Szőke klasszis a soproni kosárműhelyből

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 23. 07:33
Csatát, mégpedig nem is akármilyen csatát nyert meg az MKB Euroleasing Sopron együttese legnagyobb riválisa, a MiZo Pécs ellen a magyar női kosárlabda-bajnokság utolsó alapszakaszbeli fordulójában. Ebben az idényben már másodszor érte el ezt a bravúrt Székely Norbert együttese. A sárga-zöldek egyik legjobbja Honti Kata volt, aki 15 pontot, 5 lepattanót és 5 gólpasszt „gyűjtött” a rangadón. A csinos, szőke klasszis honlapunknak elmondta, ezzel a sikerrel kellő önbizalmat szereztek a következő hetek nagy megmérettetéseire: a Magyar Kupa és az Euroliga négyes döntőire.


- A meccs előtt is ilyen sima sikerre számított?

- Ennyire biztos győzelmet nem vártam, de azért abban bíztam, hogy nem egy idegölő végjátékban, egy-két labdán múlik majd a sikerünk. Végülis jó, hogy így alakult, hiszen ezután a győzelem után nagyobb önbizalommal várhatjuk a kupadöntőt.

 - A vasárnapi rangadón a Sopron volt ennyire jó, vagy a Pécs fogott ki gyengébb napot?

- Értékén kell kezelni a sikert. Az elmúlt hetekhez képest javuló teljesítményt nyújtottunk, de a Pécs lesz ennél erősebb is, hiszen tartalékosan állt föl. Viszont arra kétségtelenül jó volt ez a szép győzelem, hogy nagyobb önbizalommal készüljünk a Magyar Kupa döntőjére, és az Euroliga Final Four-ra.

- Ha már az önbizalmat említette… Mennyire hittek a győzelemben az utóbbi hetek gyengébben sikerült meccsei után?


- Tény, hogy az elmúlt napokban, hetekben nem voltunk túl jó formában, de erre a meccsre mindenki nagyon összeszedte magát, koncentrált, és sokkal jobban is játszott a csapat. A meccs közben fokozatosan jött meg, illetve vissza az önbizalmunk.

- A közelmúlt visszafogottabb teljesítményében mennyire játszott szerepet, hogy a csapat a Magyar Kupára és az Euroliga Final Four-ra is készült?


- Biztos, hogy ez is közrejátszott. Azóta, hogy bejutottunk a Final Four-ba, eddig a hétig nagyon kemény, erős edzéseink voltak, sok-sok egy-egy elleni játékkal és lábmunkázással. Kevesebb volt a taktikai gyakorlás, az öt-öt elleni csapatjáték gyakorlása, ez ezen a héten kezdődött. Szegeden még támadásban bizonytalanok voltunk, gyakran egymásra vártunk, de a mai meccsen már kezdett érződni az elmúlt hetekben elvégzett rengeteg munka hatása, s a vasárnapi biztos győzelem tudatában azt mondhatom, még jókor is jött a pofon Szegeden. Ráadásul mivel annak ellenére is megnyertük az alapszakaszt, „belefért” az a vereség.

EMLÉKEZTETŐ:
MKB-EUROLEASING SOPRON – MIZO PÉCS 83-64 (18-16, 27-17, 21-13, 17-18)

Sopron, 2000 néző. Vezette: Györffy.

MKB: Krivacsevics 4, Horti 17, Honti 15/6, Milovanovics 19/6, MacLeod 12/6. Cs.: Eördögh 1, Hadarics 2, Horváth L., Horváth Zs. 7/3, Holt 6. Vezetőedző: Székely Norbert.

MIZO: Iványi 2, Mazzante 15/9, Ohlde 25, Sarok, Mészáros 3/3. Cs.: Raksányi 4, Szabó, Ruják, Krnjics 9, Török 6/3. Vezetőedző: Fűzy Ákos.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu