Teniszlecke Nadaltól és Federertől

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 14. 16:12
Egy erős Richard Gasquet-nak sem volt esélye megállítani Rafa Nadalt Monte Carlóban (salak, 2.227 millió dollár), a mallorcai két szettben, 6:2, 6:4-re verte a tizenharmadik kiemelt franciát és megváltotta belépőjét a negyeddöntőbe. Roger Federer sem veszített szettet Marin Cilic ellen.


A García-López elleni iskolajátékból alig tudott valamit felvillantani valamit ezen a meccsen Gasquet, aki - Nadal előző ellenfeléhez, Nieminenhez hasonlóan - nyeretlen volt a világelső ellen, hétszer kapott ki korábban ellene.

Csak a második szettben nehezítették meg egy kicsit Nadal dolgát, Gasquet két bréklabdát is hárítva, foggal körömmel küzdötte ki a 3-3-as állást, majd brékkel tudott visszavágni egy brékért. Ezután azonban ismét eljött a spanyol ideje, aki 6:4-gyel zárta le a meccset, és meglepetésre nem Berdychhel, hanem a horvát Ljubiciccel találkozik a nyolc között.

Nadal egymás után a 34. meccsét nyerte meg a viadalon szerdán, sorozatban hetedszer győzne a Monte Carló-i Mastersen. Tavaly egyszer sem kapott ki a salakszezonban.

Roger Federernek sem okozott gondot a továbbjutás, tizedik részvétele alkalmával hatodszor kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé Monte Carlóban. A tizedik játékban brékelte le a szettben maradásért adogató Cilicet, csak egyszer került bajba a meccs során, a második felvonás első játékában. Hárítani tudott, s nem sokkal később 4:2-re már ő vezetett. Az osztrák Jürgen Melzer vár rá az elődöntőbe jutásért.

Nem csak Gilles Simonnal, hanem a pfújolástól sem visszariadó francia közönséggel is meg kellett küzdenie Andy Murraynek a nyolcaddöntőben. Eredményesen tette, úgy tűnt, mintha már el is felejtette volna Észak-Amerikában mutatott tragikus formáját, egymás utáni négy vereségét, amelyek során egyetlen szettet sem sikerült megnyernie. A világranglistán 82. portugál Gil testén kresztül vezethet az útja a Nadal elleni elődöntőbe... Érdekesség, hogy három kiemelt is csődött mondott esélytelenebb riválisával szemben, Berdych, Monfils és Almagro is kiszállt a versenyből.

MONTE-CARLÓI ATP 1000-S TORNA, 3. FORDULÓ (2 227 500 euró, salak)
A NYOLCADDÖNTŐK EREDMÉNYEI ÁGRAJZ SZERINT
Nadal (spanyol, 1.)-Gasquet (francia, 13.) 6:2, 6:4
Ljubicic (horvát)-Berdych (cseh, 5.) 6:4, 6:2
Murray (brit, 3.)-Simon (francia, 16.) 6:3, 6:3
Gil (portugál)-Monfils (francia, 8.) 7:6 (8-6), 6:2
Troicki (szerb, 11.)-Robredo (spanyol) 3:6, 2:1-nél Robredo feladta
Ferrer (spanyol, 4.)-Raonic (kanadai) 6:1, 6:3
Melzer (osztrák, 7.)-Almagro (spanyol, 9.) 6:1, 6:4
Federer (svájci, 2.)-Cilic (15.) 6:4, 6:3
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu