Usain Bolt: Lewis mondjon, amit akar

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 27. 14:18
Tagadta a kilencszeres olimpiai bajnok Carl Lewis által megfogalmazott doppingvádakat a jamaicai sprinter, Usain Bolt, Peking háromszoros olimpiai bajnoka (100 méter, 200 méter, 4x100 méter, mindhármat világcsúccsal nyerte).


„Tudom, hogy tiszta vagyok, keményen dolgozom azért, amit el akarok érni.” – mondta el Bolt a Reutersnek pénteken.

 

Carl Lewis egy korábbi nyilatkozatában vádolta meg a jamaicai sztárt, mondván, lehetetlen, hogy valaki 10 másodpercen kívüli idejét (10.03) egy év lefolyása alatt 9.69-re (ez a jelenlegi világcsúcs) javítsa.

 

Lewis kétségbe vonta továbbá a karibi ország doppingellenőrzési procedúráinak tisztaságát is. Az amerikai legenda úgy véli, Jamaicában minden ellenőrzés előzetes bejelentés után történik, így elkerülhetik az esetleges rajtaütéseket.

 

„Úgy vélem, az olyan országokban, mint Jamaica, nincs véletlenszerű ellenőrzés, így hónapok telhetnek el tesztelés nélkül” - állította Lewis.

 

„Tudom, mit mondott (Lewis), de nem igazán érdekel - reagált Bolt az őt ért vádakra. - Mondjon, amit akar. Ez csak az ő véleménye.”

 

A világcsúcstartó elmondta továbbá, hogy természetesen Jamaicában is ugyanúgy zajlanak a doppingvizsgálatok, mint bármely más országban. Akár kora reggel is beállíthatnak az ellenőrök.

 

„Nem túl jó érzés, ha reggel hat vagy hét órakor a legszebb álmodból keltenek fel, de tudom, hogy miért teszik, és ez így tisztességes. Ha a világ húsz legjobbja közé tartozol, bármikor, bárhol tesztelhetnek, és tudniuk kell, mikor hol érhetnek el” – nyilatkozta a sprinter.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu