Tenisztörténeti Babos-siker az AO-en

Szerző: Siklós Erik jelenti Melbourne-bőlLétrehozva: 2012. január 12. 07:59
Pályafutása során először nyert mérkőzést a felnőttek között Babos Tímea egy Grand Slamen. Az Australian Open selejtezőjében, mindössze 52 perc alatt 6:2, 6:1-re verte a grúz Margalita Csaknasvilit és két győzelemre van a főtáblától. Babos később kezdett, mint a mellette lévő pályán játszott Jani Réka-Luca, de a második szett elejétől már ott szurkolt barátnőjének. Kellett is a biztatás, mert megtorpant a magyar lány, de a döntő játszmát ő bírta jobban és végül, 2 óra 10 perc alatt, 6:4, 3:6, 6:2-re legyőzte török ellenfelét. Három a magyar igazság: este, lámpafénynél Czink Melinda sem okozott meglepetést.


Jól indult az idei Australian Open a magyaroknak: Babos Tímea, Jani Réka-Luca és Czink Melinda egyaránt sikerrel vette az első akadályt a selejtezőben. Melbourne-ben csütörtök reggel még esett és a kabát sem tűnt túlzásnak, de délutánra kisütött a nap. A főtábláról álmodozó honfitársaink közül Jani Réka-Luca lépett elsőként pályára, de alig negyedórával később Babos Tímea is bemutatkozott. A múlt héten Kínában döntőt játszott soproni lány nagyon gyorsan elintézte a világranglistán 180. Margalita Csaknasvilit. A pályáról lejőve, magabiztosan csak annyit mondott arra a megjegyzésemre, hogy ez sima volt: „Ilyen az, ha jól megy a játék”.

Nem rontotta el az örömét a barátnője sem: a tavalyi US Openen sikerrel selejtezett Jani Réka-Luca a szokásosnál is agresszívabban teniszezve győzött. Talán, ha jobban kihasználja az adogatóelőnyöket, akkor könnyebb lehetett volna, de így még értékesebb is, megküzdött a sikerért. A legjobb törököt búcsúztatta bátor, támadó játékkal és készülhet a román Gojnea ellen. Babosra a Belgrádban született, de francia színekben versenyző Irina Pavlovic (218. a ranglistán) vár, akinél tavaly kétszer is jobbnak bizonyult Ha mindkét magyar nyer pénteken, akkor a feljutásért, szombaton egymásellen mérkőzhetnek.

A selejtező harmadik magyarja, Czink Melinda az első gém elvesztése után bedarálta a szabadkártyás, ausztrál Tammi Pattersont, aki 510. a világranglistán. A 6:1-re megnyert első szett után a második sem szolgált különösebb izgalmakkal (6:3), az előadás mindössze 58 percig tartott. Aki azt gondolja, hogy egy Grand Slam selejtezője komolytalan dolog, nem árt, ha tudja, a kvalifikációért hatvan világranglista pont jár (Babos Tímea hatvannégyet kapott a kínai döntőért). A mezőny erősségét jelzi, hogy az első kiemelt Veszna Dolonc és a két éve US Open negyeddöntős Melanie Ouden már kiesett.

Jani Réka-Luca jól kezdett
Elmaradt a trónfosztás, Kvitova kiesett
Minden esélye megvolt Petra Kvitovának arra, hogy már jövő hétfőn átvegye a vezetést a világranglistán a dán Caroline Wozniackitól. Ehhez meg kellett nyernie Sydneyben a WTA Grand Prix-t. Az elődöntőben azonban hiába vezetett a címvédő Li Na ellen, a kínai szett és brékhátrányból fordítva 1:6, 7:5, 6:2-re nyert és megmentette Wozniackit koronája elvesztésétől.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu