Bravúr! FTC-győzelem a Steaua ellen

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 16. 22:43
Az eddig két vereséget számláló Ferencváros nagy bravúrral, 6-4-re nyert a legutóbbi román pontvadászat bronzérmese, a Steaua Bucuresti ellen a jégkorong MOL Liga keddi budapesti találkozóján. A hazaiak már 6-1-re is vezettek, az ellenfél csak szépíteni tudott. A bukarestiek nehezen viselték a kudarcot, hárman kaptak fegyelmi büntetést, összesen 56 percet töltöttek a büntetőpadon.


MOL LIGA, ALAPSZAKASZ

FERENCVÁROS-STEAUA BUCURESTI 6-4 (2-0, 4-3, 0-1)

FTC: Szőke Attila – Bontovics Márton, Kling Sándor, Hoffmann Attila, Simon Dániel, Nagy László, Jánosi Csaba, Szilágyi Levente, Major Erik, Fekecs Norbert, Pál Zsombor, Vígh Balázs, Szergej Parfirjev, Kiss Gábor, Molnár Ádám, Vjacseszlav Kovsov, Marosi Zoltán, Nyerges Lajos, Dmitrij Szafonov, Székely Madai László, Edző: Pindák László

STEAUA BUCURESTI: Jevgenyij Brul – Catalin Ghenea, Catalin Geru, Nicusor Lusneac, Viorel Nicolescu, Razvan Lupascu, András Kostandi, Ioan Timaru, Ciprian Tapu, Jevgenyij Piszarenko, Leonard Pascaru, Peter Krecsak, Cameron Severson, Jevgenyij Jemeljanyenko, Bogdan Selea, Claudiu Mihailescu, Adrian Catrinoi (kapus), Edző: Alekszandr Kulikov

Gólszerzők: Jánosi (10:48, 29:12), Szafonov (18:54, 25:09), Bontovics (24:15), Kiss (37:38), ill. Piszarenko (25:22), Severson (38:27, 39:48), Tapu (47:54)

Kiállítások: 12 perc, ill. 56 perc

 

A fővárosi presztízsrangadó előtt a hazaiak két verséggel álltak, az NZ Starstól 6-2-re, a HC Csíkszeredától 5-2-re kaptak ki. A vendégek 6-2-re múlták felül az Alba Volánt, majd büntetőkkel az NZ Starst is legyőzték. Vagyis a papírforma a Steaua sikerét ígérte kedden este, de a ferencvárosiak fogadkoztak, mindent megtesznek a sikerért.

 

A zöld-fehérek szavait tettek követték a pályán, már az első harmadban alaposan meglepték ellenfelüket. Az első emberelőnyt még nem használták ki a ferencvárosiak, de egyenlő létszámból már megszületett a vezetőgól. A 11. percben Bontovics asszisztját Jánosi használta ki (1-0).

 

Jól játszott Pindák László csapata, ennek meg is lett az eredménye. A 19. percben Piszarenko kiállítása után Szafonov talált a kapuba (2-0).

 

A második felvonást is Fradi-gól nyitotta: a 25. percben kettős előnyben Bontovics volt eredményes (3-0), de ezzel még nem fejeződött be az FTC-parádé. Egy perc sem telt el, Szafonov duplázott, már 4-0-ra vezetett a hazai csapat.

 

A döbbent Steaua ekkor tért magához, mindössze 13 mp-cel a negyedik találat után Piszarenko szépített (4-1). De ez sem roppantotta meg a vendéglátókat, amelynek látványosan „hangot” is adott. A 30.percben Jánosi is megkettőzte góljai számát, ismét négygólos lett a különbség (5-1).

 

Sőt, a Fradi-szív a 38. percben is nagyot dobbant, Kiss talált a kapuba (6-1). A Steaua ekkor felpörgette a játékot, a 39. és a 40. percben Severson két gólt lőtt, így 6-3-mal fordultak a csapatok az utolsó harmadra.

 

A vendégek egyébként sokszor túllépték a sportszerűség határait, két játékrész alatt 28 perc kiállítást kaptak, Tapu tíz perces fegyelmit „hozott össze”.

 

A befejező felvonás első részében folytatódott a Steaua keménysége, a Fradi azonban három előnyt is kihagyott. Ez megbosszulta magát, a bukarestiek a 48. percben Tapu révén tovább szűkítették hátrányukat.

 

Úgy tűnt, viharos hajrá vár a két csapatra, így is lett, de csak sportszerűtlenséggel vétették észre magukat a bukarestiek. Piszarenko fejre irányuló ütés miatt kapott fegyelmit. A Pindák-csapat végül nagy bravúrral legyőzte esélyesebb ellenfelét.

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu