Hawaii levezetés a liga sztárjainak

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 8. 10:08
Február 8-án (vasárnap) rendezik a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) gálamérkőzését, a Pro Bowlt. A rendezvénynek - melyen az alapszakasz legjobbjai léphetnek pályára - idén utoljára Hawaii ad otthont. Az AFC és NFC játékosait a nézők, az edzők és maguk a résztvevők jelölhették a találkozóra, elismerve ezzel a 2008-2009-es szezonban nyújtott kimagasló teljesítményüket.


Túl egy hátborzongató izgalmakkal tüzdelt Super Bowlon és egy fergeteges alapszakaszon elérkezett a 2008-2009-es NFL évad záróakkordja.

A napsütéses Hawaii-szigeten gyűlnek össze a liga legjobbjai, hogy megcsillantsák a nézők előtt tudásukat. Bár az ütközések és a szerelések nem lesznek olyan vérszomjasok, mint azt megszokhattuk, ám biztosan nem maradunk idén sem látványos passzok és játékok nélkül.

Erre garancia a két irányító személye: Payton Manning (AFC, Indianapolis) és Kurt Warner (NFC, Arizona Cardinals). Manning - akit három éve a Super Bowl legértékesebb játékosává is megválasztották - idén átlépte a bűvös 45 000 passzolt yardos álomhatárt. Warnert pedig nem kell bemutatnunk azon olvasóinknak, akik látták a Super Bowlt: bármelyik percben egy káprázatos játékkal rukkolhat elő.

Igaz, könnyen elveheti a kedvét az Arizona irányítójának az AFC izomhegyekből álló védelme. Annyi hátvédsztár került be, hogy csak néhányat tudunk kiemelni - a teljesség igénye nélkül. A falemberek mellett James Harrison, a Super Bowl-on 100 yardos visszahordást jegyző pittsburghi klasszis. Mögötte a safety sorban csapattársa, Troy Polamalu, akinek az sem probléma, ha egy kézzel kell összeszedni a labdát, a felszíntől két centiméterre. Poszttársa a Baltimore Ravens védője, Ed Reed lesz, aki szintén egy 95 yardos visszafutást jegyezhet labdaszerzésből.

Az NFC-be is jutott azért sztár - bár a névsor alapján talán kisebb kvalitású játékosokról beszélhetünk. A védelem tengelyében a sack-királyok: DeMarcus Ware (Dallas Cowboys) és Justin Tuck (New York Giants). Ketten összesen 28 alkalommal vitték földre ellenfeleik irányítóit. Előttük cirkál Patrick Willis (San Francisco 49ers), aki egy 86 yardos visszafutott touchdownt jegyezhet.

Bár - amint azt a döntőben is láthattuk - nem feltétlen a védelmek döntik el a mérkőzéseket. A támadósorban azonban az NFC tűnik erősebbnek. Kurt Warner csapattársai (Larry Fitzgerald és Anquan Boldin) kaptak helyet az elkapó-posztokon. Fitzgerald rekordnak számító hét TD-t teljesített a rájátszásban, míg Boldin az alapszakaszban 11 touchdownnal bosszantotta az ellenfelek védelmét. Futójátékban is erősek lesznek a NFC-sek: Adrian Peterson (Chicago Bears) jegyzi ugyanis az idei leghosszabb támadásból elért touchdownt (95 yard), emellett 1 760 yardot teljesített az alapszakaszban.

Az AFC támadóegységének elemzését kezdjük a támadófal szélén: a tight end pozíciót idén a Kansas City Chiefs (egyetlen) reménysége, Tony Gonzalez képviseli. Bár nem ez volt az elsődleges feladata, Gonzalez idén mégis 10 touchdown-elkapásig jutott. Ő nyithat így utat az AFC legjobb futójának, Thomas Jonesnak. A Jets futója idén összeszorgoskodott 17 TD-je elismeréseként kapta a díjat - riválisa, a San Diegóban idén sérülés miatt többségében pihenő Ladanian Tomlinson előtt.

A speciális csapatokat két kiváló rúgó, Steve Gostkowski (AFC, New England Patriots), illetve kollégája, John Carney (NFC, New York Giants) erősíti. Bekerült továbbá a 42 éves Jeff Feagles is, a New York Giants veterán punter játékosa.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu