Sima újpesti vereség Csíkszeredán

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 14. 16:39
Az újpest jégkorongcsapata kiütéses, ötgólos vereséget szenvedett Csíkszeredán a helyi SC gárdájától. Az esélyesebb házigazdák az első harmad után háromgólos előnyre tettek szert, amely a záró rész előtt már ötre nőtt. A vendégek az 56. perc elején szerezték a becsületgóljukat, emberelőnyből.


Patrik Sigvard Wallenbergről szólt az első harmad, a csíki légiós két akciógólja mellett – az elsőt a kilencedik másodpercben szerezte! – egy assziszttal jeleskedett a házigazdák második, emberelőnyből szerzett találatánál.

 

A lila-fehérek beszorultak saját harmadukba, a hazai fölény annak is volt köszönhető, hogy a vendégek négy kétperces kisbüntetést is begyűjtöttek húsz perc alatt.

 

A találkozó így lényegében már akkor eldőlt, a házigazdák a folytatásban visszavettek ugyan valamelyest a nyomásból, de még így is egyértelműen az ő akaratuk érvényesült a játéktéren. A felvonás közepén két fórból lőtt góllal tovább nőtt a hazaiak előnye, Wallenberg pedig harmadszor is eredményes tudott lenni.

 

A záró részben a lila-fehéreknek emberelőnyből végül csak összejött a szépítés, de a házigazdák harminc másodperc (!) múlva visszaállították az ötgólos különbséget és beállították a végeredményt.

 

A lila-fehérek a gyergyószentmiklósiak elleni 8-7-es túlórás győzelemmel kezdték az idényt pénteken, az SC kezdésnek hazai pályán ugyancsak 6-1-re verte a dunaújvárosiakat.

MOL LIGA, ALAPSZAKASZ:
SC Csíkszereda – Újpesti TE 6-1 (2-0, 3-0, 1-1)
Gólszerzők: 00:09 Wallenberg (Ramstedt), 13:13 Szőcs Szabolcs (Wikström, Wallenberg), 18:05 Wallenberg (Ramstedt, Sprencz), 28:26 Ramstedt (Wallenberg), 35:56 Wallenberg (Szőcs Szabolcs), 55:34 Moldován (Elekes), ill. 55:04 Zlocha Jan
Kiállítások: 14, ill. 20 perc
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu