Pécs, Paks: egy lépéssel közelebb

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 13. 22:58
Amerikai légiósa hathatós segítségével aratott szép sikert az alapszakaszt megnyerő és azóta is menetelő PVSK Pannonpowers együttese. A baranyaiak az ötmeccses negyeddöntőn túllévő Zalakerámiát fogadták az elődöntő első meccsén. Sztojan Ivkovics legényei közül kiemelkedett a 31 pontot szóró Thomas Kelley, a túloldalon Louis Hinnant remek teljesítménye kevés volt az üdvösséghez. A másik mérkőzésen az Atomerőmű szintén hazai pályán nyert. A paksiak a címvédő Falcót verték 89-73-ra.


A Pécs több mint egy hetet pihenhetett erre a fontos mérkőzésre. A ZTE éppen ellenkezőleg, egy ötmeccses párharcot követően utazhatott a baranyai megyeszékhelyre. A zalaiakat azért úgy tűnt, doppingolhatja, hogy utoljára tizenkét éve szerepelhettek a legjobb négy között.

Völgyi Péter fiai tartották a lépést a hazaiakkal. Sőt többször is náluk volt az előny az első félidőben. A harmadik negyedet 41-40-es pécsi vezetéssel kezdték a felek. Bár Srdjan Helbich hármasával ismét elment a ZTE, ám Wittman Krisztián kosarával azonnal visszavezette az irányítást a PVSK. Innentől nem volt megállás: a hazaiak nem tréfáltak, elhúztak. Kelley 31 ponttal, Wittman triplaesővel segítette csapatát a 84-68-as sikerhez.

A másik mérkőzésen nem jött össze Szrecsko Szekulovics álma. A Falco trénere szerette volna, ha csapata már az első meccsen ellopja ellenfelétől a pályaelőnyt. Nem teljesült az óhaj. A szombathelyiek ugyanis 89-73-ra kikaptak az az Atomerőmű otthonában.

A Kálmán László és Andrija Csirics vezette vendégek a ZTE-hez hasonlóan az első félidőt remekül bírták ellenfelükkel szemben, ám a harmadik negyedre már nem sikerült megtartani előnyüket. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a 24 pontot dobó Csirics lett, Kálmán 20-al zárt. A túloldalon Mack Williams Nicholas 20, Michael English 19, Charles Gosa 18 pontot szórt.

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I, ELŐDÖNTŐ:
PVSK-PANNONPOWER–ZALAKERÁMIA-ZTE KK 84–68 (25–23, 15–18, 28–11, 16–16)
ATOMERŐMŰ SE–FALCO-SZOVA KC 89–73 (22–22, 15–19, 28–16, 24–16)



 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu