"A Győr erősebb, mint valaha"

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 2. 17:55
Pénteken a Szekszárd-DVSC meccsel a női kézilabda NB I-ben is eldörren a startpisztoly. A címvédő Győri ETO Audi KC szombaton, Veszprémben kezdi meg szereplését a 2011/2012-es szezonban. Bulath Anita, a bakonyi hölgykoszorú újonnan igazolt játékosa hanyagolta az ilyenkor szokásos hangzatos, bizakodó szavakat, amondó nekik nem a Győrt kell legyőzniük... Elek Gábor, a Ferencváros edzője szerint az ETO erősebb, mint valaha.


"Sokan távoztak, sokan érkeztek a nyáron, köztük én is, így a Gyurka János vezette szakmai stábnak új csapatot kell építenie" - mondta Bulath, aki a Lokitól igazolt Veszprémbe.

Felvetettük, az összecsiszolódás fázisában lévő veszprémi együttes számára talán nem túl szerencsés, hogy éppen a címvédővel, a bombaerős Győrrel találkozik az első fordulóban.

"Majdnem mindegy, mikor játszunk a Győrrel, elvégre az előző szezonhoz képest tovább erősödött... Szerintem nem elsősorban a bajnokságra, inkább a Bajnokok Ligájára készül, úgy érzem, meg is nyeri az európai kupasorozatot. Bombaerős, világsztárokkal teletűzdelt együttesről van szó, a magyar mezőnyből magasan kiemelkedik, szinte biztosan újra aranyérmes lesz a bajnokságban. Nekünk egyébként sem a Győrt kell legyőznünk, persze igyekszünk jó mérkőzést játszani ellene" - magyarázta Bulath Anita.

Konkoly Csaba, az ETO vezetőedző a Kézilabda.hu-nak adott korábbi nyilatkozatában amondó volt, a nyáron még acélosabbá vált, a magyar együttesek számára eddig is legyőzhetetlen csapata. Ez jó hír a győri szurkolóknak, viszont rossz a többieknek...

"Nem csak szakmai szempontok, hanem belső kohézió alapján is erősödtönk. Jóval összerázódottabbnak, jóval összetartóbbnak tűnik most a társaság. Remélem, hogy ez ki fog tartani folyamatosan, ugyanilyen frissen tudnak maradni fejben az idény végén is" - magyarázta a Győr mestere.

Ezek után a Rába partján joggal várják el a címvédést, mind a bajnokságban, mind a kupában, de az ETO nem csak hazájában kíván próféta lenni: nem titkoltan szeretné megnyerni a BL-t.

De mire lehetnek képesek a többiek, például a Veszprém?

"Csapatom szereplését illetően egyelőre nem gondolkodom helyezésekben - szeretném, ha minél több győzelmet aratnánk -, de úgy tudom, a vezetőség az első hatba vár minket. A Ferencváros lehet a második, a Debrecen ugyan átalakult, megfiatalodott, de jó csapat, és erősödött az Érd is. Az élmezőny végén, a középmezőny elején hatalmas küzdelem várható..." - jegyezte meg Bulath Anita.

A "megszólított" Ferencváros trénere, Elek Gábor ugyancsak azon a véleményen van, hogy a Győr kiemelkedik a honi csapatok közül - ahogy fogalmazott, "erősebb, mint valaha" -, a sajátjait pedig a második helyre várja.

"Egyértelműen erősödtünk, az igazolásink jók voltak, a sérültjeink felépültek, immáron nem egysoros csapat vagyunk, és a felkészülés során sikerült elvégeznünk azt a munkát, amit elterveztem" - így a zöld-fehérek szakmai vezetője.

Az esélyeket illetően megjegyezte: hosszú távon a trónfosztás a cél, de nem valószínű, hogy erre már a mostani szezonban sor kerül. A riválisok kapcsán pedig elmondta, a DVSC és Vác érzése szerint gyengült, a középcsapatok viszont erősödtek, emígy nagy csata várható a négybe kerülésért.

KÉZILABDA.HU-TIPP
1. Győr

2. Ferencváros

3. Debrecen

AZ 1. FORDULÓ PROGRAMJA
Pénteken:
Szekszárd - DVSC, 18:00

Szombaton:
Vác-Érd, 16:00

Siófok-Dunaújváros, 18:00

Veszprém-Győr, 18:00

Kiskunhalas-Alcoa, 18:00

FTC-Békéscsaba, 18:15
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu