Kitekerték a címvédő nyakát az NFL-ben

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 12. 07:02
Odahaza alázták meg 23-11-re a címvédő New York Giants alakulatát az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság főcsoport-elődöntőjében. A bravúrt a Philadelphia Eagles hajtotta végre, elsősorban az irányító, Donovan McNabb hatékonyabb teljesítményének köszönhetően. A másik elődöntőben a Pittsburgh Steelers 35-24-re múlta felül a San Diegót, így 2006 után ismét ott áll a Super Bowl, azaz a nagydöntő kapujában. Korábban az Arizona és a Baltimore kvalifikálta magát a főcsoport-fináléba.


AMERIKAIFUTBALL-BAJNOKSÁG (NFL), FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐK:
New York Giants-Philadelphia Eagles 11-23
Pittsburgh Steelers-San Diego Chargers 35-24

 

 

Hihetetlen, de igaz. A Philadelphia Donovan McNabb vezetésével a saját pályáján leckéztette meg a bajnoki címvédő New York Giantset, a 23-11-es végeredményt látván talán nem is kell mindezt bizonygatnunk.

 

No, azért próbáljuk meg felvázolni a siker titkát. Ha összehasonlítjuk a két irányító teljesítményét, olyan nagy eltérést nem fedezhetünk fel, ám mégis. McNabb 217 yardot futtatott, 1 touchdown passzt adott, ugyanakkor két interceptiont - dobását az ellenfél ellopta - is jegyezhetett.

 

Nos, a másik oldalon Eli Manningnek is megvolt ez a kettő, ám emellett csupán 169 yardot futtatott és egyetlen árva TD-passzt sem adott - amúgy a csapat egyetlen nyavalyás TD-t sem ért el. Ez pedig egy ilyen kaliberű klasszistól bizony harmatos teljesítmény.

 

A New York ötször került oda az ellenfél Vörös Zónájába, azaz a 20 yardos vonalon belülre, mégis mindössze három három pontot érő field gólra volt képes. Az együttes teljes csődöt mondott, így az egy TD-t is elérő McNabb és alakulata örülhetett a végén.

 

„Ő az NFL jelenlegi legnagyobb quarterbackje! - csattant fel kissé talán tulzó módon Andy Reid, az Eagles edzője. - Más most nem is jut az eszembe, csodálatos az, amit a srácok itt ma véghezvittek."

 

Egy fejezet véget ért, míg a legutóbbi szezonban a Giants idegenben röhögte ki a mezőnyt, most otthon vérzett el - idejekorán.

 

Aki viszont tovább kacaghat az Arizona Cardinals és a Baltimore Ravens mellett, az a San Diego Chargers ellen 35-24-re diadalmaskodó Pittsburgh Steelers. 2006 bajnoka a legjobb hazai mérleggel rendelkezik, s ezt most ki is használta.

 

Pedig az első negyedben 7 pontos hátrányba került, s az ellenfélnél játszott Philip Rivers is. Az irányító 308 yardot passzolt, miközben 3 TD-t érő átadása is volt. Remek, de ez sem volt elég a dicsőséghez.

 

Amott Ben Roethlisberger sokkal gyengébben teljesített, ám a futó Willie Parker szenzációsan játszott és két TD-t is elért. Összességében és a meccset látva nyert a jobb, így január 18-án az AFC döntőjében a Baltimore-t fogadhatják. Az NFC fináléjában Arizona-Philadelphia csúcsmeccset rendeznek.

A pittsburghi Santonio Holmes (PIT) parádés, 67 yardos touchdownja

 

NFL, RÁJÁTSZÁS (szombati mérkőzések)
Tennessee Titans – Baltimore Ravens 10-13 (7-7, 0-0, 0-0, 3-6)
Carolina Panthers – Arizona Cardinals 13-33 (7-14, 0-13, 0-3, 6-3)

 

Bár a Tennessee érdemelte volna meg a továbbjutást – másfélszer annyi megtett yarddal és labdabirtoklással – mégis ellenfelük, a Baltimore Ravens acélos védelme sziporkázhat a főcsoport döntőjében. Kerry Collins és Rob Bironas kritikus helyzetekben hibáztak, így egyetlen mezőnygóllal a nyert a Ravens, 10-13-ra.

 

Jake Delhomme, az NFC főcsoportjának második legjobb csapatának befutott Carolina Panthers irányítója az Arizona Cardinals elleni mérkőzésén ünnepelte 34. születésnapját. Azonban nem csapatát lepte meg ajándék-továbbjutással, hanem az ellenfél védelmét öt (!) labdaeladással és egy fumble-lel. A vendégek elkapójának, Larry Fitzgeraldnak 166 yardnyi elkapása pedig nem igényel kommentárt. A vége: 13-33.

 

A FŐCSOPORTOK DÖNTŐ MÉRKŐZÉSEI:
Január 18. (vasárnap) magyar idő szerint
Arizona Cardinals – Philadelphia Eagles 19.00
Pittsburgh Steelers – Baltimore Ravens 22.30
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu