Mancini: Fél tőlünk a Premier League!

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 26. 11:07
Szűk három maradt az angol labdarúgó-bajnokság rajtjáig, így nem meglepő, hogy sokan latolgatják az esélyeket, ki-ki hovatartozása szerint próbál előzetes rangsort felállítani a csapatok között. Egyre nagyobb az a tábor, amely úgy gondolja, a következő idényben sem csak az utóbbi években a top4-be sorolt együttesek harcolnak majd a dobogóért. Ebbe a körbe tartozik a Manchester City vezetőedzője, Roberto Mancini is, aki úgy véli, félnek csapatától az ellenfelek!


 

Tény, az elmúlt egy évben bombasztikus keretet alakított ki a Manchester City dúsgazdag tulajdonosa, de az együttes a legutóbbi szezonban sem került a legjobb négy közé, így lemaradt a Bajnokok Ligájáról. Pedig Carlos Tevez, Wayne Bridge, Shaun Wright-Phillips, Roque Santa Cruz, Craig Bellamy, Emmanuel Adebayor, Patrick Vieira, Kolo Toure vagy Nigel de Jong sem tartozik a nyeretlen kétévesek közé.

Az együttesre már idén nyáron is rengeteget költöttek, a City futballistája lett David Silva, Alekszandar Kolarov, Yaya Touré és a legfrissebb hírek szerint Mario Balotelli is. De rengetegen vélik úgy, még nem jött el a csapat ideje, a következő évadban sem arat nagy sikereket.

„Azért mondják ezt, mert az elmúlt tíz évben csak négy együttes harcolt a bajnoki címért – kezdte nyilatkozatát Mancini. - Ezek a klubok rengeteg pénzt költötte, nem csak mi. A Manchester United, a Tottenham, a Chelsea, az Arsenal és a Liverpool is ugyanazt tette, mint most a mi együttesek. Nem látok különbséget.”

Nehéz vitatkozni az olasz edző mondataival, noha a top4 az utóbbi időben picit visszább vett a költekezésből. A legutóbbi bajnokság negyedik Tottenham pedig csak az elmúlt egy-két szezonra erősített igazán.

A drukkerek remélik, a Premier League következő idénye ismét roppant izgalmas lesz, ezt Mancini már most garantálja. Sőt, úgy érzi, módosul az eddigi forgatókönyv, mert immár a City is az esélyesek közé tartozik.

„Igen, úgy gondolom, tartanak tőlünk az ellenfelek. Most csak mi vagyunk aktív szereplői az átigazolási piacnak, folyamatosan vásároljuk a játékosokat. De ennek egyszerű az oka: javulni akarunk, szeretnénk felnőni a nagycsapatokhoz!”


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Balotelli a Manchester Cityé
Olasz sajtóértesülések szerint a Manchester Cityben kezdi az új szezont Mario Balotelli, az Internazionale 19 éves csatártehetsége. Harmincmillió eurót fizetnek érte az angolok, amely összeg a bónuszokkal együtt harmincöt...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hihetetlen: 37 fős a Man. City kerete!
Soha nem látott eladási hullámot kénytelen megindítani a Manchester City, hiszen 12 játékostól muszáj lesz megválnia Roberto Mancininek szeptember 1-ig. A jelenlegi 37(!) fős keretet ugyanis kénytelen 25 névre csökkentenie,...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu