Cruz triplaesője sem volt elég Sopronban

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 2. 21:07
Fantasztikus találkozókkal folytatódott a férfi kosárlabda NB I felsőházi rájátszása. Az alapszakasz az első helyen befejező Pécs idegenben is legyőzte a Sopront, így egy lépésnyire került az elődöntőbe jutástól. A korábban a bajnoki címre is esélyesnek tartott Albacomp másodjára is kikapott a címvédő Falcótól. A Szolnok és a Dombóvár viszont kiegyenlített az Atomerőmű, illetve a ZTE elleni párharcban.


 

FÉRFI KOSÁR NB I, RÁJÁTSZÁS:
Soproni sÖrdögök – PVSK-Pannonpower 97-101 (20-25, 30-18, 16-20, 18-20, 13-17)
Legjobb dobók: Cruz 33 pont, Dies Wilbert 22, Brooks 16, ill. Kelley 28, Bencze 21, Alekszics 19, Wittmann 15.


A Pécs együttese egyetlen győzelemnyire került a továbbjutás kiharcolásától. A Sopron ugyanis hazai pályán sem tudta megállítani Sztojan Ivkovics tanítványait. Az első találkozón 71-70-re nyertek a baranyaiak, hasonlóan szoros találkozóra lehetett számítani a sörgyáriak otthonában is.

A hazaiak az első percben Alvin Cruz triplájával 3-2-re vezetett. Mint kiderült, a második negyed végéig utoljára… A PVSK átvette az irányítást, Bencze Zoltán zsákolása után máre 21-18-ra vezettek a vendégek. Cruz újabb és újabb hármasokat húzott elő a zsákjából, ezzel tartotta a lépést a Sopron.

A második részben a légiós két távolijával már csak egy pont volt a két fél között (26-27). Sőt! Halmai Tamás kosara után már a hazaiaknál volt az előny (40-38).  Cruz és Halmai kosaraival 50-43-as vezetéssel mehetett pihenni a sÖrdögök. Egészen a harmadik negyed utolsó percéig nem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez a Pécs. Ekkor előbb Dragan Alekszics dobott be egy triplát, majd Czigler László is sikeresen próbálkozott (64-64).

A következő percekben, a zárórészt is beleszámítva a következő volt a forgatókönyv: elment egy-két ponttal a hazai együttes, a Pécs pedig egalizált. A rendes játékidő utolsó percében Dénes Gábor hármasa már a vezetést jelentette a baranyaiaknak (82-84), ám David Brooks egalizált. Jöhetett tehát a ráadás.

A hosszabbítás Wittmann Krisztián hármasával indult, amire Alvin Cruz hasonlóképpen felelt. Alekszics triplája és Thomas Kelley büntetői már megnyugtató előnyt jelentettek a vendégek számára. Vesztergom Zsolt még távolival zárkóztatta csapatát, ám a vége 101-97 a vendégeknek. Alvin Cruz nyolc sikeres hárompontosa és összesen 33 pontja nem volt elég a soproniaknak a sikerhez.

FÉRFI KOSÁR NB I, RÁJÁTSZÁS:
Falco KC – Albacomp 101-97 (17-23, 32-14, 25-29, 27-31)
Legjobb dobók: Kálmán L. 27 pont, Hudson 20, Csirics, Horváth Z. 16-16, ill. Bell 32, Morrison, Doyne 18-18, Radovics 16.


Hasonló eredmény született Szombathelyen, mint Sopronban. Annyi hasonlóság még van a két találkozó között, hogy akárcsak a PVSK, úgy a Falco is két győzelemnél jár saját párharcában. Ám míg a pécsiek magasan esélyesek a sörgyáriakkal szemben, úgy az Albacompot a bajnoki címre is esélyesnek tartották. Nos, a címvédő egyelőre úgy néz ki, kifog a fehérváriakon.

Az első negyed teljes mértékben kiegyenlített játékot hozott, a kilencedik perc tájékán azonban mintha valami megmozdult volna a vendégoldalon. Előbb Velibor Radovics, majd Rubin Doyne volt eredményes és 23-17-re máris a kék-fehérek vezettek. A második rész közepén Darryl Hudson büntetőivel máris a vendéglátóknál volt az előny. A csapatkapitány Kálmán László hármasa után már 37-29 volt a szombathelyi együttesnek. Lakatos Péter hasonló megmozdulása után pedig már tíz volt közte. A félidőre nem is tudott közelebb férkőzni az Albacomp (49-37). Ez már tetemes előnyt jelent egy rutinos együttesnek…

A második félidőben nagyon szépen tartotta a megszerzett fórt a Falco és nem is engedte már ki a kezéből. A vendégek küzdöttek, hajtottak, ám csak közelebb tudtak férkőzni ellenfelükhöz, megelőzni őket már nem. Sem megállítani. Rashad Bell kosarával kezdődött el a fehérváriak pontgyártása, amelyet légióstársai is folytattak. Egészen addig, hogy Radovics pontjai után a 39. percben már 99-95 volt az állás. A kék-fehéreknek azonban nem sikerült idegenben legyőzniük a címvédőt, így úszni látszik a bajnoki cím elérésének lehetősége.

Szolnoki Olaj – Atomerőmű SE 78-69 (16-19, 18-10, 26-19, 18-21)

Legjobb dobók: Ken 22 pont, Barro 20, Ronnie 19, Jurkunas 12, ill. Williams Nicholas 17, Gosa 16, Gulyás 15.

FÉRFI KOSÁR NB I, RÁJÁTSZÁS:
Szolnoki Olaj – Atomerőmű SE 78-69 (16-19, 18-10, 26-19, 18-21)
Legjobb dobók: Ken 22 pont, Barro 20, Ronnie 19, Jurkunas 12, ill. Williams Nicholas 17, Gosa 16, Gulyás 15.


Az első olyan találkozó, amelyen a párharc állása 1-1-re alakult. A Gulyás Róbert vezette paksiak a második meccsen nem tudtak csodát csinálni az elmúlt mérkőzésen elszenvedett veresége ellenére fantasztikus formában lévő szolnokiak ellen.

Tényleg megállíthatatlannak tűnt már az első perceket követően az Olaj. Cziczás Lászlóék egy 9-0-s rohammal indítottak. Charles Gosa vezetésével azért felállt a padlóról az Atom és az amerikai játékos négy pontjával már 16-14 volt a vendégeknek. Nagy csenddel indult a második negyed, amelyet Williams Nicholas hármasa tört meg. Ez a rész egyébként kiegyenlített játékot hozott, a Szolnok mindössze a 20. percben tudott ellépni Ronnie Ross kosara után (34-29).

A fordulás után Kiss Zsolt is távolról próbálkozott – eredményesen. Csapata, a Paks ezzel már 46-39-re vezetett. Nem hagyták magukat a hazaiak, előbb Ken Tutt, majd Andrius Jurkunas dobott be egy távolit, amivel ismét az Olajnál volt az előny. Ross szép dobása után már tizenkettővel is ment a hazai együttes a negyed utolsó percében. Nem is hagyta már felzárkózni a Szolnok az ASE-t. Ezzel a párharc állása 1-1, izgalmasnak ígérkezik a következő két meccs.

FÉRFI KOSÁR NB I, RÁJÁTSZÁS:
Planet Leasing Dombóvár – Zalakerámia ZTE KK 77-52 (20-14, 19-13, 23-11, 15-14)
Legjobb dobók: Dill 26, Adams 17, Clark 13, ill. Helbich 10, Gáspár 9.


Pontszegény összecsapást hozott a ZTE dombóvári vendégjátéka. Az első parádés meccset követően ezúttal a Dombóvár nyert. Nagyobb fölénnyel, mint tette azt a zalai csapat az elsőn. Anthony Dill és Bódi Ferenc pontjaival elhúzott az első percekben a Dombóvár. Gerome Legrange kosarával már 12-2 volt a hazaiaknak. A vendégektől a válogatott Kámán Tamás jó játéka kellett ahhoz, hogy ne húzzon el nagyon a Planet Leasing.

A félidőre már tizenkét pontos előnyt tudhatott magáénak a vendéglátó gárda (39-27). A nagy szünetet követően sem találta magát a ZTE, így tulajdonképpen nagyobb nehézségek nélkül tartotta meg fórját a Dombóvár. Ezzel a tolnaiak egyenlítettek a párharcban.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu