Kovalcsik: kapusles helyett a kakasülőn

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 22. 09:41
A hajrához közeledik az EBEL alapszakasza, az utolsó helyen álló és fáradni látszó Volán két szép győzelem után kétszer is kikapott. A káposztásmegyeriek svéd légiósa, Patrick Wallberg szerint taktikailag gyenge a magyar hoki. A szlovák juniorbajnokságban 57 másodperc kellett egy mesterhármashoz, az NHL-ben közeledik az All Star-gála. Többek között erről formált véleményt a SportHíradó.hu sportági szakértője, Kovalcsik Péter.


„A szezon közepéhez képest jobb, kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújt az Alba Volán az alapszakasz hajrájában, annak ellenére, hogy sérültek és hiányzók még mindig vannak. Persze, ez a riválisokra is igaz, de mivel a fehérvári keret összességében nézve gyengébb az ellenfelekénél, ez őket jobban sújtja. A Linz elleni találkozót személyesen is láttam, állítom, volt sansz egy jobb eredményre. A rájátszáshoz közeledve azért már a riválisok is fáradnak, kicsit már talán a folytatásra is tartalékolnak, ezért elég hektikusak a csapatok. A Volánban a légiósoktól lányegesen többet vártam, évek óta probléma, hogy nem tudnak húzóemberek lenni, nem hozzák a várt pontátlagot. Szerintem minimum elvárható lenne, hogy a három-négy fehérvári kulcsemberhez mérjük a légiósokat, de nemhogy megelőzni nem tudják őket, még a szintjüket sem hozzák.”


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Alba Volán-Jesenice 5-1
Alba Volán-Ljubljana 3-0
Alba Volán-Linz 1-4
Jesenice-Alba Volán 7-2

Úgy utazott el kedden az NZ Stars Dunaújvárosba, hogy minimum egy pontot kell szereznie a házigazdák ellen a biztos elődöntőbe jutáshoz a MOL Ligában, a Dab.Doclernek viszont a győzelem mellett még azért is szurkolnia kellett, hogy a káposztásmegyeriek egy pontnál többet ne szerezzenek az SC Csíkszereda elleni utolsó alapszakaszbeli összecsapáson. Egy vb-határozat azonban értelmetlenné tette a matematikát: a Dab.Docler korábbi óvását nem hagyták jóvá, így végül a győzelemmel is csak egypontos hátrányig tudták feltornázni magukat az újvárosiak, amely viszont mit sem ért.

„Talán lehetett volna gesztust gyakorolni, jobban ragaszkodni az írott szabályokhoz, mert általában azokat is lehet balról jobbra, vagy éppen fordítva, jobbról balra olvasni. Véleményt nehezen tudok formálni a történtekről, annyit azért kiegészítésképpen megjegyeznék, hogy egy ilyen óvási ügy általában annak ad nagyobb lökést és önbizalmat a folytatásra, amelyben nagyobb volt az igazságérzet, hogy őt itt most bizony sérelem érte.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Hiába nyert a Dab, elődöntős a Stars

Kikapott az NZ Stars, mégis örülhetett


A MOL Liga elődöntőjében két magyar, ráadásul negyedik kerületi klubcsapat két csíkszeredaival találkozik. A párosítás: HC Csíkszereda-NZ Stars, SC-Csíkszereda-Újpest.

„Egy rájátszásban önmagában nem sokat jelent az alapszakaszbeli helyezés, miként az egymás elleni mérleg sem, itt leginkább fejben kell ott lenni és elbírni a tét jelentette terhet. Éppen ezért nehezen tudok esélyekről beszélni, inkább azt mondom: a két magyarországi csapatnak drukkolok.”

Björn Wällberg személyében kiváló kapust szerződtetett és foglalkoztat az NZ Stars. A svéd légiós szerint a magyar hokisok képzettek, jól korcsolyáznak, jól lőnek, de gyengéjük a taktika, különösen védekezésben.

„Egyet tudok érteni vele, de ez nem mostani probléma, ez jellemezte a sportágunkat már az én időmben is, amelyen azóta sem sokat változtattunk. A taktika és a felkészítés edzőfüggő, sajnos az elmúlt években csak Székesfehérváron dolgozott olyan nívós klubedző, aki azt a szintet képviselte, ahová a magyar hoki el szeretne jutni. Pedig voltak, vannak lelkes, hozzáértő, a sportággal, a csapattal szemben alázatosan érző, viselkedő trénerek, de ők mintha meg is elégednének ennyivel. Tudtommal adott lenne a lehetőség külföldi szakmai utakon az előrelépésre, a tapasztalatszerzésre, de nem törik igazán össze magukat, hogy el is jussanak egy-két helyre tanulni. Kár.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

A légiós szemével


A szlovák juniorbajnokságban Jakub Gasparovic 57 másodperc alatt mesterhármast ért el csapata, a Dukla Trencin Liptovsky Mikulas elleni mérkőzésén. A fiatal tehetség nem mellékesen első helyen áll a bajnokság ponttáblázatán is.

„Mindenki úgy játszik, ahogy engedik neki, de azért aki a szlovák jégkorongsportból ilyen nem mindennapi teljesítménnyel rukkol elő, akár juniorként, amelynek Európában mindenképpen hírértéke van, abból a fiatal játékosból minden bizonnyal lesz is valaki. Egy ilyen egyéni eredmény, amellyel felhívja magára a figyelmet, olyan ambíciót ad edzésmunkához és a további mérkőzésekhez, amely könnyen meghatározhatja akár egész későbbi pályafutását is.”


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Hokis mesterhármas 57 másodperc alatt


Közeledik az NHL All Star-gála, a csapatokat már kihirdették, a közönség szokása szerint kíváncsian várja: vajon idén mire mennek egymással a kedvencek, ki mutat valami felejthetetlent.

„Ez óriási show, eredményre tippelni lehetetlen, de fölösleges is, itt mindenki szórakozni akar, hogy jól érezze magát. Nemcsak a közönség, hanem a játékosok is. Kevesebb az ütközés, a keménység, lazábbak a védelmek, legyen minél több gól, az a lényeg. Persze, az sem elhanyagolható presztízsszempontból, hogy majd jól a másik orra alá lehet dörgölni az eredményt, egy-egy gólt vagy éppen cselt. Kétszer is volt szerencsém ilyen gálát személyesen is megtekinteni, előbb Calgaryban, majd Edmontonban. Arra számítottam, hogy sok izgalmat nem kapok egy ilyen showtól, ezért inkább kapus szemszögből próbáltam volna meg tanulni. Úgy gondoltam, minden harmadot máshol nézek meg, közvetlen a kapus mögül, majd kicsit oldalról, innen is, onnan is. Erre bementünk, és nemhogy a palánkig nem jutottam le, örültünk, hogy befértünk a csarnokba, annak is a kakasülőjére. A 16 ezres csarnokban teltház volt, a kapusoktól „kilométerekre” voltam, nemhogy belőlük és a mozgásukból, még a mérkőzésből is alig láttam valamit, de a hangulat az felejthetetlen élményt adott.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu