Megérkezett az új Ferrari, az F150

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 28. 10:40
FOTÓK! Maranellóban hivatalosan is elkezdődött a száguldó cirkusz előszezonja, amelynek egyik legfontosabb eseményét jelentette a Ferrari autóbemutatója. Ugyan Sebastian Vettel és a Red Bull az F1 címvédője, de azt még az osztrák csapatnál sem vitathatják, mindig az olasz istálló prezentációját várják a legtöbben és a legnagyobb érdeklődéssel. A Ferrari főhadiszállásán néhány perccel 10 óra után Fernando Alonso és Felipe Massa húzta le a leplet az F150 kódjelű kocsiról, majd rövid csend után vastapsban tört ki a publikum, mindenki elámult a roppant elegáns "kreáció" láttán. A kétszeres világbajnok spanyol versenyző úgy véli, a Ferrari készen áll az új kihívásokra, idén is harcban lesz a világbajnoki címekért.


 

Az egységes Olaszország 1861-es létrejöttének 150. évfordulója alkalmából az F150 nevet viseli a Formula-1-es Ferrari istálló idei versenyautója. A 2011-es modellen az olasz nemzeti lobogót is nagyobb felületen jelenítették meg. 
„Nagyon motivált és igen izgatott vagyok! Már a tavalyi év is hihetetlen volt, első szezonomat töltöttem a Ferrarinál, csodálatos csapatot fedezhettem fel. Ez igazán elszánttá tesz egy versenyzőt” – jelentette ki az autóbemutatón Alonso.

A spanyol klasszis 2010-ben öt futamon győzött, az utolsó versenyig esélye volt a világbajnoki címre. A szezonzárón azonban több taktikai hiba miatt csak hetedik lett, így Sebastian Vettel lett összetettben a legjobb. De idén mindenképpen vissza akar vágni a Ferrari.

„Fontos idény előtt állunk, új kihívás vár ránk. Változtak a szabályok, a pilótáknak új vezetési stílushoz kell alkalmazkodniuk. A KERS-rendszer visszatérése is alapvetően módosítja majd a versenyzést, de az új abroncsok is befolyásolják majd a futamokat. Új év, nehéz év vár ránk, sokat kell tanulnunk a következő hetekben” – jegyezte meg Alonso.

A Ferrarinál hónapokon át csiszolták az új gépet, a tervezők és a mérnökök is renegeteg órát töltöttek az F150 kialakításával.

„Elkötelezetten dolgoztunk, készen állunk a kihívásra! – jelentette ki a kétszeres világbajnok, majd így folytatta: - Kétség sem férhet hozzá, most már sokkal jobban ismerem a csapatot, a kollégáimat. Rendkívül fontos, hogy tökéletesen készüljünk fel az új szezonra. Könnyebb idényre számítok, hiszen egy évvel ezelőtt még a mérnökök nevét sem ismertem igazán, legalábbis az év elején. Most már integrálódtam a Ferrariba, sokkal otthonosabban érzem magam. Úgy érzem, könnyebben is értem majd meg az új autót, remélem olyan gyors és erős lesz, mint amilyen szép a külseje!”

Fernando Alonso tudja jól, óriási várakozásoknak kell megfelelnie, de nem tart attól, hogy nem bírja majd a nyomást.

„Eredményesen akarom kezdeni a szezont, a sikerek ugyanis nagy lökést adhatnak. Biztos vagyok abban, hogy az új autó segít majd a céljaim elérésében” – szögezte le a hispán ász.

Az F150-est pénteken a csapat két pilótája, a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso és a brazil Felipe Massa mutatta be hivatalosan a gárda maranellói központjában.

Az autót először a jövő kedden kezdődő valenciai teszten próbálhatják ki a versenyzők. Az idei Formula-1-es szezon március 13-án, Bahreinben kezdődik.

Massa tavaly alaposan elmaradt a várakozásoktól, egyszer sem nyert, mindössze ötször állt dobogóra. A brazil versenyző reméli, 2011-ben ismét visszatér a legjobbak közé.

"Nem vagyok még öreg, több jó év áll előttem – mondta a 29 éves Massa. – Sok újdonsággal kell megismerkednünk a következő hetekben, de nagyon várom már ezt az időszakot. Várom már a tesztsorozat kezdetét, remélem az autónk fejlődése egyenletes és gyors lesz. "

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu