Hihetetlen: 37 fős a Man. City kerete!

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 25. 11:32
Soha nem látott eladási hullámot kénytelen megindítani a Manchester City, hiszen 12 játékostól muszáj lesz megválnia Roberto Mancininek szeptember 1-ig. A jelenlegi 37(!) fős keretet ugyanis kénytelen 25 névre csökkentenie, különben nem felel meg a Premier League új szabályzatának. A News of the World megnevezte a lehetséges távozókat, akik vásárlási összértéke akár a 130 millió fontot is elérheti, viszont ennél 40 millióval kevesebbért állhatnak tovább!


 

„Muszáj lesz eladnom jónéhány játékost, mert 20 napon belül meg kell neveznem azt a 25 embert, akire az új szezonban számítok – nyilatkozta a News of the Worldnek Roberto Mancini. – Csalódott vagyok, mert több futballistám távozni kényszerül, egyszerűen nem férnek be a csapatba."

Az angol bajnokság új szabályzata szerint huszonöt játékos alkothatja egy csapat keretét, köztük nyolc hazai nevelésű labdarúgóval. Az utóbbi kitétel azt jelenti, hogy az adott személynek legalább három szezont kell eltöltenie az angol vagy a walesi szövetség valamely bajnokságában, mielőtt betölti 21. életévét.

Mivel az idő sürget, a City kénytelen lehet áron alul eladni keretének harmadát: A szinte biztos távozok között emlegetik Craig Bellamyt (14 millióért érkezett, a Tottenhammel hozták hírbe), Nigel De Jongot (egykor 16 millió fontért szerződtették) és Stephen Irelandet.

Alekszandar Kolarov érkezésével veszélybe került Wayne Bridge helye is (a Chelsea-ből vették 10 millió fontért), aki biztosan nem örülne, ha a kispadra szorulna. Robinho (32,5 millió fontért jött a Real Madridtól) korábban többször elmondta, nem szeretne visszatérni a gyárvárosiakhoz, így szintén lapátra kerülhet, a lap szerint kevesebb mint 20 millió fontért.

A távozók között emlegetik a Mancini-érában cserepadra szorult Shaun Wright-Phillipset, ahogy két tehetséget, Nedum Onuohát és Micah Richardsot is. Senkit sem lepne meg, ha a borzalmas játékot produkáló, egykor 18 millió fontért szerződtetett nak kiadnák az útját, és valószínűleg ez vár az ecuadori Felipe Caicedóra is.

A News of the World leszögezi, a fentebb emlegetett nevek közül néhányan biztosan maradnak, így olyan fiatalok útját adhatja ki az olasz tréner, mint Vladimir Weiss, Kelvin Etuhu, Greg Cunningham vagy Michael Johnson.

A lap hozzávetőleges becslése szerint a könnyedén lapátra kerülő játékosok vásárlási összértéke legrosszabb esetben a 130 millió fontot is elérheti, ugyanakkor legalább 40 millióval kevesebbért távozhatnak a Citytől. Persze egy arab milliárdos a háttérben ez valószínűleg aprópénznek számít...

Ráadásul, bármennyire sürgető, Mancini egyelőre nem az eladásokkal van elfoglalva, ugyanis értesülések szerint szerződtetheti az Aston Villát nyilvánosan kritizáló James Milnert.

A MANCHESTER CITY JELENLEGI KERETE:
kapusok: Shay Given, Joe Hart, Stuart Taylor, David González
védők: Micah Richards, Wayne Bridge, Nedum Onuoha, Pablo Zabaleta, Javier Garrido, Jérome Boateng, Joleon Lescott, Kolo Touré, Shaleum Logan, Javan Vidal, Dedryck Boyata, Greg Cunningham, Alekszandar Kolarov
középpályások: Michael Johnson, Stephen Ireland, Shaun Wright-Phillips, Adam Johnson, Gareth Barry, David Silva, Patrick Vieira, Kelvin Etuhu, Vincent Kompany, Nigel De Jong, Vladimír Weiss, Yaya Touré, Abdisalem Ibrahim
támadók: Roque Santa Cruz, Felipe Caicedo, Emmanuel Adebayor, Jo, Carlos Tévez, Craig Bellamy, Alex Nimely

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Megint igazolt a City – hivatalos
Alekszandar Kolarov ötéves szerződést kötött a Manchester Cityvel – erősítette meg a klub, amely 15 millió font körüli összeget fizetett érte a Laziónak. A szerb hátvéd még az amerikai edzőtáborban csatlakozik a világoskékekhez,...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: Manchester City
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu