KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "SVAJC_2009"
Hoki-játék: megvan a három nyertes 2009. május 11. 14:55 A svájci jégkorong-világbajnoksággal párhuzamosan a sporthirado.hu-n immár hagyományosan futó játékra invitáltuk Olvasóinkat. Ehhez nem kellett más tenniük, mint a vb ideje alatt íródott cikkekbe rejtett jégkorongokra kattintva begyűjteni az azok alá rejtett játékosportrékat és összegyűjteni a magyar csapat 23 korongosát. A játék vasárnap este ért véget, addig kellett Olvasóinknak egy komplett gyűjteménnyel jelezniük, hogy milyen éberek voltak. Vasárnap a játék lezárult, hétfőn megtörtént a sorsolás, nézzük, ki lett az a három szerencsés nyertes, akik a díjakat megkapják és akiket majd kiértesítünk arról: hogyan és mi módon juthatnak hozzá nyereményükhöz.
 
Szlovénián át Szlovákiába: visszajövünk! 2009. május 10. 10:38 Másfél hétig otthon voltam Zürichben. Nemcsak én, a Svájcban zajló jégkorong-világbajnokságról helyszíni anyagokkal, tudósításokkal és interjúkkal jelentkező újságíró, hanem a magyar válogatott, illetve a becslések szerinti majd’ négyezer magyar szurkoló, akik lehetőségük szerint hosszabb-rövidebb időre felkerekedtek, hogy ne hagyják ki azt a csodát, amelyről jó hinni azt, hogy megismételhető.
 
Svájci kép: cool Cooly, hot cheerleaders 2009. május 9. 13:53 A Svájcban zajló jégkorong-világbajnokságon a szervezők a nézők egyéb szórakoztatására is gondoltak, mint a mérkőzések megtekintése. A remek gólok, cselek, passzok, megindulások, ütközések, szerelések, védések mellett a vidámságot hivatott szolgálni vagy kéttucatnyi cheerleaders, illetve a vb kabalafigurájának élő reinkarnációja. Előbbiek feladatukat tökéletesen ellátva igazi esztétikai élményt nyújtottak, ám a vb ilyen szempontból bizony egy tehéntől maradhat sokáig emlékezetes.
 
Álompár: Oroszország-Kanada vb-döntő 2009. május 8. 23:35 Kicsit szenvedve, kicsit szerencsével, de bejutott a Svájcban zajló jégkorong-világbajnokság döntőjébe a címvédő orosz válogatott. Elődöntőbeli ellenfele, az Egyesült Államok nem várt nagy küzdelemre kényszerítette az egyik favoritot, amelyért minden elismerést megérdemel, a tengerentúliakat nüansz, kevesebb mint két perc választotta el attól, hogy legalább hosszabbításig vigyék a csatát. Az esti elődöntőben Kanada két góllal verte Svédországot, így a tornán összejött az álomdöntő. Tavaly Kanadában az oroszoknak sikerült győzniük, vajon a juharlevelesek visszavágnak-e a hazai pályán elszenvedett hosszabbításos vereségért?
 
Újabb magyar vereség a fehéroroszoktól 2009. május 8. 15:01 Amint arra számítani lehetett: a fehérorosz pályázat lett a befutó, így ők rendezhetik meg a 2014-es A-csoportos jégkorong-világbajnokságot, amelyhez pedig komoly magyar reményeket fűztünk. Legfőbb riválisunk 75 szavazatot kapott, míg mi 24-t. Lettország és Ukrajna három és két szavazattal nem igen szólt bele a versenybe. Amíg mi a rendezésért vívtunk nagy csatát, addig a jégen a nagyok az elődöntőket tudták le: Oroszország egy góllal verte az Egyesült Államokat, Kanada pedig kettővel Svédországot, így a fináléban a két gigász 2008 után ismét összemérheti magát.
 
Kanada-Svédország az elődöntőben 2009. május 7. 22:49 Harmadik csapatként Kanada jutott be a Svájcban zajló jégkorong-világbajnokság elődöntőjébe, miután a juharlevelesek a nyolc között 4-2-re verték Lettországot. Ellenfelük a döntőbe jutásért az a Svédország lesz, amely Csehország együttesét győzte le két góllal. Szerdán Oroszország és az Egyesült Államok biztosította helyét a négy között, ők egymással néznek majd farkasszemet az elődöntőben.
 
Magyar-fehérorosz verseny, hendikeppel 2009. május 7. 16:24 Pénteken döntenek arról Svájcban a Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) tagországainak illetékesei, hogy melyik ország rendezheti meg a 2014-es világbajnokságot. Hazánk negyedszer futott neki az A-csoportos esemény megpályázásának, háromszor eredménytelenül. Korábban az volt a legnagyobb érv a mieinkkel szemben, hogy nem vagyunk tagjai az elitnek. Ez most megdőlt, pályázati stratégiánknak nagy lökést adott az válogatott elitben való szereplése, ám mindennek hátrányát is éreztették velünk Svájcban.
 
Magyaroktól volt visszhangos Svájc 2009. május 6. 15:55 A Svájcban még mindig, ám immár a magyar jégkorong-válogatott nélkül zajló világbajnokságon megtörtént azt, amire talán senki sem számított előre: kis hazánktól vált visszhangossá a sportág. Bár csapatunk számára egyelőre erőn felülinek bizonyult a torna, szurkolóink alaposan kitettek magukért, amellyel méltán és megérdemelten zsebeltek be mindenfajta kitüntetést: ők bizony nemcsak felvették a versenyt a világgal, hanem alaposan le is hagytak mindenkit! Szerdán amúgy a negyeddöntőkkel folytatódtak a küzdelmek, elsőként a címvédő oroszok léptek a következő körbe, miután nagy nehézségek árán 4-3-ra legyőzték a fehéroroszokat. Az amerikai válogatott este 3-2-re verte a finneket. A két győztes egymás ellen játszik az elődöntőben.
 
Palkovics: Sok az öreg, fiatalítani kell 2009. május 5. 08:27 „Azért ismerjük be, remek ellenfelekkel találkozhattunk, így már előre tudtuk, hogy jóval nehezebb lesz helyzetbe kerülnünk. Persze, Gáborral együtt azért több lövést hoztunk volna össze, főleg emberelőnyben játszva, de sajnos az élet máshogy rendelte” – mondta Palkovics Krisztián a svájci vb zárásaként. Jégkorong-válogatottunk oszlopos tagja több mint másfél évtizede áll a nemzeti csapat szolgálatában, jövőjével kapcsolatban azonban bizonytalan, már ami a válogatottbeli szereplést illeti.
 
Kangyal: A csúcson hagyhatom abba 2009. május 4. 17:03 „A jövőmmel kapcsolatban a Starsban még le kell ülnöm egyeztetni a tulajdonosokkal, nagy valószínűséggel azonban klubszinten folytatom. A válogatottban viszont biztosan ez volt az utolsó világbajnoki fellépésem, azt hiszem, én tényleg a csúcson hagyhatom abba” – nyilatkozta a jégkorong-válogatottunk csapatkapitánya, Kangyal Balázs, miután csapatunk hétfőn a Németország elleni 2-1-es vereséggel befejezte vb-szereplését. Újonc együttesünk mind a hat meccsét elveszítette, így a 16. helyen zárta az eseményt. A lelkes és kitartó magyar közönség a dánok és a németek elleni vereség után is folyamatosan skandálta, hogy „Visszajövünk, visszajövünk!”, ám már biztosan nem a csapat kapitányával, aki gyakorlatilag kérdés nélkül mondta: köszöni szépen, de számára ennyi volt.
 
Következő »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu