Andy Roddick lett a király Miamiban!

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 4. 21:26
2004 után ismét Andy Roddick nyerte meg a 3,6 millió dollár összdíjazású, keménypályás miami ATP-tornát, miután 1 óra 43 perc alatt 7:5, 6:4-re legyőzte a tornán remeklő és meglepetést meglepetésre halmozó német Tomas Berdychet. Győzelmével 605 500 dollárt kapott Roddick.


A találkozón 5:5-ig nem volt fogadóelőny, majd a második szett elején Roddick újra brékelt. Ebben a játszmában 5:3-nál két meccslabdája is volt az amerikainak, de Berdych visszajött. A németnek egyetlen bréklabdája sem volt, meg esélyese arra, hogy a találkozót megnyerje.  

Az amerikaiak kedvence 27 évesen huszonkilencedik tornagyőzelmét ünnepelhette az egyesek versenyében. Idén ez volt Roddick harmadik győzelme Berdych ellen, eddig összesen nyolcszor találkoztak egymással, ebből immáron hatot nyert meg Miami királya.

Ezzel a sikerével feledtette a két héttel ezelőtti Indian Welss-i vereségét a döntőben, akkor Ljubicicen nem tudott kifogni. Összességében azonban még így is ő zárta a legjobban ezt a két ezres tornát: egy finálé, egy végső győzelem.

Érdekesség, hogy Rafael Nadal mindkét esetben a későbbi nyertestől kapott ki az elődöntőkben. 

A hölgyeknél Kim Clijsters nyeret, miután a fináléban simán legyőzte a harmadik kiemelt amerikai Venus Williamset.

MIAMI ATP-TORNA, DÖNTŐ (3,6 millió dollár, kemény pálya):
Roddick (amerikai, 6.)-Berdych (cseh, 16.) 7:5, 6:4 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Lemosták a pályáról Venust Miamiban
Kim Clijstersnek egy óra sem kellett ahhoz, hogy 6:2, 6:1-re legyőzze a Miamiban, azaz hazai pályán szereplő Venus Williamset a 4,5 millió dollár összdíjazású WTA-tornán. A belga teniszező hétfőtől ismét top10-es játékos lesz,...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nem volt véletlen Federer legyőzése!
Roger Federer és Fernando Verdasco kiverését követően Robin Söderling sem jelentett akadályt Tomas Berdychnek a 4,5 millió dollár összdíjazású miami tenisztorna elődöntőjében. A cseh játékos 6:2, 6:2-es sikerével bejutott a...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu