"Rossz döntés volt elhagyni a BVB-t!"

Szerző: SHLétrehozva: 2013. május 25. 16:34
Mats Hummels, a Borussia Dortmund német válogatott középhátvédje elárulta, hogy nemcsak személyes dicsőség motiválja a ma esti Bajnokok Ligája-döntő megnyerésében, hanem az is, hogy akik az utóbbi időben elhagyták a csapatot, megtudják, rosszul döntöttek.


 

A Borussia Dortmund 2011-ben és 2012-ben is bajnok lett Németországban, idén azonban a Bayern München visszafoglalta a Bundesliga trónját. A bajorok erősítései és szervezett építkezése ezúttal is bevált, de a BVB gyengülésének az is oka lehetett, hogy tavaly már elhagyta egy kulcsjátékosa, akit most egy másik követett.

A japán Sindzsi Kagava 2012 nyarán a Manchester Unitedhez igazolt, mellyel idén ugyan angol bajnok lett, de közel sem tudott olyan szerepet játszani, mint Dortmundban. A múlt héten pedig a csapat legjobb játékosa, Mario Götze döntött úgy, hogy a rivális bajoroknál folytatja pályafutását, ráadásul a ma esti Bajnokok Ligája-döntőn sem játszik.

"Ha a Bayern továbbra is elszipkázza a a játékosainkat, valóban egyre erősebb lesz, de meg kell mutatnunk azoknak, akik Münchenbe igazolnak, hogy miből maradnak ki" - utalt csapattársára, Götzére, és talán másra is. Hummels egyébként éppen a bajoroktól érkezett 2008-ban, nevelőklubjánál ugyanis nem volt szükség a szolgálataira.

"A klub sokat fejlődött, hiszen az utóbbi években ahelyett, hogy összeomlott volna, feltámadt a hamvaiból, a stadion igazi műemlék lett. Dortmundban a futball egy vallás. A Bayernnek sok szurkolója, sok trófeája van, mert rengeteg jó döntést hoztak az évek során, de ez már egy másik történet. Közben egy másik klub is felzárkózott melléjük, amely szintén nagyon jó."

"Van pénzünk arra, hogy jó játékosokat szerezzünk, bár igaz, hogy más klubok is vannak hasonló anyagi helyzetben. Jövőre más pozicióba kell kerülnünk, feljebb lépnünk. Az utóbbi öt év elképseztő volt, a klub mindent megtett, amit csak lehet. Ezért olyan érzékenyek nálunk a dolgok, érzékenyebbek, mint más kluboknál, ahol hozzászoktak a sikerekhez."

A Bajnokok Ligája döntőjét ma este 20:45-kor játssza a Bayern München és a Borussia Dortmund.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
„Ha valaki verheti a Bayernt, az a BVB”
ELŐZETES. A Bayern München az európai foci harmadik legsikeresebb klubcsapataként emlegetheti magát, ha nem bukja el a harmadik BL-döntőjét négy év alatt, vagyis ha ötödször is a kontinens trónjára ül szombat este, a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Egy kattintás egy Bogdán-mezért!
BL-DÖNTŐS JÁTÉK az SH-tól, amelyben BOGDÁN-MEZT nyerhetsz egy apró kattintással! A világ legegyszerűbb Facebook-alkalmazása: CSAK IKSZELNED KELL EGYET! Tippeld meg, hányadik percben esik az első gól a Dortmund-Bayern meccsen, a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Bayern-Borussia 14-8, 9-1, 10-2...
A Napi tuti bloggere sportfogadói, szubjektív szemszögből vizsgálta meg a Bajnokok Ligája-döntő erőviszonyait, és a négy idei Bayern München-Borussia Dortmund párharc egyikében történtekre hívja fel a figyelmet....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
„A Dortmund? Mint a 2005-ös Liverpool!"
Képes lehet meglepetést okozni a Borussia Dortmund és felborítani a papírformát a szombati Bajnokok Ligája-döntőben - vallja Jamie Carragher, aki frissen vonult vissza, de 2005-ben hasonló helyzetben volt a Milan ellen....
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: bl_donto_2013
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu