Búcsúzott Federer, szárnyal Nadal

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 15. 16:20
Elbukta az elődöntőbe jutást a 16-szoros Grand Slam-győztes Roger Federer Monte Carlóban! Az osztrák Jürgen Melzer két szettben ejtette ki a világranglista harmadik helyezettjét a rangos salaktornán (2,227 millió dollár összdíjazás), és a spanyol David Ferrerrel meccselhet a döntőbe jutásért. A Nadal-ciklon a horvát Ivan Ljubiciet is lesöpörte a pályáról.


Jól kezdte a svájci klasszis a salakszezont, szettet sem veszített Kohlschreiber és Cilic ellen a Monte Carló-i negyeddöntőbe vezető úton. Melzertől sem volt sok félnivalója, háromból háromszor verte korábban a hetedik kiemeltet, egy játszmát sem hagyott neki.

Valami azonban azt súgta, pénteken jóval nehezebb dolga lesz. Az egykori junior wimbledoni bajnok osztrák nem más, mint Almagro leckéztetésével melegített erre a meccsre, ami salakon nem akármilyen fegyverténynek számít.

Kettő-kettőnél jött az első figyelmeztető jel a svájci számára, két bréklabdához jutott Melzer, s rögtön az elsőt ki is használta. A következő játékban mindent megpróbált Roger Király, de három bréklabdájából egyet sem tudott kihasználni, sőt, a játszma legvégén sem tudott lecsapni riválisára, pedig megvolt a lehetősége erre.

A második felvonásban is elég volt egyetlen brék az osztráknak, Federerre nem lehetett ráismerni, összesen hét bréklabdát pazarolt el a találkozó folyamán, ami miatt meg is kellett bűnhődnie. 6:4, 6:4 a vége.

ÍGY LÁTTA FEDERER

"Nem hiszem, hogy borzalmasan játszottam, ez volt az első salakos hét, nem számítottam rá, hogy máris kirobbanó formában leszek. Túl sok lehetőséget szalasztottam el, miközben ő jól játszott, különösen, amikor szüksége volt rá. Ha jól emlékszem, legalább nyolc éve nem veszítettem balkezes ellen Nadal kivételével. Természetesen mindig csalódás, ha kikapsz, függetlenül attól, hogy ki győz le, de alapvetően boldog vagyok" - nyilatkozta Roger Federer, aki a következő hetekben Svájcban készül, mert legközelebb csak a májusi, madridi ezres versenyen indul.

Rafa Nadal immár csak két lépésre van attól, hogy hatodszor is megvédje címét a  Mastersen, monacói mérlegét a horvát Ivan Ljubicic ellen módosította 37-1-re. Három meccs alatt mindösszesen csak 14 gémet engedett ki a kezéből a mallorcai, aki Andy Murray-vel meccselhet a fináléért. A brit kedvencből általában kihozza a legjobban Nadal, aki 9-4-re vezet ellene az egymás elleni mérleget tekintve.

"Tudom, hogy a tréning egy dolog, a meccs meg egy telejsen másik, de nem sok ember győzte volna le őt edzésen Monte Carlóban, nekem sikerült" - nyilatkozta Murray, aki az utolsó selejtezőből indult versenyző, a portugál Gil kivégézésével melegített a szombati nagy meccsre.

Ami a Nadal-Ljubicic találkozót illeti, az erős szélben nehezen találták a felek a ritmust, húsz percig tartott az első három gém, s mindhárom brékkel végződött. Az első szettben négyszer vette el a horvát adogatását a világelső, s a folytatásban is az első adandó alkalommal lépéselőnybe került, Berdych hóhérának már csak kozmetikázásra futotta az erejéből.

MONTE-CARLÓI ATP 1000-S TORNA, NEGYEDDÖNTŐ (2 227 500 euró, salak)
Melzer (osztrák, 7.)-Federer (svájci, 2.) 6:4, 6:4
Ferrer (spanyol, 4.)-Troicki (szerb, 11.) 6:3, 6:3
Nadal (spanyol, 1.)-Ljubicic (horvát) 6:1, 6:3
Murray (brit, 3.)-Gil (portugál) 6:2, 6:1

Az elődöntőben: Melzer-Ferrar, Nadal-Murray.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Teniszlecke Nadaltól és Federertől
Egy erős Richard Gasquet-nak sem volt esélye megállítani Rafa Nadalt Monte Carlóban (salak, 2.227 millió dollár), a mallorcai két szettben, 6:2, 6:4-re verte a tizenharmadik kiemelt franciát és megváltotta belépőjét a...
Tovább a teljes cikkhez »

Örökranglista (győzelmek aránya, tornagyőzelem, győzelem-vereség)
 
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu