Carl Lewis megkérdőjelezi Bolt sikereit

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 13. 13:38
Vitatja a jamaicai futósztár, Usain Bolt sikereit a kilencszeres olimpiai bajnok amerikai versenyző, Carl Lewis. A sprinterlegenda - aki távolugrásban is nyert ötkarikás aranyérmet - arra alapozza véleményét, hogy a világ jelenlegi leggyorsabb emberének hazájában nincsenek véletlenszerű doppingellenőrzések, és a pekingi ötkarikás játékok előtt, hogy hogy nem, Bolt kivizsgálására nem is került sor.


 

Mint ismert, a karibi futó három aranyéremmel tért haza Kínából, valamennyi alkalommal világrekorddal győzött. A 100 méteres síkfutásban 9,69 másodperccel, míg 200 méteren 19,30-cal állította fel a csúcsot, a harmadikat pedig a 4x100 méteres váltó tagjaként szerezte meg, 37,10 mp-es idővel.

Utoljára éppen Lewis volt az, aki egy olimpia során győzni tudott mindkét számban, 1984-ben Los Angelesben. A most 47 éves volt atléta talán éppen ezért fogalmaz óvatosan Bolt piedesztálra állításáról.

„Amikor róla kérdeznek az emberek, mindig azt mondom, hogy minden idők legnagyszerűbb atlétája lehet, de az mégiscsak furcsa, hogy valaki az egyik évben még 10,03-at fut, a következőben pedig már 9,69-et” – nyilatkozta Lewis a Sports Illustrated nevű amerikai magazinnak.

„Ha valami kérdéses lehet a sporton belül, akkor az ő hírneve az – folytatta az 1999-ben az évszázad sportolójának is megválasztott legenda. – Az olyan országokban, mint Jamaica, nincsenek véletlenszerű ellenőrzések, tesztek, így hónapokig sportolhat valaki úgy, hogy nem vesz részt ezeken a kontrollokon. Ezért is vagyok annyira büszke vagyok Amerikára, hogy nálunk vannak a legátfogóbb doppingellenőrzések”.

„Természetesen senki sem vádolja Boltot, de nem élhetünk különböző szabályok szerint, és ezáltal az elismerések is más fénybe kerülnek. Hogy lehet az, hogy valaki teljesen kihagyja az alapos kivizsgálásokat, főként ebben a sportágban?” – tette hozzá Lewis.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu