Reus: Ne írják le a Dortmundot!

Létrehozva: 2013. május 23. 17:38
Marco Reus elismeri, a Borussia Dortmund finoman szólva sem favoritja a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-döntőnek, de annyira esélytelennek sem tartja magukat, hogy leírják őket. A csapat sportszergyártójának adott interjúban arról is beszél: a szezon előtt álmában sem gondolt volna, hogy pályára léphet a Wembleyben.


 

- A Bayern már a szezon közepén a pontszámok alapján megnyerte a német bajnokságot. A Dormund pedig elveszette a negyeddöntőt a Bayern ellen a Bajnokok Ligájában. Van ezeknek a tényeknek bármilyen pszichológiai hatása csapaton belül?
- Nincs, abszolút nincs. Igazán jó szezonunk volt. Sajnos vesztettünk néhány fontos pontot, de a Bayern elleni mérkőzések mindig szorosak voltak.

- Mit gondolsz, miért tudott a Bayern ennyire erős lenni ebben az évben a Bundesligában?
- Nem tudnám megmondani a pontos okát, de szerintem ők ebben az évben igazán eldöntötték, hogy újra megszerzik a címet és mentek előre. Ezen kívül pedig egy rendkívül erős csapat áll mögöttük, ami biztosan segítette őket.

- A Bajnokok Ligája elődöntőjében a Dortmundot sokan esélytelennek jósolták. Mit gondolsz, ugyanezt feltételezhetik a Bayern ellen is, és ha igen, ez előny vagy hátrány?
- Az teljesen világos, hogy nem a nagy kedvencként utazunk Londonba, de nem gondolom, hogy annyival gyengébbek lennénk, hogy már előre vesztesnek nevezhetnek minket. A futballban bármi megtörténhet, és mi azért fogunk dolgozni, hogy történelmet írhassunk Wembleyben.

- Részese vagy a Dortmund csapatának a Bajnokok Ligája döntőjén. Számítottál erre tavaly nyáron, amikor átigazoltál és elköltöztél Dortmundba?
- Valóban csodálatos érzés játszani Wembleyben, a Bajnokok Ligája döntőjében. Átigazolásom előtt nem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet, csak szerettem volna egy jó klubhoz tartozni, ahol tudásom legjobbját adhatom és szerezhetünk néhány tapasztalatot a Bajnokok Ligája mérkőzésein. Az, hogy a szezont ezzel a döntő mérkőzéssel zárhatjuk, hihetetlen, de megérdemeltük.

- Mit érzel a Bayern játékával kapcsolatosan? Jobban örültél volna, ha Barcelonával találkoztok, akik ellen korábban még nem léptél pályára?
- Végül mindig a két legsikeresebb csapat találkozik. Lehet, hogy a Bayern München játékát jobban ismerjük, mint egy nem német csapatét, de a döntőben két német együttes csap össze, ami nagyszerű.

- Miben lesz más a Bayern játéka a Bajnokok Ligája döntőjében, mint más csoportmérkőzés alatt?
- Ez a mérkőzés egy nagy verseny lesz azért, hogy melyik csapat emelheti végül magasba a trófeát. A döntő mérkőzés kivételes játékhelyzet, hiszen minden játékos teljesítményének határait feszegetve fog hajtani 90 vagy 120 percen keresztül, ami már eleve nagy különbség egy „hagyományos” csoportmérkőzéshez képest.

- A Dortmundnak és a Bayernnek hasonló játékstílusa van. Mit tekintesz nagyobb erősségüknek?
- A Bundesligában, a Bayern bebizonyította, hogy tud frissen és támadó stílusban játszani. A csapat rendkívül erős a támadójátékban, de kivételesen jók a középpályán is. A védekezésben képesek megakadályozni, hogy az ellenfél túl veszélyes legyen.

- És mi a legnagyobb gyengeségük?
- A gyengeségüket, ha van is, igyekszünk megtalálni és az eszközeinket bevetve kihasználni.

- Mit gondolsz Mario Götze távozásáról, arról, hogy a Dortmund nagy riválisához igazol a Bayern Münchenhez?
- A médiában nagyon sok vélemény és megjegyzése elhangzott ezzel kapcsolatosan, sokszor pontatlanul, sértően. Tény, hogy Mario hozott egy döntést a maga és karrierje érdekében, meggyőződése, hogy jól cselekszik. Szerintem ezt mindenkinek tiszteletben kellene tartania, ezzel kapcsolatban nem tudok többet mondani.

- Gondolod, hogy egy német finálé megváltoztatja az erőviszonyokat az európai futballban? Büszkeséggel töltenek el a német eredmények?
- Úgy gondolom, ez egy remek pillanat a német futball számára, bár a jelenlegi helyzet akár már a következő évben megváltozhat. A többi csapat egyre inkább hozzánk fog igazodni, ami megnehezíti majd a dolgunkat. Mindenesetre ez egy elképesztő teljesítmény a német foci történetében, és rávilágít, milyen nagyszerű ligánk és játékosaink vannak.

- Hogyan fogtok ünnepelni, ha megnyeritek a Bajnokok Ligáját?
- Ezt rajtuk kívülállók szervezik, mi csak a meccsre koncentrálunk, aztán majd meglátjuk, mi történik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Fogcsikorgató BL-döntő lesz!
A közelmúlt egymás elleni eredményei alapján szoros csata várható a szombati Bajnokok Ligája-döntőben, és a Bayern Münchennek már csak azért is vigyáznia kell, mert egyszer már megégette magát a sorozatban a Borussia Dortmund...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Götze nem játszhat a BL-döntőben!
A Borussia Dortmund hivatalos közleményben jelentette be, hogy karmestere, Mario Götze sérülés miatt kihagyja a szombati Bajnokok Ligája-döntőt....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
„A Dortmund megnyeri a BL-t”
Jakub Blaszczykowski meglepődött azon, hogy a Borussia Dortmund bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, de ott szerinte már jó esélyük van a győzelemre. Elsősorban a csapatszellemben, no meg Jürgen Kloppban bízik....
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: bl_donto_2013
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu