Elfáradt az Újpest, fehérvári előny

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 13. 20:17
Az élvonalbeli jégkorong-bajnokság döntőjének első összecsapásán a címvédő Alba Volán együttese hazai pályán négygólos győzelmet aratott az Újpest ellen. A végeredmény nem igazán tükrözi hűen a mérkőzésen látottakat, hiszen a vendég lila-fehérek a 39. perc közepéig vezettek és a hajráig, az 54. percig tisztes vereségre álltak. Akkor aztán végképp elfáradtak, ezt pedig kíméletlenül kihasználták a házigazdák. Folytatás vasárnap Újpesten, a párharc az egyik fél negyedik győzelméig tart.


Kétezerötszáz hazai és mintegy száz vendégszurkoló előtt lendületesen kezdett az Alba, de az Újpest felvette a tempót és a kesztyűt. Sőt, a kezdeti, tapogatózó perceket követően kezdeményezőbben léptek fel a vendégek, akik némi meglepetésre még a kapura is veszélyesebben játszottak. Közrejátszott ebben emberelőnyük is. A harmadszünet előtt ugyancsak egy fór adott lendületet a fehérváriaknak, akik az esélyeknek megfelelően akkor rá tudták erőltetni akaratukat a vendégekre, gól azonban egyik oldalon sem született.


A második játékrészben az Újpest némiképpen váratlanul, de egyáltalán nem érdemtelenül szerzett vezetést a kissé enervált és sablonos fehérváriak ellen: Hüffner Ádám távoli, kapu elé lőtt passzába Borbás Gergely szúrt bele gólt érően. Szuper Leventének sansza nem volt védeni a bal felsőbe vágódó korongot. A szíve vitte előre a gólelőnybe kerülő lila-fehéreket, de mivel az iram nem csökkent, a nem ehhez a tempóhoz szokott vendégek egyre inkább fáradtak. A Volán egyre többet veszélyeztetett, mígnem a 39. percben Jason Guerriero szép egyéni megmozdulás révén közelről egyenlített. Már nagyon a levegőben volt a fehérváriak első gólja, csak Matus Palko kapus sorozatos bravúrjai tartották a lelket a vendégekben.

A harmadik harmad elején aztán már a vendégkapus bravúrjai sem segítettek a újpestieken: Ocskay Gábor gyors gólt szerzett, ami lelkileg is megtörte az akkor már fizikai erejével teljesen elkészülő újpestieket. A hajrában aztán Palkovics Krisztián is betalált, majd Kovács Csaba kétszer is eredményes tudott lenni, eldőlt a mérkőzés, előnyt szerzett magának az Alba Volán.

 

OB I:
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:
Alba Volán – Újpesti TE 5-1 (0-0, 1-1, 4-0)
Gólszerzők: 38:31 Jason Guerriero (Kovács Csaba, Nathan Martz), 40:40 Ocskay Gábor (Palkovics Krisztián, Fekete Dániel), 53:35 Palkovics Krisztián (Martz Nathan Martz, Andreas Byström), 53:49 Kovács Csaba (Jason Guerriero, Nathan Martz), 56:43 Kovács Csaba (Nagy Gergő, Hegyi Ádám), ill. 23:08 Borbás Gergely (Hüffner Adrián, Berta Ákos)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 az Alba Volán javára
A 3. HELYÉRT:
NZ Stars - Dab.Docler 1-2 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1) - büntetőkkel
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Dab.Docler javára
AZ 5-7. HELYÉRT:
Miskolc - Alba Volán II 8-1 (1-1, 4-0, 3-0)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu