Önbizalom-növelő győzelem IW-ben

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 21. 22:10
Jelena Jankovics nyerte az Indian Wells-i WTA-tornát, miután a döntőben két sima szettben, 1 óra 24 perc játék után legyőzte Caroline Wozniackit. Kettejük negyedik találkozója volt a mostani, és valamennyi a hullámvölgyből kikecmergő szerb teniszező győzelmét hozta.


 

Az előzmények ismeretében nem Jankovics számított a döntő esélyesének: az egykori világelső a nyári cincinnati torna óta csak keresi, ámde nem leli régi önmagát, a fináléban ráadásul a második kiemelt Wozniackival nézett farkasszemet.

A szerbet csupán kettejük egymás elleni mérlege „dobhatta fel”, Indian Wellsig három mérkőzésből hármat ő nyert – jó sorozata ezúttal sem szakadt meg.

Az első szett egyértelműen Jankovicsról szólt, aki kegyetlenül kihasználta az adódó lehetőségeket, és három bréklabdából hármat értékesítve tartott erődemonstrációt Wozniackinak.

A dán valamelyest feljavult a folytatásban, katasztrofális második adogatásai (18 százalék) azonban meggátolták abban, hogy kiharcolja a ki-ki játszmát.

Győzelméből némileg erőt meríthet Jankovics az idény további részére, igaz, a világranglistán így is csupán egy helyet lép előre, és lesz nyolcadik – a korábbi világelső. 

 

INDIAN WELLS-I WTA-TORNA, NŐI EGYES, DÖNTŐ
(kemény pálya, 3,645 millió dollár):
Jankovics (szerb, 6.)-Wozniacki (dán, 2.) 6:2, 6:4

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu