Kevés volt a Volán B az FTC ellen

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 30. 21:08
Gólokban gazdag mérkőzésen győzött a Ferencváros az Alba Volán otthonában a férfi elsőosztályú jégkorong-bajnokság (MOL Liga) nyolcadik fordulójában, bár a mérkőzés már az első harmadban eldőlt, hiszen ekkor az FTC 7-0-ra is vezetett. A folytatásban kapaszkodtak becsülettel a fehérvári fiatalok, de erejükből csak arra telt, hogy 3-2-re megnyerjék a középső játékrészt, 2-1-re az utolsót, így a vége 10-5-ös ferencvárosi győzelem lett.


JÉGKORONG MOL LIGA, 8. FORDULÓ:
ALBA VOLÁN - FERENCVÁROSI TC 5-10 (0-7, 3-2, 2-1)
Székesfehérvár, 200 néző, vezette: Árkovics Miklós (Stadler Ferenc, Márkus János)
ALBA VOLÁN: Bálizs, Becze (kapusok) – Meretei, Balogh B., Ozsvárh Á., Bedő B., Hajós, Reiter, Fekti B., Somos, Rajz A., Tóth A., Bíró, Barabás, Dósa, Maklári, Vörös, Horváth D., Szűcs, Feil, Németh. Vezetőedző: Kóger István.
FTC: Szőke (kapus) – Kling, Hoffmann, Simon, Jánosi, Szilágyi, Fekecs, Vígh, Buzás, Parfirijev, Kiss, Molnár, Kovsov, Marosi, Nyerges, Safjonov, Székely Mádai, Pál. Vezetőedző: Pindák László.
Kiállítás: 26 ill. 12 perc.



Azért ennyi nincs a két csapat között… Gondolhatta mindezt az a kétszáz néző, aki kilátogatott a MOL Liga fehérvári mérkőzésére, bár hazai szempontból az első húsz perc katasztrofálisra sikeredett. A 0-7 önmagáért beszél, a gólszerzők sorrendben: Jánosi, Hoffmann, Safonov, Molnár, Pál, Kovsov, s megint csak Kovsov.

 

A szünetben alapos fejmosásban részesülhettek a hazai kék-fehérek, mert a középső húsz percben nekirontottak a fiatalok a Ferencvárosnak, s ennek köszönhetően három gólt is berámoltak a zöld-fehérek kapujába.

 

 

A sort Meretei Márkó nyitotta, majd Rajz Attila 23 másodperc alatt (!) kétszer is mattolta a vendégek védelmét, s ennyivel le is tudták a volánosok a gólgyártást. Jánosi és Safjonov ugyan még betalált öt perccel a vége előtt, ám ezt a harmadot így is a Volán nyerte.

 

 

Negyven perc elteltével tehát volt már a mérkőzésen négy duplázó, ami nem minden nap fordul elő a jégkorongban…

 

Érdekes egyébként, hogy az Alba Volán farmcsapata rendre a középső húsz percre szívja fel magát – bár az is elképzelhető, hogy ekkorra az ellenfelek a biztos vezetésük tudatában kiengednek -, hiszen az említett harmadban a Steaua ellen 1-1, Miskolcon 2-2, Pesterzsébeten a Fradi ellen 2-1, Dunaújvárosban 1-0, míg most 3-2 volt az állás a Volánnak, csak a két csíki együttes és az Újpest tudta megnyerni ezt a harmadot Hajós Rolandék ellen.

 

Az utolsó húsz percet góllal kezdte az FTC, Marosi Zoltán találata a vendégek tizedik gólját jelentette, ennyi gólt még nem kapott az Alba Volán egy meccsen, s a bajnokságban is csak a HC ütött ennyit a Miskolcnak.

 

Fekti Bálint két góljának köszönhetően feliratkozott a duplázók közé, s így már ezt a harmadot is hozták a „hazaiak”, akik ekkor sajnálhatták csak igazán, hogy az első húsz percben az „öltözőben maradtak”…

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu