Tombol a Murray-mánia, de Nadal jön!

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 29. 20:26
A Federer-Djokovics csúcs ugyan elmarad, de a felső ágon kialakult a várva várt párosítás: a címvédő, világelső Rafa Nadal az élete első Grand Slam-sikerére hajtó, bombaformát mutató hazai kedvenc Andy Murray ellen meccselhet. Éppen úgy, mint tavaly. Akkor 6:4, 7:6, 6:4-re a mallorcai nyert.


Semmit sem érzékelhettek a nézők Nadal Del Potro ellen összeszedett lábsérüléséből, a címvédő rögtön az első játékban elrabolta Fish adogatását. Ennek értékéről csak annyit, hogy a meccset megelőző 65 szervagémjéből 64-et hozott az amerikai.

Az első szettben dupla brékelőnyben is volt a mallorcai, a másodikban is nagy tempóban száguldott a részsiker felé, ahogy azt mindenki várta. A harmadikban azonban megemberelte magát Fish, rátalált a szervájára, majd 6:5-es vezetésnél ráhúzta a vízes lepedőt Nadalra, első sanszát nem tudta kihasználni fogadóként, de a másodikat igen, a vonalon landolt a tenyerese. Pár pillanatig a fordulat lehetősége is benne volt a levegőben, de egy korai brék "helyreállította a rendet" a negyedik felvonás elején. A vége: 6:3, 6:3, 5:7, 6:4.

Nadal 19 meccses győzelmi szériánál tart Wimbledonban, 2008-ban és 2010-ben is ő nyert (2009-ben nem indult). Ez volt szezonbeli 50. sikere, s immár elmondhatja magáról, hogy Björn Borg után ő a második legfiatalabb játékos, aki 16 Grand Slam-elődöntőig jutott az Open Erában (tíz alkalommal senki sem tudta megállítani). A svéd legendával nem csak ebben a "kel versenybe", a Rolan Garros-Wimbledon duplák tekintetében is utolérheti (3).

Andy Murray nem kegyelmezett édesanyja egyik nagy kedvencének, Feliciano Lópeznek a másik kora esti negyeddöntőben, három szettben lépett tovább (6:3, 6:4, 6:4), az ő formájára sem lehet panasz. Füves mérlege: kilencből kilenc, hiszen az Aegon Chamionshipsen aratott győzelemmel melegített Wimbledonra. Ha sikerülne a visszavágás a tavaly, az All England Clubban és idén a Roland Garroson elveszített elődöntőért, az azt jelentené, hogy 73 év után lenne brit döntős férfi egyesben. A trófeát utoljára Fred Perry tartotta Nagy-Britanniában 1936-ban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Így még nem bukott GS-en Federer
2010 után megint a negyeddöntőben szállt ki a küzdelemből Roger Federer Wimbledonban, drámai körülmények között, kétszettes előnyről veszített a francia gladiátor Jo-Wilfried Tsongával szemben. Ilyen előnyt még soha nem tékozolt...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu