Máris pályaelőnyt lopna a Falco

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 13. 08:11
Óriási csatákra és fantasztikusan izgalmas végjátékokra lehet számítani a férfi kosárlabda NB I rájátszásában, az elődöntőben. Az alapszakaszt megnyerő Pécs a lendületben lévő ZTE-t fogadja, míg az Atomerőmű a címvédő Falcót látja majd vendégül szerdán este.


A zalaiak három napja játszották ötödik mérkőzésüket a Dombóvár ellen. Völgyi Péter tanítványainak sikerült kiharcolniuk a továbbjutást – tizenkét esztendőt követően ismét! A kék-fehérek esetében így most két verzió lehetséges. Az egyik, hogy lendületben maradnak és nagy küzdelemre kényszerítik a pécsieket. A másik, hogy az ötmeccses sorozat után fáradtan lépnek a parkettre.

Az alapszakasz utolsó mérkőzésén egyébként a ZTE éppen a Pécs legyőzésével tudott bekerülni a felsőházi rájátszásba. A baranyai együttes ellenfelével szemben éppenhogy kipihenten várhatja a találkozót, hiszen múlt hét kedd óta nem léptek pályára Bencze Zoltánék.

„ Jól jött a kis pihenő, mindenkinek sikerült kellőképpen felfrissítenie magát a következő próbatétel előtt. Mindenki rendben van, és tisztában van azzal, jobban kell játszanunk, mint a Sopron ellen, ha tovább szeretnénk jutni. A Zalaegerszeg jó csapat, ezt eddig is bizonyította, pontosan és jól játszanak. Ezúton is szeretnék gratulálni Völgyi Péternek, hogy a négy közé vezette csapatát. Ugyanakkor abban bízom, hogy még többen és még lelkesebben jönnek majd ki az elődöntőre, és szurkolóink támogatásával megnyerjük az első meccset, majd tovább is lépünk a döntőbe” – nyilatkozta Sztojan Ivkovics, a pécsiek szakmai igazgatója klubja honlapján.

A másik párharc sem lesz kevésbé izgalmas. A címvédő Falco máris elvenné az Atomerőmű pályaelőnyét! Az Albacompot meglepően simán kiverő szombathelyiek legerősebb csapatukkal érkeznek majd Paksra.

„Ellenfelünk erős kerettel rendelkezik, minden poszton jó játékosaik vannak. Nem csak a légiósok, hanem a magyarok is ügyesek. Ennek ellenére sem tartunk tőlük, szeretnénk elvenni a pályaelőnyüket” – mondta Szrecsko Szekulovics a szombathelyiek hivatalos oldalán

Az Atomerőműből azonban ketten is hiányozhatnak. A rutinos Gulyás Róbert és Ashante Johnson sem egészséges, márpedig mindketten kulcsjátékosok Braniszlav Dzunics együttesében. A szakvezető elmondta, nem gyakoroltak külön ellenfelükre, inkább rápihentek az összecsapásra.

„Szerintem egy hosszú, akár öt meccses párharc elé nézünk. Két jó csapat találkozik egymással. A Falco az utóbbi időben mindig ott van Magyarország legjobb négy csapata között. Nem érdemtelenül. Több olyan játékosuk is van, aki képes eldönteni egy-egy meccset. Mivel kevés idő állt rendelkezésünkre, ezért nem készültünk külön senkiből, inkább pihentünk, regenerálódtunk, ilyenkor úgyis ennek van nagyobb szerepe. Hogy mi dönthet a Paks mellett? A hazai pálya előnye. Itt kezdjük és egy esetleges ötödik meccsnél itt is fejezzük be a párharcot” – reflektált ugyanott Braniszlav Dzunics.

FÉRFI KOSÁRLABDA NBI, RÁJÁTSZÁS, ELŐDÖNTŐK:
ATOMERŐMŰ SE - FALCO KC
PVSK-PANNONPOWERS - ZALAKERÁMIA ZTE KK



 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu