Atlético-döntetlen a stadionzárón

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 22. 22:37
Nem sikerült ellépnie a másiktól egyik nagyágyúnak sem a labdarúgó Bajnokok Ligájának D csoportjában. A 3. forduló rangadóján az Atlético Madrid 1-1-es döntetlent játszott a Liverpoollal, ezzel mindkét csapat hét-hét ponttal vezeti a négyest. A másik találkozón a 78. perctől Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató PSV Danny Koevermans két fejesgóljával 2-0-ra verte a Marseille-t, és ezzel megszerezte első pontjait.


LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 3. FORDULÓ, D CSOPORT:
ATLETICO MADRID – LIVERPOOL 1-1 (0-1)

Madrid, Vicente Calderón Stadion, 55 000 néző, vezette: Claus Bo Larsen.

ATLETICO MADRID: Leo Franco – Szeitaridisz, Perea, Alvaro Dominguez, Antonio Lopez – Camacho (Raúl García, 72.), Maniche, Luis Garcia (Agüero, 46.), Simao – Forlan, Sinama Pongolle (Miguel, 75.). Vezetőedző: Javier Aguirre.

LIVERPOOL: Reina – Arbeloa, Carragher, Agger, Dossena – Mascherano, Xabi Alonso (Lucas, 75.), Gerrard (Babel, 61.), Benajun – Keane (Kuyt, 53.), Riera. Vezetőedző: Rafa Benitez.

Gólszerző: Simao (83.), ill. Keane (14.)

Sárga lap: Maniche (45.), ill. Riera (39.), Arbeloa (43.)

 

Két eddig százszázalékos csapat találkozott egymással Madridban, a D csoport rangadóját az Atlético a Liverpoollal játszotta. A csapatok a PSV-t és a Marseille-t oktatták ki az első két fordulóban, így aki szerda este győzni tudott volna, komoly lépést tehetett volna a csoportelsőség és a biztos továbbjutás felé.

Tízfokos hideg és ötvenötezer őrjöngő fanatikus várta a kedvenceket a Vicente Calderón Stadionban - egy ideig biztosan utoljára. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága október 14-én úgy határozott, hogy a klubnak Madridtól legalább 300 kilométerre kell lebonyolítania következő két hazai BL-meccsét, míg Javier Aguirre vezetőedző a következő két fordulóban kényszerült volna a lelátóra.

A két nappal későbbi döntés révén azonban a Liverpoolt mégis saját katlanjában fogadhatta az Atlético, ráadásul Aguirre aktív közreműködésével. A szervezet az Atlético-Marseille mérkőzésen történt lelátói atrocitások miatt járt el ilyen szigorúan.

A mostani büntetéshalasztás hátterében minden bizonnyal az áll, hogy a madridi klub ilyen rövid idő alatt nem talált volna új helyszínt, számos liverpooli szurkoló pedig már megszervezte madridi utazását.

Az édes otthon azonban nem igazán szolgált előnnyel a spanyoloknak, hiszen a Liverpool már az első pillanatoktól nekirontott ellenfelének, minek következtében Robbie Keane a 14. percben előnyhöz juttatta övéit.

Igaz, Steven Gerrard kiugratása lesen lelte meg a csatárt, ám a támadás továbbment, az ír meg 13 méterről, középről a bal alsóba belsőzte a labdát (0-1). Elhalkult a Calderón, a britek pedig tovább folytatták hazai részről nyomasztó offenzívájukat.

Az Atlético a félidő vége felé elégelte meg a másodhegedűs szerepét, ekkor kapcsolt magasabb sebességbe Madrid egyik büszkesége. Még szerencse, hogy az egykori madridi kedvenc, az időközben Liverpoolba szerződött Fernando Torres sérülés miatt nem nehezítette a hazaiak dolgát.

A szurkolóknak egészen a 85. percig kellett rágniuk a körmüket, ekkor Forlán tálalt Simao Sabrosa elé, aki 13 méterről, balról kilőtte a bal alsó sarkot (1-1). Maradt a döntetlen, egyértelmű, hogy ennek e két együttesnek van a legnagyobb esélye a továbbjutásra.

 

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 3. FORDULÓ, D CSOPORT:
PSV EINDHOVEN – MARSEILLE 2-0 (0-0)

Eindhoven, Philips Stadion, 30 000 néző, vezette: Damir Skomina.

 

PSV EINDHOVEN: Issakson – Salcido, Marcellis, Rodriguez, Bréchet – Wuytens (Dzsudzsák, 78.), Simons, Mendez, Bakkal (Culina, 75.) – Affelay (Addo, 89.), Koevermans. Vezetőedző: Huub Stevens.

MARSEILLE: Mandanda – Laurent, Ronald, Hilton, Taye – Benoit (Zenden, 82.), Lorik, Ben Arfa (Valbuena, 73.), Ziani Karim (Kaboré, 62.) – Bakari Koné, Niang. Vezetőedző: Eric Gerets.

Gólszerző: Koevermans (71., 85.)

Sárga lap: Koevermans (39.), Mendez, (51.)

 

A csoport másik, magyar vonatkozású találkozóján a PSV a Marseille-t fogadta. A két nulla pontos gárda azért léphetett pályára, hogy egyáltalán életben tartsa a továbbjutás lehetőségét. Ám ezt olyan óvatosan tették, hogy az első félidőben említésre méltó helyzetet sem produkáltak a tizenegyek.

 

Érezték a felek, ennél több, sokkal több kell, ezért azonban csupán a PSV tett valamit. A Marseille a második felvonás második felében, szűk negyedóra alatt megadta magát, Danny Koevermans kétszer is fejjel szomorította el a franciákat.

 

Közben a 78. percben Dzsudzsák Balázs is beállt, ő már a pályán örülhetett az első holland pontoknak. A Marseille ezzel utolsó, az Eindhoven viszont még reménykedhet a csoportból való továbblépésben.

 

A következő fordulóban a szerdai meccsek „visszavágóit" rendezik, november 4-én Liverpool-Atlético, valamint Marseille-PSV összecsapásoknak tapsolhatnak a drukkerek.

 

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Atlético Madrid
3 2 1 0 6 2 7
2. Liverpool 3 2 1 0 6 3 7
3. PSV Eindhoven
3 1 0 2 3 6 3
4. Marseille 3 0 0 3 2 6 0

 


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu