Amikor a tüdő és a máj helyet cserél...

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 16. 07:02
VIDEÓVAL! Közeleg a vég. Mármint a tengerentúli profi amerikai futball-liga (NFL) 2008-2009-es idényének vége. Már csupán a két főcsoportdöntő és a nagyfinálé, a Super Bowl van hátra az szezonból. Eljött az idő, hogy a finis előtt csokorba gyűjtsünk néhány érdekességet - kedvcsinálónak. Az első részben nem elsősorban a látványos játék, annál inkább a brutálisan kemény ütközések ikerülnek terítékre. Az egyik párosításban, a Pittsburgh Steelers és a Baltimore Ravens személyében az AFC főcsoportjának döntőjébe két olyan csapat jutott, akiktől például egyértelműen kőkemény tarolásokra számíthatunk...


AMERIKAI FUTBALL (NFL), FŐCSOPORTDÖNTŐK:
NFC:
Arizona Cardinals - Philadelphia Eagles (magyar idő szerint vasárnap 21:00)
AFC:
Pittsburgh Steelers - Baltimore Ravens (magyar idő szerint hétfőn 00:30)

 

 

Hétről hétre az NFL-ben láthatjuk a legkeményebb ütközéseket, legütősebb szereléseket és a legagresszívebb személyi kontaktokat. A játékosok mégis - a súlyos sérülésektől eltekintve - felkelnek a földről, meghúzzák a szájuk szélét, és ott folytatják, ahol az ütközés előtt abbahagyták. A NFL nem a kisasszonyok sportja.

Ilyen humán-tanksorokból áll össze az AFC két főcsoportdöntős csapatának kerete. Mind a Baltimore Ravens, mind pedig a Pittsburgh Steelers kerete a keménységéről, illetve a futás elleni védekezéséről híres.

A Ravens védői legutóbb (az elődöntőben) a Tennessee Titans futójátékosát, Chris Johnsont „vágták haza” - amely egyenes következménye volt a Titans veresége. Az ütközések természetesen - a statisztikai törvények alapján - néha a baltimorei játékosokat is megviseli. Így jártak például: Tarrell Suggs, vagy Samari Rolle, akik kihagyják a január 18-ai összecsapást.

A Pittsburgh Steelers hátvédsorából csak két nevet említenénk: Troy Polamalu és James Harrison. Előbbi 2006-os formáját idézi, s hozzá - a tengerentúli szakszemek szerint - az év játéka kapcsolódik, míg Harrison a legtöbb sacket gyűjtötte össze ebben az évben - számszerint tizenhatot.

A két csapat előző mérkőzését egy máig vitatott touchdown döntötte el a Steelers javára, így a csoportrivlás Ravens kettőzött erővel készül a visszavágóra.

 

Vasárnap vérszomjas fenevadak rohannak majd a másiknak, hogy átrendezzék egymás belső szerveit és a nagydöntőbe jussanak...

 

Az elmúlt három év legkeményebb ütközései

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu