Bombasiker! Fehérvárott nyert az Újpest!

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 17. 20:19
Ilyen nincs és mégis van! Az osztrák bajnokságot megjárt és abszolút favorit Alba Volán saját pályáján szenvedett 3-2-es vereséget az Újpesttől a jégkorong ob I döntőjének harmadik mérkőzésén. A fővárosiak teljesen megérdemelten nyertek, s szépítettek 2-1-re az egyik fél négy nyert meccséig tartó fináléjában.


JÉGKORONG OB I, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS:
ALBA VOLÁN – ÚJPEST 2-3 (0-1, 1-2, 1-0)
Gólszerző: Palkovics (38., 47.), ill. Dubek (8.), Kiricsenko (26.), Sikorcin (36.)
Az egyik fél négy nyert meccséig tartó párharc állása: 2-1 a Volán javára.
Következik: Újpest-Alba Volán, csütörtök 18.00

Az Újpest 2-0-s összesített hátrányban érkezett Székesfehérvárra, a magyar jégkorong jelenlegi legrettegettebb fellegvárába. Ám kiderült, az osztrák EBEL-t is megjárt fehérváriak közel sem bírnak el olyan egyszerűen a roppant lelkes ellenféllel. Igaz, az 5-1-es és a 6-3-s sikert nem kell megmagyarázni, ám figyelmeztető jel lehetett, hogy az újpestiek az első két-két harmadban mindannyiszor felülmúlták riválisukat.

 

A rossz ómen aztán a harmadik, kulcsfontosságú találkozón is kísértett, hiszen a 8. percben ismét az Újpest került előnybe: Vladimir Dubek harmadik találatát szerezte az Alba ellen. Legyinthettek a hazai drukkerek, volt ez már így korábban is, aztán meg tessenek a végeredményekre tekinteni.

 

Igenám, csakhogy a fővárosiak lendülete nem akart lankadni, mi több, a harmad végén az ukrán Vitalij Kiricsenko újabb gólt ütött. A probléma mindössze annyi volt, hogy abban a pillanatban hat újpesti tartózkodott egyszerre a jégen...

 

Felsóhajthattak a volánosok, a játékosokat azonban a szünet sem nyugtatta meg teljesen. Ezt jelezte Tokaji Viktor tízperces kiállítása, a hazai sztár túlzott keménységért ülhetett. Aztán a 26. percben a találkozó legjobbja végre érvényes gólt szerzett: Kiricsenko a jobb felsőbe vágta a pakkot, a lila-fehérek pedig először vezettek kettővel a döntő folyamán.

 

Tíz percre rá aztán jött a hidegzuhany: Ladislav Sikorcin emelt szintén a jobb felsőbe fonákkal, a hazai szurkolók meg fülsiketítő füttyel „jutalmazták” a kedvenceket. Érett a meglepetés, de Palkovics Krisztián nem sokkal eztán emberelőnyből visszahozta a vendéglátók reményeit.

 

Három-eggyel fordultak a harmadik harmadra a felek, hogy a 47. percben aztán ismét Palkovicsot ünnepelhessék a társak. A kiváló játékos Ocskay Gábor balról érkező lövésébe lépett bele korcsolyával, a bírók megadták a találatot.

 

Az Újpest a végén már csak védekezett, az ezúttal görcsös és néhol lélektelenül hokizó Volán pedig hiába nyomott, vereség lett a vége. Összesítésben ezzel 2-1, de még mindig a Volánnak. Legközelebb csütörtök este méreckednek meg a csapatok, a negyedik összecsapást Újpesten játszhatják. A bajnokavatás így elnapolva, meglehet, a fehérváriak azért kaptak ki, hogy otthon ünnepelhessék a bajnoki címet...

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu