Mily meglepő, Pool-Chelsea a négyért

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 20. 12:30
Egy biztos, minden út Rómába vezet, hiszen a Stadio Olimpicóban lesz a finálé. A címvédő Manchester United portugál klasszisa, Cristiano Ronaldo a Bayerntől tart a leginkább. Nos, Ronaldo fellélegezhet, hiszen a Manchester United viszonylag könnyű ellenfelet kapott a Porto személyében, két angol sztárklub viszont egymást búcsúztathatja, a Liverpoolt és a Chelsea-t ugyanis egymás mellé sorsolta Bruno Conti. A negyedik párosításban a Villarreal és az Arsenal találkozik.


 


 

BAJNOKOK LIGÁJA, A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA:
Villarreal (spanyol)
Arsenal (angol)
Manchester United (angol)
FC Porto (portugál)
Liverpool (angol)
Chelsea (angol)
FC Barcelona (spanyol)
Bayern München (német)

 

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA:
MU/Porto
Villarreal/Arsenal
Barcelona/Bayern Liverpool/Chelsea

 

UEFA-KUPA, A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA:
Hamburger SV (német)
Manchester City (angol)
Paris SG (francia)
Dinamo Kijev (ukrán)
Sahtar Doneck (ukrán)
O. Marseille (francia)
Werder Bremen (német) Udinese (olasz)

 

UEFA-KUPA, AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA:
Werder/Udinese
Hamburg/Manchester City
Paris SG/Dinamo Sahtar/O. Marseille

 

 

A Bajnokok Ligája sorsolását ezúttal is Bruno Conti végezte, aki korábban a három olasz csapatot összepárosította három angollal. Emiatt Olaszországban nem lett túl népszerű, hiszen a három talján együttes elhullott a nyolcaddöntőben.

Conti ezúttal összehozott egy angol párosítást, mivel egymás mellé sorsolta a Liverpoolt és a Chelsea-t. A két csapat a BL-ben már többször is találkozott, legutóbb a tavalyi elődöntőt vívták egymás ellen. Akkor a londoniak diadalmaskodtak, ám a döntőben elbuktak az MU ellen.

A címvédő együttes papíron könnyű ellenfelet kapott, ugyanis a kívánságlista élén található Portóval kell megküzdenie. Az AS Roma ellen tizenegyesekkel továbbjutó Arsenal sem panaszkodhat, ugyanis a Villarreal lesz az ellenfél.

Az egyetlen angol csapat nélküli negyeddöntő sem hozott akármilyen párosítást, hiszen a 2006-os bajnok FC Barcelona a Bayern Münchennel csap össze.

Az UEFA-kupában bár három országot is két csapat képviselt, ezek elkerülték egymást a negyeddöntőben. A nagy csatában továbbjutó Hamburg a Manchester Cityvel csap össze, és ha továbblép, akkor a Werder Bremennel északnémet rangadót vívhat.

Az elődöntőben nem csak német rangadó jöhet össze, de egy ágra sorsolták a két ukrán (Dinamo Kijev, Sahtar Doneck), valamint a két francia (OM, PSG) csapatot is.

 

 

ELŐZMÉNY:

Az érintett klubok képviselői lélegzetvisszafotjva figyelhetik majd, ahogy a szövetség főtitkára, David Taylor és a BL-döntő szervezőbizottságának delegáltja, Bruno Conti sorsukról határoz a svájci kisvárosban, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) központjában.

A nyolc között már azonos országbeli csapatok is összecsaphatnak, megtudhatjuk tehát lesz-e esély arra, hogy mindanégy angol csapat elődöntőzhessen, vagy esetleg csak kettő, de az biztosan (ebben az esetben két színangol ütközet is szerepelne az április eleji programban). Nem csak a négy párharcra derül majd fény, hanem az elődöntők várható párosításaira is.

A Manchester United az eddigiek alapján joggal bízhat a címvédésben, a bukmékerek szerint is a legesélyesebb, a Barcelonát és a Chelsea-t megelőzve. Egy Nou Campba, vagy a Stamford Bridge-re tett látogatást minden bizonnyal szívesen megspórolna az MU, de a múlt heti hazai 1-4-es fiaskó után gyaníthatóan a Real Madridot búcsúztató Liverpool sem szerepel kívánságlistájuk élén.

A csapat ászára, Cristiano Ronaldóra azonban a legmélyebb benyomást a Bayern tette a nyolcaddöntőben. A bőrnadrágosok felmosták a padlót a sztár egykori csapatával, a Sporting Lisszabonnal, és 12-1-es összesítéssel masíroztak a nyolc közé.

"A Bayern nagyon, nagyon erős. Láttam, hogyan játszottak a Sporting ellen, és mondhatom, igencsak megrázott a Gyíkok kudarca, nem gondoltam volna, hogy ilyen csúfosan leszerepelnek.

Persze a futballban bármi előfordulhat. A Bayern rutinos, jó fizikai felépítésű, agilis játékosokból áll, igazi csapat, amelyet nem könnyű félresöpörni az útból" - nyilatkozta Ronaldo, aki azt is elmondta, Ribéryt és Klosét tartja a legtöbbre a bajoroktól.

A BL-negyeddöntő sorsolását 12 órától, az UEFA-kupa negyeddöntőét 13 órától bonyolítják le Nyonban.


A NEGYEDDÖNTŐBE JUTOTT CSAPATOK:
Manchester United FC, Chelsea FC, Liverpool FC, Arsenal FC, FC Barcelona, Villarreal CF, FC Bayern München, FC Porto.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu