Nem szaroznának a lilák a románokkal!

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 21. 17:53
Nemcsak egy szurkolói csoportot, egy futballcsapatot, de egy nemzetet is megaláztak a Steaua Bucuresti szurkolói a múlt heti labdarúgó Európa-liga selejtezőn. Az újpesti drukkerek és a magyar televíziónézők is láthatták azt a gyomorforgató feliratot, amelyet sokáig emlegetnek még a honi futballbarátok. A SportHirado.hu az egyik, a román fővárosban is ott tartózkodó radikális szurkolót faggatott az esettel és a visszavágóval kapcsolatban...


LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA, 2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ:
Újpest - Steaua Bucuresti (román)
Újpest, Szusza Ferenc Stadion, csütörtök 19:45
ÉLŐben a SportHiradón! Az első mérkőzésen: 2-0 a Steauának.

Az egyik újpesti radikális csoport képviselője őszintén nyilatkozott portálunknak a múlt hét csütörtökön történtekről és a két nap múlva esedékes visszavágón várható eseményekről.

„Mindenki arról beszél, hogy a magyarok törtek-zúztak Románia felé - kezdte az önmagát megnevezni nem kívánó drukker. - Nos, a cigányozás ténye igaz, de azt hiszem, ez fordítva is megtörtént volna. A Keletiből indultunk vonattal, az út egy-két hangoskodást leszámítva nyugodtan telt.”

„A román rendőrök korrekten viselkedtek, igaz, volt velünk egy magyar EU-s megfigyelő is. Amikor megérkeztünk egyetlen szélsőséges gárda sem akart verekedni velünk, ám a Rapid-stadionhoz érve néhány szimpatizáns célba vette a buszunkat. Persze a gyerekek át sem tudtak dobni az úton, olyan gyengék voltak. Sokan bemutattak nekünk, de ez ott így természetes.” 

A szurkolócsoport tagja arról is beszélt, végül miért veszítették el türelmüket a Ghencea-stadionon belül.

„Már a beléptetésnél kötözködtek a biztonsági emberek, provokáltak bennünket, elvették a mobiljainkat is. Aztán a meccs alatt egyszercsak kőzuhatag hullt a nyakunkba, ekkor indultunk meg a románok felé. Úgy gondoltuk, ebből elég. Közben láttuk azt a bizonyos transzparenst is, amely valóban felháborító volt. Nemzetközi meccsen ilyet kiírni?! Botrányos. Akkor kiröhögtük őket, de utólag azért sokat beszéltünk erről is.”

„Ami biztos, sok dühös újpesti tért haza és nemcsak a kettő-nullás vereség miatt. Nem felejtettük el mindazt, amit ott kaptunk. Maradjunk annyiban, revánsra készülünk.”

A magyarokat már a kinti mérkőzés előtt megkereste az egyik radikális Steaua-tábor. Interneten fenyegették meg őket.

„Bohócok ezek mind! A Hunters nevű román alakulat komolyan megfenyegetett bennünket. Azt ígérték, egyikünk sem fog élve hazatérni. Aztán a meccs után Bukarestben mindössze három rendőr vigyázott ránk, mégsem jöttek. Vicc.”

Az viszont már nem az, hogy a hírek szerint a csütörtökön 19.45-től kezdődő visszavágón „meghálálják” majd a lilák azt a sok-sok „szeretetet”, amit odaát kaptak. Ám nem csupán ők...

„Úgy hallottuk, mintegy ezer román jön a visszavágóra. Biztos forrásból tudom, hogy a fradisták is várják őket. Persze tőlünk teljesen függetlenül vadásznak majd a bukarestiekre. De legyen elég ennyi. Természetesen a mérkőzés a legfontosabb, s azt kell mondjam, egyáltalán nem lehetetlen a továbbjutás. A Steaua nem olyan félelmetes, mint azt sokan gondolják, véleményem szerint ha az első félórában találunk egy gólt, megfogjuk őket.”

AZ UEFA ELJÁRÁST INDÍT A ROMÁNOK ELLEN
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (UEFA) sem megy el szó nélkül a Bukarestben történt rendbontások mellett. Az újpestiek hivatalos honlapja szerint a futballszervezet eljárást kezdeményezett a klub ellen az ellenőr bejegyzései alapján. Eszerint egy román szurkoló a pályára rohant, megdobálták a kiállított Korcsmár Zsoltot, tiltott pirotechnikai eszközöket használtak és uszító-rasszista kiírással provokálták a magyar szimpatizánsokat. A magyar Külügyminisztérium nem tervez lépéseket a botránnyal kapcsolatban...

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu