Wenger dühös, Mancini diadalittas

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 6. 13:57
Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere maximálisan elégedett volt a mutatott játékkal a Manchester City elleni derbin, és úgy véli, a 0-0 nem tükrözi híven a mérkőzés képét. Roberto Mancini beismerte, egy pontért utaztak az Emiratesbe, és nincs miért bosszankodniuk.


 


Az Arsenal végigtámadta a Manchester City elleni rangadót szerda este, futószalagon dolgozta ki a helyzeteket, ám a góllal adós maradt.

Arsene Wenger azt kapta a mérkőzéstől, amit várt – persze az eredményt leszámítva.

„A korai helyzetekből legalább egyet be kellett volna lőnünk, akkor egészen másként alakulhatott volna a meccs. Szemmel láthatóan a 0-0-ért jött a City, (Carlos) Tévezt például sohasem láttam ilyen mélyen játszani.”

A francia szakember a balszerencsét is okolta a pontvesztésért, és valóban: ha Robin van Persie vagy Cesc Fabregas lövése centikkel beljebb megy, és a kapufáról befelé pattan, lépéskényszerben lett volna a City. Azzal ugyanakkor Wenger is tisztában van, feltételes módban teljesen felesleges beszélni a futballban.

„Ami történt, megtörtént, ám a döntetlen ellenére sem szálltunk ki a bajnoki címért vívott csatából. Sőt a mostani találkozóból inkább erőt meríthetünk” – mondta a szakvezető.

Kollégája, Roberto Mancini egy másodpercig sem csinált titkot belőle, az ikszet célozták meg az Emiratesben.

„Az Arsenal nagyon jól játszott, különösen az első félidőben tartott minket nyomás alatt. Azt azonban nem szabad elfelejtenünk, három fontos emberünk sem léphetett pályára, Alekszandar Kolarovval, David Silvával és Mario Balotellivel talán más taktikát is bevállalhattunk volna. Így azonban nem volt sok választásunk” – ismerte be az olasz mester.

„Beláttuk, ezt a mérkőzést nem nyerhetjük meg, és legalább biztosra mentünk, hogy ne is veszítsük el” – fogalmazta meg a City ars poeticáját Mancini.

A meccs végi kettős kiállítást mindkét szakember túlzottan szigorú ítéletnek minősítette, szerintük legfeljebb sárga lapot ért Bacary Sagna és Pablo Zabaleta civakodása.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Az MU örülhet a londoni döntetlennek
Szerdán este ismét az Emirates Stadionra figyelt a futballvilág, lévén két, meglehetősen eltérő klubfilozófia "terméke", vagyis az Arsenal és a Manchester City csapott össze a Premier League szuperrangadóján. Ősszel a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu