Kis híján lebőgött az Arsenal

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 28. 22:51
Szerda este folytatódott az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Premier League 23. fordulója. A keddi négy mérkőzés után ezúttal hat találkozót rendeztek a pontvadászatban. A játéknap legkiélezettebb csatája, az Everton-Arsenal összecsapás igazságosnak mondható 1-1-gyel ért véget, igaz, a vendégek Robin Van Persie révén mindössze a 92. percben tudtak egalizálni. A Hull Cityben szereplő Halmosi Péter a kispadon ragadt a West Ham ellen, a Chelsea Kalou-duplával nyert a Middlesbrough ellen. A bajnoki aranyra áhítózó Liverpool viszont megint nem tudta megszerezni a létfontosságú három pontot - s már csak a harmadik a tabellán.


A 23. FORDULÓ PROGRAMJA:
Chelsea (4.) - Middlesbrough (18.) 2-0 (0-0) - vége!
London, Stamford Bridge, 40 280 néző. Vezette: Lee Robert

CHELSEA: Cech - Bosingwa, Alex, Terry, A. Cole - Malouda (Drogba, 46.), Mikel, Ballack - Lampard, Kalou (Deco, 82.), Anelka (Stoch, 87.). Menedzser: Luis Felipe Scolari

MIDDLESBROUGH: Turnbull - McMahon, Wheater, Riggott, Pogatetz - A. Johnson, O'Neil, Shawky (Tuncay, 64.), Bates - Downing, King (Álves, 64.). Menedzser: Gareth Southgate.

Gólszerző: Kalou (58., 81.)

Sárga lap: Shawky (10.), Riggott (56.)
Manchester City (12.) - Newcastle (16.) 2-1 (1-0) - vége!
Manchester, The City of Manchester 42 280 néző. Vezette: Mike Jones

MAN CITY: Hart - Richards, Onuoha, Kompany, Bridge - Zabaleta (Fernandes, 82.), Ireland, de Jong (Elano, 77.), Wright-Phillips (Caicedo, 90.) - Rubinho, Bellamy. Menedzser: Mark Hughes.

NEWCASTLE: Harper - Edgar, Taylor, Bassong, Enrique - Geremi (LuaLua, 90.), Barton (Lovenkrands, 64.), Coloccini, Duff - Owen (Gutierrez, 19.), Carroll. Menedzser: Joe Keanar.

Gólszerző: Wright-Phillips (17.), Bellamy  (77.), ill. Carroll (81.)

Sárga lap: Wright-Phillips (43.), ill. Taylor (46.), Gutiérrez (66.)
Wigan (7.) - Liverpool (2.) 1-1 (0-1) - vége!
Wigan, JJB Stadium. 21 237 néző. Vezette: Phil Dowd

WIGAN: Pollitt - Melchiot, Boyce, Scharner, Figueroa - De Ridder (Koumas, 64.), Brown, Cattermole, Taylor (Camara, 81.) - Zaki (Rodallega, 78.), Mido. Menedzser: Steve Bruce

LIVERPOOL: Reina - Arbeloa, Skrtel, Carragher, Aurelio - Benajun (Kuyt, 75.), Lucas, Mascherano, Babel - Gerrard (Keane, 84.), Torres (Riera, 72.). Menedzser: Rafa Benítez.

Gólszerző: Mido (83., 11-esből), ill. Benajun (41.)

Sárga lap: Figueroa (50.)
Everton (6.) - Arsenal (5.) 1-1 (0-0) - vége!
Liverpool, Goodison Park 37 097 néző. Vezette: Andre Marriner

EVERTON: Howard - Hilbert, Jagielka, Lescott, Balnes - Osman, Arteta, Neville, Pineaar - Fellaini - Cahill (Anichebe, 87.). Menedzser: David Moyes.

ARSENAL: Almunia - Sagna (Eboué, 72.), Djourou, Gallas, Clichy - Nasri, Denilson, Song (Bendtner, 72.), Diaby - Adebayor, van Persie. Menedzser: Arsene Wenger.

Gólszerző: Cahill (61.), ill. van Persie (92.)

Sárga lap: Hibbert (77.), ill. Diaby (27.), Nasri (36.)
Blackburn (17.) - Bolton (15.) 2-2 (0-2) - vége!
Blackburn, Ewood Park 25 025 néző. Vezette: Mike Dean

BLACKBURN: Robinson - Ooijer (Santa Cruz, 57.), Samba, Nelsen, Warnock - Emerton, Andrews, Grella (Mokoena, 89.), Gamst-Pedersen (Tugay, 57.) - Roberts, McCarthy. Menedzser: Sam Allardyce

BOLTON: Jaäskalainen - Stelnsson, Cahill, Puygrenier, Samuel - K. Davies, Muamba, Nolan, Basham - Taylor, Makukula (M.Davies, 74.). Menedzser: Gary Megson

Gólszerző: Warnock, (66.), McCarhty (87.), ill Taylor (16.), K. Davies (35.),

Sárga lap: Emerton (42.), Grella (76.), Roberts (76.), ill. Steinsson (61.), Jaäskalainen (70.), K. Davies (78.), Puyinger (90.)
West Ham United (8.) - Hull City (9.) 2-0 (1-0) - vége!
London, Upton Park 34 340 néző. Vezette: Howard Webb

WEST HAM: Green - Neill, Collins, Upson, Ilunga - Behrami, Parker, Collison (Faubert, 74.), Noble (Boa Morte, 84.) - Di Michele (Nsereko, 87.), Cole. Menedzser: Gianfranco Zola.

HULL: Duke - Ricketts, Turner, Zayatte, Dawson - Marney (Mendy, 74.), Ashbee, Kilbane, Geovanni (Fagan, 53.) - Cousin, Manucho (Bullard, 53.). Menedzser: Phil Brown.

Gólszerző: Di Michele (33.), Cole (51.)

Sárga lap: Marney (36.)

Borzasztó első félidő után 1-1-es döntetlent játszott egymással az Everton és az Arsenal. Az első negyvenöt perc valóban szót sem érdemel, a folytatás azonban szerencsére kicsit izgalmasabbra sikeredett.

Mi több, a 92. percig úgy tűnt, Liverpoolban leégetik az Arsenalt. Egy órányi futballhoz hasonlító tilitolit követően Tim Cahill fejese révén vezethettek a hazaiak, ám milyen a sors, a lefújás előtti pillanatokban megsérült az ausztrál.

A mezőny talán legjobbja így már csak az oldalvonal mellől láthatta Van Persie 92. percben lőtt nagy gólját, amellyel megmentette a londoniakat a fájdalmas arconcsapástól. Maradt az 1-1, s ez tulajdonképpen igazságosnak mondható. Noha a vendégek elcsíptek egy pontocskát, tulajdonképpen biztosan lemondhatnak az idei bajnoki elsőségről.

Halmosi Péter ezúttal nem jutott szóhoz a Hull Cityben, lehet ezért kaptak ki simán a látogatók 2-0-ra az éledező West Ham United otthonában.

A Chelsea egy félidőn át csak szórakozott a Middlesbrough-val, azután megrázta magát és Salomon Kalou bombájával, illetve fejesével kötelező győzelemet aratott a Stamford Bridge-en. 

Ugyanakkor Wiganben sem vigadhatott a mostanság csak döntetlenekre képes Liverpool, amely szerdán is kincset érő pontokat hullajtott el. Bár Benajun az első félidőben vezetéshez juttatta az 1990 óta bajnoki aranyéremre ácsingózó Vörösöket, az új szerzemény, a most bemutatkozó Mido a 83. percben büntetőből szertefoszlatta győzelmi álmaikat.

Még fájóbb lehet Steven Gerrardéknak, hogy mivel a Chelsea diadalmaskodott, a nemrégiben még listavezető Pool visszaesett a harmadik helyre.

A Manchester Cityben góllal mutatkozott be a West Hamtől frissen megszerzett Craig Bellamy - többek között ennek köszönhető a későn kapcsoló Newcastle elleni hazai győzelem.

A Blackburn ugyanakkor még időben váltott, hiszen a félidőben némi meglepetésre már 2-0-s hátrányban volt saját pályáján a Bolton ellen. A második félidőben azonban belekapaszkodtak a szalmaszálba, s Benny McCarthy hajrában szerzett góljával 2-2-re mentették az összecsapást.

Huszonhárom kör után a Manchester United vezet, a Chelsea a második, a Liverpool pedig a harmadik.


2. félidő (Everton-Arsenal):

22:53. A Blackburn-Bolton (2-2), illetve a West Ham United-Hull City (2-0) mérkőzések szintén befejeződtek.

94. perc. Vége, döntetlen! Az Everton egy másodpercre hagyott csak ki, ami megbosszúlta magát. Az Arsenal az utolsó pillanatban mentette meg a második félidőre valamelyest feljavuló meccset. Everton-Arsenal 1-1!

92. perc. GÓÓÓL! És kiegyenlít az Arsenal! Diaby indította a baloldalon kiugró Van Persie-t, a holland csatár tolt egyet a labdán és 6 méterről a bal alsóba bombázott. 1-1!

90. perc. Három perc a ráadás...

GÓÓÓL! Blackburn-Bolton 2-2! - Benny McCarthy (87.)

86. perc. Cahill sérült meg, így a hazaiak legjobbját, nem mellesleg gólszerzőjét le kellett cserélni. Helyére Anichebe érkezett.

85. perc. Már csak öt perc a rendes játékidőből! Ég az Arsenal!

81. perc. Cahill bombázott 17 méterről kapura, Almunia azonban szögletre mentett.

22:38. A Chelsea-Middlesbrough (2-0), a Man City-Newcastle (2-1) és a Wigan-Liverpool (1-1) meccsek végetértek.

77. perc. Hibbert kapott sárga lapot - Nasrira csúszott rá.

72. perc. Az Arsenal kettőt cserélt: Song helyett Bendtner, Sagna helyett Eboué.

GÓÓÓL! Wigan-Liverpool 1-1! - Mido (83. - 11-esből)

GÓÓÓL! Manchester City-Newcastle 2-1! - Andrew Carroll (81.)

GÓÓÓL! Blackburn-Bolton 1-2! - Stephen Warnock (66.)

GÓÓÓL! Chelsea-Middlesbrough 2-0! - Salomon Kalou (81.)

65. perc. Egy balról betekert labdára Van Persie emelkedett a legmagasabbra, ám 11 méterről csak Howard kezébe tudott fejelni.

GÓÓÓL! Manchester City-Newcastle 2-0! - Craig Bellamy (77.)

61. perc. GÓÓÓL! Vezet az Everton! Baines adott be balról, a középre érkező labdát pedig 6 méterről Tim Cahill fejelte az Arsenal kapujának jobb alsó sarkába! 1-0!

54. perc. Tim Cahill lépett ki két londoni védő között, ám kissé jobbra sodródott. Ettől függetlenül mintegy 9 méterről tüzelt - az oldalhálóba.

GÓÓÓL! West Ham-Hull 2-0! - Carlton Cole (51.)

51. perc. Van Persie vezetgette a labdát a vendégtérfélen, majd jobbra passzolt. Érkezett Denilson, aki ballal, 15 méterről fölé lőtt.

22:04. A Blackburn-Bolton (0-2), illetve a West Ham United-Hull City (1-0) mérkőzéseken is elkezdték a második periódust.

46. perc. Folytatódik! Bízzunk egy sokkal jobb negyvenegynéhány percben.

GÓÓÓL! Chelsea-Middlesbrough 1-0! - Salomon Kalou (58.)

21:49. A Blackburn-Bolton (0-2), illetve a West Ham United-Hull City (1-0) mérkőzéseken szünet van.

21:48. A Chelsea-Middlesbrough (0-0), a Man City-Newcastle (1-0) és a Wigan-Liverpool (0-1) meccseken megkezdődött a második játékrész.

1. félidő (Everton-Arsenal):

45+1. perc. Végre vége az első félidőnek! Eseménytelen meccsen egyik csapat sem érdemelne még pontot sem. Talán, ha egy kapuralövés volt. 0-0!

41. perc. Meglehetett volna az első igazán nagy lehetőség: Fellainit azonban lesen kapta Marriner sporttárs.

38. perc. Borzasztó...

36. perc. Sárga lap Nasrinak Hibert felrúgásáért.

GÓÓÓL! Blackburn-Bolton 0-2! - Kevin Davies (35.)

GÓÓÓL! West Ham-Hull 1-0! - David di Michele (33.)

21:33. A Chelsea-Middlesbrough (0-0), a Man City-Newcastle (1-0) és a Wigan-Liverpool (0-1) meccseken félidő van.

31. perc. Itt valaki csúnya játékkal fog nyerni. Vagy döntetlenezni. Semmi sem történik, az Arsenal talán kicsit kijjebb jött.

A West Ham tizenegyest hibázott, pontosabban a debütáns Matt Duke kapus védte bravúrral Mark Noble lövését.

GÓÓÓL! Wigan-Liverpool 0-1! - Josszi Benajun (41.)

26. perc. Nocsak, egy kis izgalom. Diaby kapott sárga lapot, mert hátulról csúnyán felrúgta Pienaart.

26. perc. Olyannyira kiélezett a meccs, hogy unalmas...

21. perc. Átvette a mérkőzés irányítását az Everton, az Arsenalnal csak pillanatokig van a labda. Komoly helyzet továbbra sincs.

GÓÓÓL! Blackburn-Bolton 0-1! - Matthew Taylor (15.)

12. perc. Arteta ívelt be szögletet balról, Jagielka emelkedett a legmagasabbra, ám a liverpooli a bal kapufa mellé fejelt. Jön fel az Everton.

9. perc. Helyzet egyelőre nem sok, az Arsenal valamivel aktívabb. Nem lesz sok gól...

GÓÓÓL! Manchester City-Newcastle 1-0! - Shaun-Wright Phillips (17.)

1. perc. Az Arsenal kezdi meg a mérkőzést.

21:00. A Blackburn-Bolton, illetve a West Ham United-Hull City párharcok is megkezdődtek.
20:45. A Chelsea-Middlesbrough, a Manchester City-Newcastle, valamint a Wigan-Liverpool mérkőzések elkezdődtek.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu