Hatszor sírhatott a Steaua Újpesten

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 7. 20:33
Küzdelmes és nagyiramú meccsen a helyzeteit sokkal jobban kihasználó Újpest hátrányból fordítva, 6-3-ra legyőzte az elmúlt szezon román ezüstérmesét, ezúttal magyar bajnoki mérkőzésen, a Mol Liga 11. fordulójában. A lilák sikere teljesen megérdemelt, mégha kicsit meglepő is.


JÉGKORONG, MOL LIGA, 11. FORDULÓ:
ÚJPEST - STEAUA BUCURESTI 6-3 (1-2, 3-1, 2-0 )
Megyeri út, 400 néző, vezette: Kincses, vonalbírók: Nagy, Németh

ÚJPEST: Nemcak - Hetler, Hüffner, BERTA 3, Borbás, Michalek, Strausz, Kadlubiak, Dubek 1, Sikorcin, ZLOCHA 2, Rencz, Harmati, Markó, Németh, Virág, Tolnai, Horváth, Roczanov, Zalavári, Hajek (kapus). Edző: Pék György, Baróti Zsolt.
STEAUA: BRUL - Krechac, Akimov, Timaru, Lupascu, Nicolescu 1, Piszarenko, Lusneac, GERU 1, GEORGESCU 1, Halavinou, Kostandi, Emaljanyenko, Ghenea, Tapu, Pascaru, Mihailescu, Catrinoi (kapus). Edző: Olexandr Kulikov.

Kiállítások: 8 illetve 6 perc.

 

Az első játékrész hetedik percében nem mindennapi góllal szereztek vezetést a hazaiak. Rosszul cseréltek a vendégek, így Berta egyedül vezethette a vendégkapura a korongot, de Brul hárítani tudta a szólót, viszont lecsorgott róla a játékszer amelyet az újpesti csatár a kapu háta mögül emelt vissza a kapus hátára, onnan pedig a pakk a gólvonal mögé hullott.

 

Tíz perc kellett a vendégeknek az egyenlítéshez, sőt a bukarestiek hét másodperccel a szünet előtt a vezetést is megszerezték emberelőnyből.



A második játékrész előtt valószínűleg csapatépítő tréningen vettek részt a lilák, mert sokat javult az összjáték, és ennek meg is lett az eredménye. A nyolcadik perc derekán egyenlítettek, egy perc múlva pedig már vezettek a lilák, sőt a tizenegyedik percben már kettő volt az előny, köszönhetően Zlocha duplázásának.

 

A románok ebben a harmadban is szereztek gólt az utolsó percben, így semmi nem dőlt el a második szünetig.

A záró játékrész két hazai találattal indult, Dubek növelte az előnyt, aztán Berta érte el harmadik találatát. Eldőlni látszott a találkozó, hiszen a vendégek nem igazán tudtak az újpesti kapu elé kerülni.

 

A lilák remekül védekeztek, a támadásokkal ekkor már nem is igen törődtek. Az eredmény az utolsó tíz percben nem változott, még az ilyenkor megszokott vendéggól is elmaradt a harmadik harmadban. A találkozó tehát magabiztos, 6-3-as Újpest sikerrel végződött.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu