Maratoni csatában maradt alul a Volán

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 25. 20:39
Nagyszerű iramot és küzdelmet hozott az osztrák jégkorongbajnokság 50. fordulójában az Alba Volán és a Villach csatája Székesfehérváron, amelyen a vendégek már az első percben vezetést szereztek Michael Raffl révén, amit a fehérváriak a középső harmadban Fodor góljával egalizáltak. Hat perccel a vége előtt a szerencse a Villach mellé szegődött, s Mondou kipókhálózta a jobb felső sarkot, de négy másodperccel a dudaszó előtt Ocskay egyenlített, jöhetett a hosszabbítás, majd a büntetők, amely után végül a Villach örülhetett.


JÉGKORONG, EBEL, 50. FORDULÓ:
ALBA VOLÁN – EC PASUT VILLACH 2-3 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 0-1)
Székesfehérvár, 3000 néző. Vezette: Wilhelm Schimm, Ulrich Erd, Manfred Sporer.
ALBA VOLÁN: Szuper (kapus) – Tokaji, Horváth A., Palkovics, Ocskay 1, Fekete, Bonni, Byström, Kovács Cs., Martz (1), Guerriero, Jobb, Martens, Sofron, Nagy G., Hegyi, Ondrejcik, Tóth A., Benk (1), Fodor 1, Vaszjunyin. Vezetőedző: Ted Sator.
VILLACH: Prohaska (kapus) – Stewart, Bacher, Mondou 1, Mapletoft, Peintner, Scoville, Oraze (1), Kaspitz, Raffl T., Ferland, Slivnik, Kromp, Raffl M. 1, Lanzinger (1), Cavanaugh, Mckenna, Petrik, Kristler. Vezetőedző: Larry Huras.
Kiállítás:10 perc ill. 12 perc+10 perc fegyelmi+végleges

Az utolsó utáni szalmaszálba próbált belekapaszkodni az Alba Volán a tabella ötödik helyén álló Villcah ellen, hiszen ezzel együtt öt meccse van ahhoz, hogy ledolgozza az Innsbruckkal szemben meglévő hét pontos hátrányát a rájátszáshoz. Amire valljuk be, elég halovány esély mutatkozott, bár történtek már csodák Székesfehérvárott. Az viszont szinte borítékolható, hogy ha a rájátszás nem is sikerül, a kilencedik helynél alább most már nem adják a kék-fehérek, hiszen melyik csapat ütött tíz gólt ebben a szezonban? És a Ljubljana mindössze egy ponttal vezet a Volán előtt. A hazai esélyeket rontotta, hogy a Villach ellen lejátszott eddigi öt meccsből négyszer az osztrákok győztek, s a 3-2-es győzelmen kívül még pontot sem sikerült elcsípni a Huras-legénységtől.

Már az 58. másodpercben kiderült, hogy ezúttal sem lesz könnyű, hiszen ekkor Michael Raffl megszerezte a vezetést a vendégeknek, s amíg pénteken a 10-1-es meccsen minden bejött a Volánnak, addig most semmi. Gyilkos iramot produkáltak a csapatok, amiben az Alba felvette a kesztyűt, s talán a MOL Liga együttesei el sem tudják képzelni ezt a lendületet, ami többek között a magyar válogatottat is Svájcig repítette… De most nem szárnyaltak a fehérváriak, pedig az akaratra nem lehetett gond: igazán megérdemelték volna az egyenlítést, ám a szép akciók rendre erőtlen lövésekkel zárultak.

Nathan Martz mesterien tálalt Guerriero elő a középső harmad elején, de a pakk elsiklott a csatár előtt, s ez már jelezte, hogy a Volán nem mondott le egy másodpercre sem a pontszerzésről. Hiába állomásoztak többet a kék mezesek a Villach kapuja előtt, a harmad közepén mégis egy hiba borzolta a kedélyeket: túl sok játékos volt a jégen, amiért pár másodpercre kettős hátrányba kerültek a hazaiak: Martens mellé Byström huppant le a büntetőpadra, de előbbi visszatérése után már Tokaji mehetett is a helyére. Ám alighogy visszatért a jégre Martens, újra kiküldték, de a Volán szerencséjére a Villach gólját kisles miatt érvénytelenítették. Izgalmakban tehát nem volt hiány, de Szuper állta a sarat. Aztán csak letelt a védők büntetése, s néhány másodperc múlva már egyenlített is az Alba Volán Fodor Szabolcs révén, aki Benk passzát küldte közelről a hálóba. A találat után sem változott a játék képe: mindkét csapat ment előre becsülettel, s még csak véletlenül sem beszélhettünk kisasszony hokiról, ha kellett, ütöttek vágtak a játékosok, mégis a játék, a jégkorong volt főszerepben.

Mapletoft kis híján betalált a záró harmad elején, a Szuperről levágódó korong veszéyesen siklott el a gólvonal előtt. Dűlőre akarta vinni a dolgot a Villach, olykor szemre is tetszetős akciókat vezettek, de Szuper eszén nem tudtak túljárni. Úgy tűnt, fáradnak a hazaiak, s míg a harmad elején a szerencse megmentette Szupert, addig hat perccel a vége előtt a róla levágódó pakkot Mondou jobbról kíméletlenül a hálóba küldte. 15 másodperc volt vissza, amikor Ted Sator időt kért, s mindössze négy, amikor Ocskay a hálóba gyötörte a korongot, biztos egy ponthoz juttatva ezzel csapatát.

A hosszabbításban nem változott semmi, míg a büntetőlövésekben először Guerriero hibázott, ahogy Mondou is - avagy Szuper parádézott. A következőt Fekete bevágta, Thomas Raffl lövését viszont hárította a hazai portás. Ocskay Gábor következett, de a csel nem sikerült, Mapletoft viszont bebombázta. Ezután a Villach kezdhetett: Ferland próbálkozása utat talált a ketrecbe, Guerriero azonban ismét hibázott, ezzel győzött a Villach, ha kínkeservesen is.

EDZŐSZEMMEL:
Ted Sator: - Jó mérkőzés volt, amelyen kiszolgáltuk a közönséget, s jellemző a küzdeni tudásunkra, hogy néhány másodperccel a vége előtt egyenlítettünk. Még a győzelem is benne volt ebben a találkozóban.
Larry Huras: - Mindkét kapus parádézott, s egy nagyon szoros küzdelemben azért nyertünk megérdemelten, mert kétszer is vezettünk.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu