Így még nem bukott GS-en Federer

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 29. 17:24
2010 után megint a negyeddöntőben szállt ki a küzdelemből Roger Federer Wimbledonban, drámai körülmények között, kétszettes előnyről veszített a francia gladiátor Jo-Wilfried Tsongával szemben. Ilyen előnyt még soha nem tékozolt el Grand Slamen, korábban 178-ból 178-szor hozta a meccset 2-0-s vezetés után. Novak Djokovics is megszenvedett az ausztrál szupertehetség Bernard Tomiccsal, de négy játszmában bejutott a legjobb négy közé, és pénteken világelső lehet, ha veri Tsongát.


Korábban ötből négyszer a svájci szupersztár nyert ebben a párharcban, csak Montrealban, keménypályán tudott nyerni a francia 2009-ben. Most is jól kezdett a hatszoros wimbledoni bajnok, rögtön az első adandó alkalommal brékelte ellenfelét, s ugyan a második szettben nagy csatára kényszerítették, a tie breakben már nem volt apelláta.

Ahogy telt-múlt az idő, úgy lett egyre elszántabb Tsonga, aki kétszer elsőre, a negyedik szettben harmadszorra vette el riválisa adogatását, mindannyiszor a bázeli hibázott. Ez a három brék elég is volt a fordításhoz (3:6, 6:7, 6:4, 6:4, 6:4). Federer ötszettes meccset eddig csak kétszer veszített el: 2003-ban, a Davis-kupában Hewitt ellen, és 2005-ben, Sanghajban, Nalbandiannal szemben.

Elmarad a Federer-Djoko álomdöntő, pedig a szerb négy szettben legyűrte a mai férfi tenisz egyik legnagyobb reménységét, az ausztrák Bernard Tomicot (6:2, 3:6, 6:3, 7:5).

A szerb klasszis elérkezett a világelsőség közvetlen kapujába, ha legyőzi Tsongát a pénteki elődöntőben, azaz kvalifikálja magát a fináléba, abban az esetben az ott elért eredménytől függetlenül az ő nevével kezdődik majd az ATP világranglistája. Egymás után ötödször elődöntős Grand Slamen Djoker.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Tombol a Murray-mánia, de Nadal jön!
A Federer-Djokovics csúcs ugyan elmarad, de a felső ágon kialakult a várva várt párosítás: a címvédő, világelső Rafa Nadal az élete első Grand Slam-sikerére hajtó, bombaformát mutató hazai kedvenc Andy Murray ellen meccselhet....
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu