Az MU örülhet a londoni döntetlennek

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 5. 22:38
Szerdán este ismét az Emirates Stadionra figyelt a futballvilág, lévén két, meglehetősen eltérő klubfilozófia "terméke", vagyis az Arsenal és a Manchester City csapott össze a Premier League szuperrangadóján. Ősszel a londoniak meglepően sima, 3-0-ás győzelmet arattak idegenben, ezúttal be kellett érniük a gól nélküli döntetlennel, amely a vendégekre hízelgő. Az eredmény leginkább a listavezető Manchester Unitednek kedvez, hiszen növelte előnyét.


 

A londoni rangadó előtt sokan mondták, nem is alaptalanul, hogy két egymástól gyökeresen eltérő gondolkodású klub csapata néz farkasszemet egymással. Akkor „csak” arra céloztak a szakértők, hogy a fővárosban takarékosan igyekeznek felépíteni egy modellt, míg Manchesterben arra esküsznek, hogy rengeteg pénzzel vásárolható meg a siker és a dicsőség.

Nos, szerdán este az is kiderült, a két menedzser a pályán is egészen eltérően próbál sikeres lenni. Az Arsenal szinte mindent feltett a támadásokra, míg a City szinte mindent feltett a védekezésre. Ez alaposan rányomta a bélyegét a 90 percre, csak egyszer kétszer borult Arsene Wenger és Roberto Mancini „megálmodott forgatókönyve”.

Az Ágyúsok rárontottak ellenfelükre, úgy tűnt, villámháborút akarnak nyerni. Jöttek is a veszélyesebbnél veszélyesebb helyzetek, de egyik sem tudta legyőzni Joe Hartot vagy éppen a kapufát. Rendkívül látványos volt a londoniak produkciója, de idővel elbizonytalanodtak a Wenger-fiúk. De a túloldalon ekkor sem kellett izgulnia a vendéglátónak.

Sokat, talán túlságosan sokat elárul a rangadó összképéről, hogy az Arsenal futballistái 8 alkalommal találták el a kaput, a vendégek viszont egyszer (!!!) sem. Tény, a végeredmény azt mutatja, a „nullázás” ugyanannyit ért, mint az aktív támadójáték.

Talán korai még kijelenteni, de Mancini félénk taktikája nem ígér bajnoki címet a krőzusnak. A City ugyanis hasonlóan deffenzív és sótlan stílusban futballozott ősszel a Manchester United elleni derbin, ez pedig akkor is csak egy pontot ért. A döntetlenekkel pedig nem lehet megugrani a nagy ellenfelektől.

Azt pedig tudjuk, a listavezető United nyert kedden, így ismét növelte előnyét. Pedig a top5-ből éppen Sir Alex Ferguson együttese játszott a legkevesebbszer. De a 22. fordulóban ugye a Vörös Ördögök nyertek, az Arsenal és a City döntetlent játszott, míg a Tottenham és a Chelsea is kikapott.

PREMIER LEAGUE, 22. FORDULÓ:
Arsenal-Manchester City 0-0
Emirates Stadion, v.: Mike Jones
Arsenal: Fabianski - Sagna, Koscielny, Djourou, Clichy - Song, Wilshere (Bendtner 82.) , Walcott (Arsavin 69.), Fabregas, Nasri - Van Persie, kispad: Szczesny (kapus), Squillaci, Rosicky, Denilson, Arsavin, Samah, Bendtner. menedzser: Arsene Wenger
Manchester City: Hart - Richards, Kompany, Kolo Toure, Zabaleta - Milner, De Jong, Yaya Toure, Barry - Jo (A. Johnson 65.), Tévez (Boateng 92.), kispad: Given (kapus), Bridge, Boateng, Lescott, Wright-Phillips, A. Johnson, Vieira, menedzser: Roberto Mancini
Gól:
Piros lap: Sagna (89.), ill. Sagna (89.)
Sárga lap: Barry (20.), De Jong (30.)
II. FÉLIDŐ:
90+5.: VÉGE A LONDONI RANGADÓNAK.  SZENZÁCIÓ: WOLVERHAMPTON-CHELSEA 1-0!!!
90+4.: Van Persie 23 méteres szabadrúgását ütötte ki Hart.
90+3.: ÚJRA VEZET AZ EVERTON A TOTTENHAM ELLEN, COLEMAN A GÓLSZERZŐ!
90+2.: Tevez helyére Boateng állt.
90.: Négy perc a ráadás.
89.: Gól helyett kettős kiállítás! Zabaleta próbált visszaütni, Sagna pedig nem hagyta magát. A francia védő piros lapja túlzott szigorúságnak tűnik.
82.: Bendtner érkezett Wilshere helyére.
80.: Arsavin keveredett helyzetbe, de lövése elakadt a falban.
75.: A második félidőre picit "leült" a rangadó: az Arsenal nem tud, a City nem akar változtatni a játék stílusán.
69.: Walcott helyére jött Arsavin.
65.: Adam Johnson váltotta Jót.
61.:  Van Persie 20 méterről tüzelt, Hart bravúrral mentett szögletre.
58.: A City továbbra sem erőlteti a támadásokat, az Arsenal erőteljessége pedig halványult.
54.: Egy kisszöglet után Van Persie keveredett az ötös közelébe, de éles lövése nem veszélyeztette Hart kapuját.
50.: Walcott ismét becsapta Zabaletát, de nem lett nagyobb helyzet a lehetőségből. 
46.: Folytatódott a találkozó!
I. FÉLIDŐ:

45+2.: Szünet!
45.: Két perc a ráadás.
44.: Yaya Toure erőszakosan tört előre, beadását röviden mentette Djorou, de az érkező City-játékosok elbambultak.
41.: Walcott gurított jól vissza, Fabregas pedig 15 méterről a léc fölé durrantott. Rengeteg a lehetősége a hazai csapatnak, de eddig elmaradt az ünneplés.
39.: Van Persie 18 méterről lőtt, Hart védett.
37.: Walcott jobbról próbált középre emelni, a labda Kompany kezéről pattant szögletre. De nincs büntető, hááát...
33.: Jo pazar labdával indította a Koscielnyt faképnél hagyó Tevezt, aki 13 méterről a kapu fölé durrantott.
30.: De Jong kaszált, ez is sárga.
28.: Fabregas a 16-os vonala közeléből tüzelt, a bombaként vágódó labda a kapufáról pattant ki. 
27.: EGYENLÍTETT A TOTTENHAM, VAN DER VAART A GÓLSZERZŐ!  BOSINGWA ÖNGÓLJÁVAL VEZET A WOLVERHAMPTON A CHELSEA ELLEN!
23.: Walcott parádésan fordult be, de 12 méterről ellőtte a labdát a jobb alsó mellett. Zabaleta még mindig forgolódik, nem érti, hová tűnt a hazai csatár...
20.: Barry tarolta el Sagnát, villant a sárga lap.
18.: MEGLEPETÉS LIVERPOOLBAN, AZ EVERTON MEGSZEREZTE A VEZETÉST A BAJNOKESÉLYES TOTTENHAM ELLEN. SAHA EGYKORI CSAPATÁNAK, A MAN. UNITEDNEK IS ÖRÖMÖT OKOZOTT GÓLJÁVAL.
15.: Az utóbbi percek helyzet nélkül teltek, de nem unatkozik a közönség. Ez főképp az agresszívan és bátran futballozó hazaiaknak köszönhető.
10.: Eddig pazarul futballozik az Arsenal, szinte levegőhöz sem engedi a manchesterieket. Érik a hazai gól?!
10.: Újabb zavar a City-védelmében, de Wilshere 11 méteres lövése elakadt Hartban.
9.: Van Persie cselezgetett, majd 16 méterről a jobb oldali kapufát találta el.
4.: Óriási az iram, Nasri 18 méteres löketét ütötte maga elé Hart.
2.: Itt a City válasza, Milner 13 méterről nem találta el a kaput.
2.: Nasri lódult meg, majd balra passzolt Wilshere-nek, aki középre tálalt, de Van Persie lekésett a labdáról. Óriási lehetőség volt!

BLOGGERÜNK IS IZGUL, NAGYON VÁRJA A RANGADÓT!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Chelsea, Liverpool: van lejjebb
VIDEÓ! Nulla. Összesen ennyi pontot szerzett a sereghajtó Wolverhampton és a gyengélkedő Blackburn otthonában a Chelsea, illetve a Liverpool a Premier League 22. fordulójában. A Kékek 1-0-ra égtek meg a Molineux-ban, míg a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ellentétes filozófiák londoni csatája
Szerdán este ismét az Emirates Stadionra figyel a futballvilág, lévén két, meglehetősen eltérő klubfilozófia "terméke", vagyis az Arsenal és a Manchester City csap össze a Premier League szuperrangadóján. Ősszel a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu