Megtört az átok: Federer legyőzte Nadalt

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 17. 17:47
Roger Federer nem akármilyen tettet vitt véghez: salakon két szettben győzte le Rafael Nadalt a 3,7 millió euró összdíjazású férfi salakpályás tenisztornán. A svájci klasszis mindkét szettet 6:4-re nyerte meg a szinte hazai pályán versenyző spanyolt. Federernek ezzel második alkalommal sikerült legyőznie a világelsőt ezen a borításon.


 

A madridi finálé előtt nem sokan fogadtak volna Roger Federer győzelmére, hiszen a legutóbbi öt alakalommal kikapott Rafael Nadaltól, aki ráadásul salakpályán szinte verhetetlen. Ezek mellett kettejük statisztikája sem svájci sikert sejtetett, hiszen ezen a borításon a spanyol 9-1-re vezetett a találkozót megelőzően.

Az első szettet Nadal kezdte magabiztosabban, és míg ő simán hozta adogatásait, addig második helyen kiemelt riválisa bizony szenvedett a szerváinál, és a világelsőnek ennek köszönhetően több alkalommal is volt lehetősége a brékre. Ennek ellenére nem ő került fogadóelőnybe, ugyanis 4:4-es állásnál Federer ritmust váltott, elvette ellenfele adogatását, majd a sajátja megnyerése után behúzta az első felvonást.

Ekkor úgy tűnt a Novak Djokovics elleni maratoni elődöntő nagyon megviselte Nadalt, akin nem lehetett ugyanazt a borzasztó nagy győzni akarást látni, ami egyébként jellemző rá. Erre kissé rácáfolt azzal, hogy meglepően magabiztosan kezdte a második játszmát is, de ez ismét nem tartott sokáig.

Federer azonban 2:2-nél brékelőnyhöz jutott, és úgy tűnt Nadal számára már nincs visszaút. Igaz, az utolsó gémben a spanyolnak még volt esélye arra, hogy visszajöjjön a meccsbe, de ekkorra a svájci már legyőzte a démont, amely az utóbbi közel két évben meggátolta abban, hogy legyőzze a jelenlegi világelsőt. A második felvonás is 6:4-gyel lett az övé, így Federer salakon másodszor verte meg a spanyolt.

 

MADRID, 3,7 MILLIÓ EURÓ ÖSSZDÍJAZÁSÚ FÉRFI TENISZTORNA, DÖNTŐ:
Federer (svájci, 2.) – Nadal (spanyol, 1.) 6:4, 6:4

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu