Dicséretes küzdelemben kapott ki a Volán

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 12. 20:41
Az Alba Volán második csapata a MOL Liga első fordulójában hazai pályán 3-2-re kikapott a Steaua Bucurestitől. A vendégek az első harmadban magabiztosan játszottak, de utána felvette a ritmust Kóger István csapata, s bár az egyenlítésre nem tellett az erejükből, így is biztató eredményt értek el a rutinosabb ellenféllel szemben.


 

MOL LIGA, 1. FORDULÓ:
ALBA VOLÁN - STEAUA BUCURESTI 2-3 (0-2, 1-1, 1-0)

Székesfehérvár, 400 néző. Vezette: Babic Vladimir (Abonyi Attila, Wolf László)

ALBA VOLÁN
: Bálizs Bence (kapus) - Dósa Dávid, Reiter Richárd, Németh Norbert, Somos Balázs, Galsi Péter, Kovács Viktor László, Rajz Attila, Maklári Erik, Meretei Márkó, Horváth Dávid, Hajós Roland, Barabás Miklós, Balogh Bálint, Bedő Botond, Becze Zoltán (kapus), Fekti Bálint, Szűcs Gábor, Ozsváth Ádám, Farkas Tamás, Tóth Adrián, Feil Arnold. Vezetőedző: Kóger István

STEAUA BUCURESTI: Adrian Catrinoi (kapus), Catalin Ghenea, Catalin Geru, Nicusor Lusneac, Viorel Nicolescu, Razvan Lupascu, Kostandi András, Ioan Timaru, Pavlo Akimov, Ciprian Tapu, Jevgenyij Pisarenko, Leonard Pascaru, Peter Krechak, Cameron Severson, Jevgenyij Brul (kapus), Bogdan Selea, Claudiu Mihailescu. Vezetőedző: Alekszandr Kulikov.
Gólszerzők: Barabás, Feil, ill. Pisarenko, Timaru, Geru

Kiállítások: 12 ill. 17 perc (10 perces fegyelmi – Severson illetve 2x20 perces fegyelmi– Timaru és Severson)

 


Ahhoz képest, hogy az Alba Volán fiataljai alig gyakoroltak együtt felkészülési mérkőzésen a bajnokság szünetében, rendkívül biztató dolgokat produkáltak a román Steaua Bucuresti gárdája ellen.

A MOL Ligában abszolút újonc bukaresti együttes persze sokkal rutinosabb játékosokkal rendelkezik, mint a Volán farmcsapata, ám ez a különbség, mondhatni, csak az első harmadban látszódott a jégen.

Némi megilletődöttséget fedezhetett fel a mintegy négyszáz néző a lelátón, a Bucuresti többet és magabiztosabban járatta a pakkot ellenfelénél, de az is kiderült az első húsz percben, hogy ez a Steaua azért nagy gondban lenne az Alba Volán EBEL-re készülő csapatával szemben.

Ennek az okfejtésnek persze semmi értelme még, hiszen az alapszakasz első fordulójában a románoknak a farmcsapattal kellett összemérnie az erejét, s a nagyobb rutinjának köszönhetően végül győzött is.

Bár az első harmadban 0-2-t mutatott az eredményjelző, ennek ellenére voltak szép megoldásai a Volánnak, akik rémálomszerűen kezdték a középső játékrészt, mert a szünet után néhány perccel már a harmadik góljukat kapták.

Félő volt, hogy kiütés lesz a vége, pláne úgy, hogy a legnagyobb hazai helyzetek is kimaradtak a meccsen. Aztán jött a várva várt hazai gól Barabás Miklós jóvoltából. Jellemző, hogy az előkészítésben a Volán két legjobbja, Maklári Erik és Rajz Attila nagyban kivette a részét.

A záró játékrészre egy láthatóan felpaprikázott Volán jött ki az öltözőből, s szívósan küzdött a végére kissé elfáradó, vagy túlságosan megnyugodó Steaua ellen.

Öt perccel a vége előtt Feil Arnold belőtte a hazaiak második gólját, s a levegőben lógott az egyenlítés, mi több, a bravúros győzelem, ám ehhez a kapu előtt határozottabbnak kellett volna lennie a Volánnak.

A kezdet minden esetre biztató, amit a fehérvári drukkerek ütemes tapssal fejeztek ki.



 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu