MU-Arsenal az FA-kupában!

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 2. 22:41
VIDEÓK! Március 12-én a labdarúgó FA-kupában is találkozik egymással a Manchester United és az Arsenal. A kontinens legpatinásabb sorozatának negyeddöntőjébe a Leyton Orient testén át jutott szerda este a londoni különítmény, amely többek között Nicklas Bendtner mesterhármasának köszönhette 5-0-s sikerét az újrajátszáson. A Manchester City szintén odahaza - de nem újrázáson - oktatta az Aston Villát, így Mario Balotelliék is továbbmentek, hogy a Readinget fogadhassák.


FA-KUPA, 5. FORDULÓ (NYOLCADDÖNTŐ), ÚJRAJÁTSZÁS:
ARSENAL-LEYTON ORIENT 5-0 (3-0)
London, Emirates, vezette: Lee Mason.
ARSENAL: Almunia - Eboué, Squillaci, Miquel, Gibbs - Denílson, Diaby (Clichy, 66.) - Rosicky (Nasri, 62.), Bendtner (Wilshere, 66.), Henderson - Samah. Menedzser: Arsene Wenger.
Kispad: Szczesny, Sagna, Nasri, Wilshere, Djourou, Clichy, Arsavin.
LEYTON ORIENT: Jones - Whing, Chorley, Forbes, Daniels - Revell (M'Poku, 79.), Crowe (Spring, 66.), Dawson, Carroll - Cox, McGleish (Tehoue, 65.). Menedzser: Russel Slade.
Kispad: Butcher, Omozusi, Chambers, Spring, Tehoue, Cestor, M'Poku.
Gólszerző: Samah (7.), Bendtner (30., 43., 62. - utóbbit 11-esből), Clichy (75.)
Sárga lap: Clichy (78.), ill. Chorley (45+1.), Cox (80.)
Az Arsenal 1-1-es döntetlent játszott a Leyton Orient otthonában úgy, hogy több mint ötven hely választotta el őt a harmadosztályú ellenféltől. Az Arsenal valahogy nem tudott fogást találni ellenfelén, s a hétvégi, Ligakupa-döntőben elszenvedett vereség után sokan féltették a kedvenceket.
Aki azonban rágni szerette volna a körmeit, nem sokáig farigcsálta fogaival az ujjvégeket, hiszen már a 7. percben betalál a mostanság sokat nélkülözött Maruan Samah.
A kedélyeket Bendtner nyugtatta meg végleg, hiszen a 30. és a 62. perc között mesterhármast jegyzett - a kiscsapat nagy menetelése szerda este a végéhez ért. Az FA-kupában ezúttal sem botlott el az újrajátszásban (korábban a Leeds sem tudott rajta kifogni).
A sok sérült és pihentetett játékos hiánya nem látszott meg a hazaiakon, akik nem sok esélyt adtak az Orientnek, a szintén londoni ellenfélnek. A végére Clichy is feliratkozott a góllövők közé, a francia ezzel második gólját is megszerezte az Arsenalban - először még 2008 novemberében, a Stoke elleni PL-meccsen volt eredményes.
Minden jó, ha jó a vége - ráadásul a piros-fehér sikerrel mi, semleges szurkolók is jól jártunk: március idusán MU-Arsenal csúcsrangadónak szurkolhatunk. Csuda jó lesz!
A GÓLOK!
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSAI:
március 12., szombat:
Birmingham-Bolton 13:45
Man. Utd-Arsenal 18:15
március 13., vasárnap:
Stoke-West Ham 15:00
Man. City-Reading 17:45
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
95. Vége! Immáron hivatalos: MU-Arsenal az FA-kupa negyeddöntőjében! 5-0!
92. Nasriii! A kis francia varázslt a tizenhatoson belül, négy embert is kicselezett, ám 13 méterről fölébombázott.
91. Cox ugrott ki a bal oldalon, de 14 méterről a hosszú oldal mellé ,lőtt. Ez volt a kiscsapat legnagyobb lehetősége!
Négy perc.
80. Cox-sárga.
79. Leyton-csere: M'Poku be, Revell le.
78. Clichy-sárga.
75. GÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Clichy! Jobbról szállt középre  labda, amely átcsorgott a hosszún érkező csereemberhez. Clichy nem teketóriázott és 17 méterről, nbalról, ballal, elemi erővel vágta a bogyót a hosszú sarokba. K.O. 5-0!
66. Kettős Arsenal-csere: Wilshere és Clichy be, Bendtner és Diaby le.
66. Leyton-csere: Spring be, Crowe le. 
65. Leyton-csere: az első meccs hőse, Tehoue be, McGleish le.
62. Arsenal-csere: Nasri be, Rosicky le.
62. GÓÓÓÓÓÓÓL!!! Bendtner-mesterhármas! A büntetőt erősen, a kapu jobb oldalába vágta. A kapus a félmagas labda felé vetődött, de nem volt esélye. 4-0! 
61. Arsenal-tizenegyes! Gibbs cselezte be magát nagyszerűen a büntetőterületre, ahol lerántották.
58. Rosicky maradt lent a földön - ápolni kell a cseh fiút.
50. Diaaaby! Nagyszerű szóló után, a jobbösszekötő helyéről, 13 méterről lőtt el centikkel a hosszú alsó mellé.
46. Folytatják a csapatok! Csere nincs.
45+3. Vége a félidőnek! Ez talán még egyértelműbb, mint a másik meccs. Az Arsenalnak ezt most már be kell húznia. 3-0!
45+1. Chorley-sárga.
Két perc a hosszabbítás.
43. GÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! Bendtner! A dán belejött: labdaszerzést követően balról, 16 méterről lőtte ki a hosszú alsót. Ott a dupla! 3-0! 
2011-03-02 21:27:09 (55)
Nekem is ez a kérdésem csak az Arsenalról mondja el a véleményét és ha nem nyeri meg akkor ki ejtheti ki, melyik lenne az a csapat amelyik egy ilyen Arsenal szintű.
Kedves Bandúr Bálint! A mai nap folyamán kollegám egy nagyobb terjedelmű eposzt írt arról, az Arsenal és a Manchester United mire lehet idén képes. Kérlek olvasd el, remélem ez megfelelő válasz lesz a kérdésedre.  Íme a cikk, ez bővebben taglalja a témát.
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki lesz a PL bajnoka? United? Arsenal?
Sir Alex Ferguson még a Chelsea elleni vesztes rangadó előtt hangoztatta, a Premier League kétesélyes, és a Manchester Unitednek csupán az Arsenalra kell figyelnie. A klasszikust idézve, a helyzet kedd este csak fokozódott, az...
Tovább a teljes cikkhez »

30. GÓÓÓÓÓÓÓL!!!! A City-gól után újabb Arsenal-találat - ahogy az előbb. Gibbs adott be balról, bent Bendtner emelkedett a legmagasabbra, aki 10 méterről, egy védő társaságában a kapu jobb oldalába fejelt. 2-0!
13. Úúúúú! Revell érkezett a kapu előtt teljesen szabadon, a balról érkezett lapos beadást így zavartalanul tehette éppen a jobb alsó mellé. Ezt megúszta az Arsenal. 
9. Az igen! Jobboldali szögletet fejeltek át a hosszúra, Whing rádőlt, ám éles szögből, 10 méterről a felső lécet lőtte szét. 
7. GÓÓÓÓÓÓL!!!!! Samah! Nos, a londoniak sem pepecselték túl a dolgot, máris vezetnek az Ágyúsok: Rosicky szaladt el a jobb oldalon, majd középre gurított. Bent Samah érkezett, aki két védő közül a kapu jobb oldalába passzolt. 1-0!
1. A vendégek kezdték.  
A Ligakupa-döntős csapatból egyedül Tomás Rosicky maradt meg - a többiek...
FA-KUPA, 5. FORDULÓ (NYOLCADDÖNTŐ):
MANCHESTER CITY-ASTON VILLA 3-0 (2-0)
Manchester, City of Manchester, vezette: Mark Clattenburg
MAN CITY: Hart - Richards (Boyata, 84.), Boateng, Lescott, Zabaleta - Barry, Vieira - Y. Touré (Jo, 80.), Kolarov, Silva - Balotelli (Tévez, 60.). Menedzser: Roberto Mancini.
Kispad: Taylor, M. Johnson, Dzeko, Jo, Tévez, Boyata, Wabara.
ASTON VILLA: Friedel - Herd, Clark, Dunne (Walker, 83.), Delph - Agbonlahor, Petrov, Bradley (Young, 72.), Bannan - Heskey, Delfouneso (Downing, 72.). Menedzser: Gérard Houllier.
Kispad: Marshall, Downing, A. Young, Pires, Albrighton, Reo-Coker, Walker.
Gólszerző: Y. Touré (5.), Balotelli (25.), Silva (70.)
Sárga lap: Balotelli (58.), ill. Petrov (17.)
A Manchester City sem akart lemaradni, vagy kimaradni a jóból, ezért már az elején lerohanta ellenfelét. Az Aston Villa elég gyenge idényt fut, de az utóbbi időben mintha feléledni látszott volna Gerard Houllier együttese.
A bajnokságban egyre veszélyesebben és eredményesebben szereplő birminghamiek azonban meglepően visszafogott teljesítménnyel keserítették el híveiket, mindez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a 25. percben már 2-0-ra vezetett a rivális.
A City tetszés szerint alakította ki helyzeteit, tulajdonképpen azt csinált a Villával, am it akart. Balotelli, és elsősorban Yaya Touré volt elemében - ez utóbbi gólja után gólpasszt is adott. Az olasz fenegyerek pedig kezd beépülni az anyatestbe Mancini kezei között.
A szünetre már elrendezték a lényegi dolgokat a felek, s bár a folytatásban eggyel feljebb (egyesből, kettesbe) kapcsolt a vendéggárda, semmire sem ment vele. Nem úgy David Silva, aki köszönte és beverte.
A 3-0 pontosan tükrözi az erőviszonyokat, ennyi egyértelműen volt a két együttes között. Az Égszínkékek továbbjutottak és a sorsolás szeszélye folytán egy papíron könnyebb ellenfél vár rájuk - pontosabban ők várnak a riválisra. Március 13-án City-Reading ütközet következik.
A GÓLOK!
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSAI:
március 12., szombat:
Birmingham-Bolton 13:45
Man. Utd-Arsenal 18:15
március 13., vasárnap:
Stoke-West Ham 15:00
Man. City-Reading 17:45
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
94. Vége a meccsnek! City-Reading meccset rendeznek az negyeddöntőben. 3-0!
Három perc.
84. City-csere: Boyata be, Richards le.
83. Villa-csere: Walker be, Dunne le. 
80. City-csere: Jo be, Y. Touré le. 
72. Kettős Aston Villa-csere: Young és Downing be, Bradley és Delfouneso le.   
70. GÓÓÓÓÓÓL!!!! Silva! Ugyanonnan, ugyanolyan szituációt követően 17 méterről lőtte ki Silva a kapu bal alsó sarkát, mint Clichy Londonban. 3-0!
61. Agbonlahor-sárga.
60. City-csere: Tévez be, Balotelli le.
60. Clark-sárga.
58. Balotelli-sárga. Könyöklésért.
46. Megy a meccs. Csere nincs.
45+3. Vége a félidőnek! Eddig egyoldalú a dolog, a Villának változtatnia kell, kockáztatnia kell , különben vége a dalnak. 2-0!
Két perc a ráadás.
2011-03-02 21:13:15 (44)
Kedves Nikes Krisztián lenne egy kérdésem!
Ön szerint a city mire mehet ebben a sorozatban és hanyadik helyen végez a premier league-ben?
Kedves Virág Csabi! Ahogy elnézem a csapatot ma nagyon pörögnek, abszolút leigázzák eddig az Aston Villát. Hogy ebből mi lesz, hamarosan kiderül. Hosszabb távra szerintem egy Európa-liga-siker benne lehet a csapatban, idén azonban maximum a harmadik hely a bajnokságban. Az FA-kupában a végén is ott lehetnek.
25. GÓÓÓÓÓÓL! Balotelli! Ejj, de szép volt: Touré hosszan előrevágott indítását hagyta maga elé esni Balotelli, aki két pattanás után, középről, droppból a jobb felsőbe rakta a labdát. A játékszer a jobb kapufát is érintette - Friedel nyújtózkodott, de esélye sem volt. Már 2-0!
17. Petrov-sárga.
5. GÓÓÓÓÓÓL!!! Nem sokáig tökölt a City: balról szállt középre a szöglet, a röviden Vieira megcsúsztatta, az egyik birminghami testéről pedig éppen Yaya Touré elé csorgott a labda. Az elefántcsontparti középpályás köszönte és 3 méterről a kapuba vágta a golyót. Ez gyorsan ment. 1-0!
1. Elkezdték. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szerdai tripla az Arsenallal - blog
Bloggerünk a tegnap esti sikeres bevetést követően ismét portyára indul, nem is egyre, hanem mindjárt kettőre. A szerda a kupameccsekről szól: Anglia, Belgium, Görögország, illetőleg Franciaország szerepel az esti menüsorban. A...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Henry visszatérne az Arsenalhoz
Thierry Henry egy napon visszatérne az Arsenalhoz, akár játékosként, akár edzőként. A klub legendája legszívesebben sohasem hagyta volna el Észak-Londont, de ha ismét hívnák, gondolkodás nélkül igent mondana. Akár Arsene Wenger...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nincs már liverpooli csapat a kupában
A Liverpool után a város másik csapata, az előző körben a Chelsea-t búcsúztató Everton is kiesett az FA-kupából, miután 1-0-ra kikapott otthon a Readingtől az FA-kupa nyolcaddöntőjében. A győztes találatot az első félidő közepén...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Arsenalt vert, Ligakupát nyert a B. City
1963 után ismét Ligakupa-győztes a Birmingham City, amely a 89. percben szerzett találattal kerekedett felül esélyesebb ellenfelén, az Arsenalon a Wembley-ben. Tovább tart az Ágyúsok hatéves böjtje, a 2005-ös FA-kupa siker óta...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu