Kanada-Svédország az elődöntőben

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 7. 22:49
Harmadik csapatként Kanada jutott be a Svájcban zajló jégkorong-világbajnokság elődöntőjébe, miután a juharlevelesek a nyolc között 4-2-re verték Lettországot. Ellenfelük a döntőbe jutásért az a Svédország lesz, amely Csehország együttesét győzte le két góllal. Szerdán Oroszország és az Egyesült Államok biztosította helyét a négy között, ők egymással néznek majd farkasszemet az elődöntőben.


Gólnélküli első harmadot követően, amelyben azért a papírformának megfelelően Kanada irányította a játékot, a tengerentúliak akarata érvényesült, a 27. percben Dany Heatley szerezte meg a vezetést, majd fórban játszva Dan Hamhuis növelte kettőre csapat előnyét.

A 38. percben szépítettek a lettek, de 17 másodperccel később visszaállt a kétgólos különbség.

A 42. percben az akkor már nagy erőkkel támadó, ellenfelüket sok korcsolyázással olykor be is szorító lettek ismét egygólos hátrányra lopták magukat, de akkor 1:40 perc kellett Kanadának ahhoz, hogy visszaállítsa a kétgólos különbséget.

Az utolsó öt percben a lettek tulajdonképpen kapusuk nélkül játszottak, de nem tudták feltörni az akkor már eszméletlenül durván játszó, bottal fejre csapó – Vlasic magas botért két perccel megúszta –, fejet a palánkra leütköző – Hamhuis tíz perces fegyelmivel kiszállt – kanadai védelmet.

Négy cseh és öt svéd kiállítást, ám gólt nem hozott az utolsó negyeddöntő első harmada, majd a második felvonás 24. percében az akkor éppen kettős előnyben játszó svédek vezetéshez jutottak. A harmad végén a szimpla fór is elég volt előnyük növeléséhez.

A kétgólos hátrányban kitámadni kényszerülő csehek Petr Cajanek révén kettős hátrányból is szépíteni tudtak (!), az 58. percben azonban a nagy matekos, a vb elejét átalvó, ám aztán egyre jobb formát mutató északiak harmadik találatukkal bebiztosították az elődöntőt érő sikerüket.

A VB CSÜTÖRTÖKI PROGRAMJA:
NEGYEDDÖNTŐK:
  • Lettország - Kanada 2-4 (0-0, 1-3, 1-1)
  • Svédország - Csehország 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)

 

Címkék: svajc_2009
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu