KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "OLE_EINAR_BJORNDALEN"
Björndalen, a téli olimpiák császára 2014. február 19. 18:21 Sílövészetben a norvég vegyesváltó nyerte az aranyérmet Ole Einar Björndalen vezetésével, aki így minden idők legeredményesebb téli olimpikonjává vált. A 40 éves legendás sportember olimpiai éremgyűjteménye immár 8 aranyból, 4 ezüstből és 1 bronzból áll, ezzel a medálok számában és eredményességben is megelőzte honfitársát, az egykori kiváló sífutót, a 8 arannyal és 4 ezüsttel rendelkező Björn Dählie-t.
 
Nagy dobásra készül az olimpiai bajnok 2010. november 24. 17:05 Ole Einar Björndalen, a sílövészet hatszoros olimpiai bajnoka fontolgatja, hogy elindul sífutásban az oslói világbajnokságon, jövő februárban.
 
Sílövészet: osztrák siker az évad végén 2009. március 29. 16:05 Hibátlan lövőteljesítménnyel nyerte az osztrák Simon Eder a férfiak tömegrajtos sílövő Világkupa-viadalát Hanti-Manszijszkban, Oroszországban. Mögötte a szintén osztrák szakági győztes Dominik Landertinger és az összetett bajnoka, a norvég Ole Einar Björndalen ért célba.
 
A fiatal csatát, a legenda háborút nyert 2009. március 28. 15:07 Az ifjú Emil Hegle Svendsen nyerte a szezon utolsó üldözéses versenyét az oroszországi Hanti Manszijszkban szombaton. A norvég versenyző hatalmas hajrával győzött a napokban hatodik összetett Világkupa-sikerét arató Ole Einar Björndalennel szemben, aki ráadásul az ezüstérmével a szakági Világkupában is bebiztosította elsőségét.
 
Örülhetnek a finnek és a svájciak is 2009. március 22. 17:03 Olli Harri nyerte az idény utolsó síugró versenyét a szlovéniai Planicán, míg a biatlonosoknál Michael Greis győzött Trondheimben. Azonban a nap igazi nyertese a sportág többszörösen koronázott királya Ole Einar Björndalen lett, aki második helyével átvette a vezetést az összetettben. A férfi sífutóknál Dario Cologna nyerte a záró felvonást, ezzel pedig elhódította a világkupa győzelemmel járó kristálygömböt.
 
Slövészet: Björndalen 88. sikere 2009. március 21. 16:55 A férfiak 12,5 kilométeres számában a hazai Ole Einar Björndalen, míg a nőknél a német Andrea Henkel diadalmaskodott a norvégiai Trondheimben zajló sílövő Világkupa-viadalon. Björndalen imponáló fölénnyel, közel fél perccel nyert, és ezzel 88. Vk-diadalát aratta.
 
Björndalen a negyedik aranyát szerezte 2009. február 22. 14:00 A norvég váltó nyerte a sílövő világbajnokságon a 4X7,5 km-es futamot, ezzel Ole Einar Björndalen már a negyedik aranyát szerezte Pjongcsangban.
 
Björndalen harmadik aranya a vb-n 2009. február 17. 08:36 Három versenyszámból már a harmadik aranyérmét gyűjtötte be a dél-koreai Pjongcsangban zajló sílövő világbajnokságon a norvég Ole Einar Björndalen. Így öt olimpiai aranya mellé immár tizenhárom vb-elsőséget gyűjtött be.
 
Ole Einar Björndalen 84. Vk-győzelme 2009. január 18. 19:40 Ruhpoldingban háromszor sem talált legyőzőre Ole Einar Björndalen, hiszen a váltó és a sprint után a 12,5 kilométeres üldözéses versenyben is diadalmaskodott. Az ötszörös olimpiai és tízszeres világbajnok, kivételes nagyságú norvég sportember ezzel 84. Világkupa-győzelmét aratta (egy sífutás és 83 sílövészet).
 
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu