Rafa Nadalt kibombázták Miamiból!

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 2. 21:27
Andy Roddick tizenöt ászt ütve, két óra hét perc alatt verte meg 4:6, 6:3, 6:3-ra Rafael Nadalt a miami ATP-torna elődöntőjében. Érdekes, de a spanyol a két héttel ezelőtti Indian Wells-i viadalon is éppen a döntő kapujában bukott el. Roddick viszont ismét bravúrt vitt véghez, az idény legeredményesebb férfi teniszezője sorozatban második ezres versenyén került a fináléba.


A miami torna forgatókönyve kísértetiesen hasonlít az Indian Wells-iéhez, már ami a férfiak versenyét illeti. Nadal ezúttal is az elődöntőben vérzett el - két hete a későbbi győztes horvát Ljubicictől kapott ki -, Roddick pedig megint a fináléig verekedte magát. 

Nadal kiesett, noha az első szettben káprázatos teniszt produkált. A másodikban viszont 3:3 után a következő tizenhárom labdamenetből mindössze egyet nyert meg, ez pedig alapvetően befolyásolta teljesítményét.

Az amerikai ekkor rendszeresen kockáztatott, sokkal agresszívebben, kezdeményezőbben teniszezett, mint máskor. Meglepte ellenfelét.

A döntő játszma elején Nadalnak megvolt az esélye, hogy elnyerje riválisa adogatását, de a kimaradt bréklabda után 2:0 helyett 1:3 lett az állás. A folytatásban Nadal mindent megpróbált, de valódi esélye nem volt a fordításra.

Ezzel a sikerrel 5-3-ra szépített Roddick, már ami a mallorcaival való különversenyét illeti. Az amerikai legutóbb két éve, Dubajban tudta legyőzni mostani ellenfelét, ezzel az idei szezon legeredményesebb teniszezője lett: eddig 25-ször győzött és csupán négyszer kapott ki.

A másik elődöntőt péntek éjjel játsszák, itt Berdych-Söderling összecsapásra kerül sor. A finálét vasárnap rendezik Miamiban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Rövidesen véget érhet Nadal böjtje
Rafael Nadal a Jo-Wilfried Tsonga elleni mérkőzésre is átmentette kiváló formáját, és 6:3, 6:2-re elnáspángolta francia ellenfelét a miami ATP-torna negyeddöntőjében. Az egykori világelső elégedetten nyilatkozott saját...
Tovább a teljes cikkhez »
 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu