Pécsi dupla: a férfiak is kupagyőztesek

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 5. 14:57
A Pécs együttese remek hajrával 98-87-re verte a hazai pályán szereplő Falcót a férfi kosárlabda Magyar Kupa fináléjában. A szombathelyiek egymás után másodszor rendezhettek négyes kupafinálét, ám ezúttal sem tudtak felülkerekedni ellenfelükön a döntőben. A Sztojan Ivkovics vezette PVSK bombasztikus formában játszó kosarasait nem tudták kikapcsolni a játékból Kálmán Lászlóék.


A szombati elődöntőket követően csakis izgalmas meccset várhatott a közönség a vasárnap ebédidőben rendezett kupadöntőben a férfiak Magyar Kupa versengésében. A Falco térségi riválisát a Körmendet ütötte ki, míg a Pécs a Szolnok ellen nyert egy fordulatos mérkőzésen a legjobb négy között.

A vendéglátó szombathelyiek a döntőben plusz emberükben, a szurkolóseregben is bízhattak a finálé előtt. Még az első negyedet követően sem lehetett, mégcsak megtippelni sem, hogy miképpen végződhet az összecsapás.

Az első percek harcai után először a hazaiak tudtak jobban elhúzni, Darryl Hudson kosarai után 16-10-re vezetett Szrecsko Szekulovics csapata. A játékrész végére végülis megtartották előnyüket. A folytatásban Dénes Gábor triplája után egy pont különbségre jöttek fel Sztojan Ivkovics fiai (25-24). Sőt Bencze Zoltán kosara után már náluk volt az előny! Horváth Zoltán és Kálmán László vezetésével visszajöttek a szombathelyiek és a félidőre 42-42-es döntetlent harcoltak ki.

A harmadik negyed közepén a Falco megpróbálta teljesen "feldönteni" ellenfelét és Darryl Hudson, illetve Kálmán kosaraival 63-55-re elhúzott a PVSK-tól. Egészen a 34. percig tudták is tartani szép előnyüket, a parádézó Thomas Kelley-nek viszont nem találták az ellenszerét. Dragan Alekszics kosara után már ismét a baranyaiak voltak fórban (76-77). A végén Grebenár Péter és Tóth Norbert duplájával, illetve hármasával biztossá is tették a vendégsikert.

A finálé legjobbja egyértelműen a pécsiek légiósa, Kelley lett, aki egymaga 31 ponttal vette ki a részt a sikerből. A másik oldalon a 21-et szóró Horváth Zoltán és Kálmán László volt a legeredményesebb.

FÉRFI MAGYAR KUPA DÖNTŐ:
Falco KC Szombathely - PVSK-Pannonpower 87-98 (23-18, 19-24, 27-22, 18-34)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu