Szávay nyerő helyzetből bukott el

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 6. 00:27
Bár a második játszmában úgy tűnt, simán behúzza a meccset, végül alulmaradt Szávay Ágnes a 220 ezer dollár összdíjazású női tenisztorna második fordulójában, Monterreyben. A magyar versenyzőt az amerikai Vania King verte meg három játszmában.


A francia Pauline Parmentier legyőzése után a sorsolás az amerikai Vania Kinget sodorta Szávay Ágnes útjába a második fordulóban. A két versenyző először találkozott egymással, az esélyek a magyar lány sikerét ígérték, hiszen vetélytársa csak a 108. a világranglistán.

Nagyon jól indult a mérkőzés Szávay számára, hiszen egyből elvette ellenfele adogatását. Ezek után remélhettük, hogy ez meghozza az önbizalmát. Szerencsére ez így is történt, a következő két adogatását semmire hozta Ági, közben még egyszer elvitte Kingét.

A 20 éves amerikainak az ötödik játékot végre sikerült hoznia, pedig Szávay akár azt is begyűjthette volna, hiszen kétszer is bréklabdája volt. Utána azonban semmire bukta a saját adogatását, majd 5:2-nél esélye volt a játszma befejezésére is. Akkor még brékelni tudott King, de utána az amerikai már nem tudta hozni a saját adogatását, az első szett Szávayé lett.

A magyar játékos a második játszmában elvette ellenfele első adogatását, igaz, King sem maradt adós, az első adandó alkalommal visszavette azt. Ám Szávay újra brékelt, és úgy tűnt, hamar behúzza a második játszmát. Sajnos, nem ez történt. A magyar játékos teljesítményében újra beállt egy hullámvölgy, az amerikai ezt kihasználta, és egymás után öt játékot hozott, harmadik szettre kényszerítve ezzel Szávayt.

A soltvadkerti játékos a döntő játszmában sem tudott kikecmeregni a gödörből, 1:1 után ráadásul ellenfele elnyerte az adogatását. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs, mivel Szávay a hátralévő időben már bréklabdáig sem jutott, így esélye sem volt visszavenni az adogatóelőnyt. Sőt, 5:3 után King újra brékelni tudott, ez pedig azt jelentette, hogy Szávay számára a második forduló jelentette a végállomást.

MONTERREY, 2. FORDULÓ
King (amerikai) Szávay (magyar, 5.) 3:6, 6:4, 6:3

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu