Ferencvárosi bravúr, újabb újpesti betli

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 1. 19:41
Az élvonalbeli jégkorong-bajnokság középszakaszában egy hét alatt harmadik meccsét is elveszítette az alapszakaszban még első Újpest, amely a megszerezhető kilenc pontból mindössze egyet tudott begyűjteni a héten. A lila-fehérek életét ezúttal az NZ Stars keserítette meg. Az alsóházban a Miskolc Székesfehérváron lőtt négy gólt és gazdagodott így két ponttal. A nap harmadik találkozóján a papíron esélyesebb csapat szenvedett vereséget: a Ferencváros Pesterzsébeten három pontot szerzett a Dab.Docler ellen.


A lila-fehéreket hazai pályán előbb szerdán büntetőkkel az FTC, majd két nappal később a Dab.Docler verte két góllal, ezúttal a szomszédba, Káposztásmegyerre ment az újabb vereségét Pék György együttese. Pedig Németh Péter tizenegyedik percben szerzett találatát követően rózsaszínű volt a világ, ám a hazaiak a rutinos válogatott csatár, Majoross Gergely révén még az első harmad vége előtt egyenlítettek.

A 27. percben Fodor Csanád is betalált hazai oldalon, a folytatásban pedig már csak helyzetekig jutottak a felek, újabb találatig nem. Az egypontos Újpesttel szemben az NZ Stars kilencet gyűjtött be a héten – igaz, korábban ők két papírforma győzelmet realizáltak a Miskolc és az Alba Volán ellen –, így a tabellán le is előzték a lilákat.

Székesfehérváron az emberelőnyeivel jól gazdálkodó Miskolc meglepte a házigazdákat. Az Alba Volán gólnélküli első harmadot követően hiába vezetett 1-0-ra, majd 2-1-re is, amely előny a 47. perc közepéig ki is tartott, Foltín egyenlítő találatát követően a vendégek Franc hajrában 66 másodperc alatt szerzett duplájával a maguk javára fordították a mérkőzést. Utóbbi a mérkőzés és a mezőny legjobbjaként csapata első két találatánál assziszttal jeleskedett.

A vendégek négy találata közül három is emberelőnyös szituációban játszva született. Az Újpesttel ellentétben a Miskolcnak kifejezetten jól sikerült a hete, különösen annak vége: pénteken hazai pályán büntetőkkel a Ferencvárost verték, most pedig Székesfehérváron zsákmányoltak három pontot.

A ferencvárosi zöld-fehérek is pontokban gazdagon tudták le a hetet, Pindák László csapata a megszerezhető kilenc pontból hatot gyűjtött be úgy, hogy egyszer sem kellett üres kézzel távozniuk a pályáról. Újpesten két, Miskolcon egy pontot gyűjtöttek be, a dunaújvárosiak ellen már háromra futotta az erejükből.

A dunaújvárosiak a negyedik perc végén Peterdi Imre révén szereztek vezetést, erre az orosz légiósnak, Szafonovnak a találatával válaszoltak a hazaiak. A kiegyenlített, kevés kiállítást hozó csata a hajráig teljesen nyílt maradt. Az 53. percben azonban vezetést szerzett az FTC, amely előnyét a hajráig őrizte. A vendégek mindent egy lapra feltéve kapusukat is lehívva rohamoztak az egalizálásért, de ezt kihasználva a zöldek bebiztosították sikerüket.

 

OB I, KÖZÉPSZAKASZ:
NZ STARS – ÚJPESTI TE 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)
Gólszerzők: 17:53 Majoross Gergely (Hertl, Sille Tamás), 26:38 Fodor Csanád (Holéczy Roger, Szappanos Dávid) 10:37 Németh Péter (Roczanov Dezső, Virág Csaba)
Kiállítások: 16, ill. 14 perc
ALBA VOLÁN SC – MISKOLCI JJSE 2-4 (0-0, 1-1, 1-3)
Gólszerzők: 23:55 Hajós Roland (Tóth Adrián, Benk András), 44:41 Benk András (Hajós Roland, Tóth Adrián), ill. 35:38 Nagy Gábor (Franc), 46:28 Foltín (Franc, Popovics Patrik), 56:00 Franc (Popovics Patrik, Láda Balázs), 57:06 Franc (Láda Balázs, Foltín)
Kiállítások: 14, ill. 14+10 perces fegyelmi (Sike Zoltán, Cop)+20 perces fegyelmi (Sike Zoltán)
FERENCVÁROSI TC – DAB.DOCLER 2-1 (1-1, 0-0, 2-0)
Gólszerzők: 4:45 Szafonov (Hoffmann Attila, Jánosi Csaba), 52:30 Vígh Balázs (Davis), 59:38 Szafonov, ill. 3:48 Peterdi Imre (Borsos Attila, Vichodil)
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu