„A Dortmund megnyeri a BL-t”

Szerző: SHLétrehozva: 2013. május 21. 14:57
Jakub Blaszczykowski meglepődött azon, hogy a Borussia Dortmund bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, de ott szerinte már jó esélyük van a győzelemre. Elsősorban a csapatszellemben, no meg Jürgen Kloppban bízik.


 

Már csak négy nap választ el minket a labdarúgó BL döntőjétől, és ennek megfelelően Jakub Blaszczykowski is egyre jobban izgul.

„Sohasem játszottam még a Wembleyben, sem a régiben, sem az újban. Természetesen boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek a hatalmas eseménynek, biztosan emlékezni fogok rá életem végéig” – nyilatkozta a BVB lengyel középpályása az európai szövetség honlapjának.

„A csapatból keveseknek adatott meg, hogy egy ekkora döntőben szerepeljenek. Az egész idényünk eredménye ez a lehetőség, mindannyian türelmetlenül várjuk. Azt hiszem, mi leszünk a csata győztesei.”

És hogy ezt mire alapozza a Kuba becenévre hallgató játékos?

„A legfontosabb dolog az, hogy valódi csapat vagyunk, és, hogy tanultunk az előző szezonból, ami kifizetődött. Hatalmas előny ez az ellenfeleinkkel szemben.”

Blaszczykowski ennek ellenére nem gondolta volna a szezon előtt, hogy a Dortmund egészen a döntőig menetel majd az első számú európai klubkupában.

„Ha valaki azt mondta volna az idény előtt, hogy érdekeltek leszünk a fináléban, nem hittem volna neki. Olyasféle ember vagyok, aki csak akkor hisz valaminek, ha már elérte.”

„Amikor csinálok valamit, természetesen remélem, hogy sikeres leszek, de nem nézek túlságosan előre. A csoportkörben egyáltalán nem gondoltam a döntőre, épp elég kemény ellenfél volt a Real Madrid, a Manchester City és az Ajax.”

A szombati rivális Bayern München 25 ponttal nyerte meg a Bundesligát a BVB előtt, de Blaszczykowski nem hinné, hogy ez komoly hatással lesz a meccs végkimenetelére.

„Több különböző elmélet létezik, de szerintem az a leglényegesebb, hogy ki lesz jobb formában a nagy napon. Mi ráadásul már többször megmutattuk, hogyan kell játszani a Bayern ellen, amelyet nagyon tisztelünk. Ugyanakkor a saját képességeinkkel is tisztában vagyunk, és mindent megteszünk majd azért, hogy ezt a pályán is megmutassuk.”

A lengyel elismerte, az edzőnek, Jürgen Kloppnak is hatalmas szerepe van abban, hogy a csapat most felérhet Európa csúcsára.

„Fantasztikus, amit Dortmundban véghezvitt. Kétszer megnyertük a Bundesligát, most meg döntőt játszunk a BL-ben. Ez önmagáért beszél. Remek kapcsolata van a játékosokkal, és pontosan tudja, kiből hogyan tudja kihozni a maximumot.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu