„Életünk legjobb élménye volt Salamanca"

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 9. 16:15
Utolsó, negyedik helyen végzett az MKB Sopron együttese a Salamancában rendezett Euroliga négyes döntőben. A már az elődöntőbe jutással történelmet író magyar csapat így is rengeteg tanulsággal és tapasztalattal térhetett haza. Eördögh Edit, a soproniak rutinos csapatkapitánya honlapunknak elmondta, életük talán legszebb élményét élték meg a gyönyörű spanyolországi városban.


- Milyen benyomásokkal, konzekvenciákkal zárták a Final Fourt?
- Mindent egybevetve csodálatos volt, talán játékostársaim nevében is mondhatom: életünk élménye volt. Az a hangulat, az a szeretetteljes közeg, amely ott bennünket körülvett, leírhatatlan, visszaadhatatlan. Elég régóta kosarazom, társaimhoz hasonlóan nekem is ez volt az első négyes döntőm az Euroligában, de csodálatos élményekkel gazdagodtam, nem tagadom, egy év múlva szívesen átélnék újra valami hasonlót.

- Szakmailag hogyan értékeli a salamancai szereplést?
- Azt gondolom, kicsit annak a fantasztikus hangulatnak a hatása alá kerültünk, ami a hazaiak elleni meccsen fogadott minket, így a találkozó elején kicsit leblokkoltunk, a Salamanca pedig elhúzott. Később többször is volt lehetőségünk felzárkózni, ám ekkor mindig közbejött egy-egy kihagyott ziccer, büntető, vagy eladott labda, valami hiba a védekezésben. Jól felkészültünk, de úgy gondolom, ehhez képest átlagos teljesítményt nyújtottunk. Szerintem a hangulat főleg a fiatalabbakra hatott jobban, ami érthető is. Úgy érzem, Salamancán kívül még ezzel a játékkal is bárhol legyőzhettük volna a Halcon Avenida csapatát. Ott azonban több egyéni extra kellett volna, no meg fegyelmezettebb, szervezettebb védekezés. Hetvennyolc dobott ponttal ugyanis idegenben is lehet nyerni, ám sajnos kaptunk nyolcvanöt, ami nagyon sok. Nem szabad a vereségek, a hibák mellett szó nélkül elmenni, fel kell dolgozni a Salamancán történteket és tanulni kell belőlük.

- A Jekatyerinburg ellen már nem játszottak ennyire szoros meccset. Valóban annyival jobbak az oroszok, mint amit az eredmény tükröz?
- Először is azt szeretném elmondani, olyan hangulatban, mint a ellen, még életünkben nem játszottunk, ugyanis a spanyol szurkolók, a salamancai drukkerek is mögénk álltak, buzdítottak bennünket. Ott azonban szerintem egy olyan hibát követtünk el, amilyet az évad során még sosem: elkezdtünk arra figyelni, kik, mekkora sztárok játszanak az ellenfélnél. Túlságosan is tiszteltük őket.

- Akkor pozitív élményekkel telve zökkenhetnek vissza a magyar bajnokságba. Hogyan tovább?
- Kezdjük a bajnoki rájátszást a Vasas-Csata ellen. A hazai bajnokságban a címvédés a célunk, de ahhoz mindig a következő ellenfélre, a következő mérkőzésre kell koncentrálunk. Most újabb kemény menet következik: kétnaponta játszunk meccseket.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu