A fiatalos lendület győzte le a bajnokot

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 26. 19:45
A PVSK-Pannonpowers nyerte meg a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) által első alkalommal kiírt Szuperkupát, amelyen a bajnok Atomerőmű és a kupagyőztes baranyaiak Pakson csaptak össze. A fiataljai által húzott vendégek szoros hajrát követően végül 77-72-re győztek.


Gulyás Róbert ott volt a pályán. Tényleg elült a vihar, a játéké lehetett a főszerep. A bajnok és a címvédésre is jó eséllyel pályázó Atomerőmű és a nyolc alapemberét elveszítő, újjáalakuló Pécs összecsapásán így izgalmas perceket remélhettünk. Nem is kellett csalódnia a szurkolóknak.

Kovács Anikó
Gulyás Róbert ügye a múlté Fotó: Kovács Anikó

Az első tíz percben máris egy fordulatos negyedet láthattak a kilátogatók. A vendéglátók sokáig vezettek, ám a fiatalokkal teletűzdelt PVSK tartotta a lépést. Mi az, hogy tartotta?! Kmézics Zorán csapata 11-0-s rohammal bizonyította, komolyan veszik a találkozót.

Nem is változott nagyban a játék képe a folytatásban sem, fiataljainak hála, vitte előre a lendület a baranyaiakat. Hosszú Gergely és Ruják András - az élvonalbeli tapasztalattal még kevéssé felvértezett ifjak közül ketten - kifejezetten kellemes meglepetést okoztak, jó és hasznos játékuk is kellett hozzá, hogy a Pécs 47-33-ra vezessen az első félidőt követően.

A harmadik negyedben ugyan már közel hússzal is vezettek Czigler Lászlóék, a paksiak mégis összekapták magukat Gulyás vezetésével. Az utolsó etapban méginkább közel kerültek ellenfelükhöz a hazaiak. Három perccel a vége előtt mindössze három pont volt a differencia, ennél többre azonban nem futotta Horváth Ákosék erejéből. Ezzel a PVSK emelhette fel elsőként az első magyar FILA Szuperkupát.

Kovács Anikó
Pécsi mosoly: övék az első Szuperkupa Fotó: Kovács Anikó

 

FÉRFI SZUPERKUPA:
Atomerőmű SE-Pécsi VSK-Pannonpower 72-77 (16-23, 17-24, 19-16, 20-14)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu