Nem felejtett el teniszezni Szávay Ági

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 11. 06:28
Győzelemmel tért vissza Szávay Ági! Több mint öt hónapja nem versenyzett a legjobb magyar teniszező, de Indian Wellsben, a 4,5 millió dollár összdíjazású, keménypályás Grand Prix első fordulójában magabiztosan nyert az amerikai veterán Jill Craybas ellen. A szabadkártyás, a világranglistán 98. kaliforniait 1 óra 30 perc alatt 6:3, 6:3-ra verte Szávay Ági és készülhet a 22. kiemelt, orosz Alisza Klejbanova ellen.


Sikerrel vette az első, bizonyos szempontból legnehezebb akadályt Szávay Ági, aki utoljára tavaly októberben játszott mérkőzést a WTA Touron: Pekingben az első fordulóban kapott ki Jelena Vesznyinától (6:7, 6:1, 3:6). Az elmúlt hónapokban előfordult, hogy hetekig ütőt sem vett a kezébe és edzőt váltott. Nyugodtan kijelenthető, hogy a pályafutásának az első korszaka befejeződött. A profi teniszben közel félév kihagyás akár végzetes is lehet. Ezért is volt annyira fontos, hogy Szávay Ági győzelemmel kezdje a visszatérést. No meg azért, mert tavaly, 27. kiemeltként eljutott a legjobb 32 közé (akkor az első fordulóban nem kellett pályára lépnie), és meg kell védenie a pontjait.

Jill Craybas ideális ellenfélnek tűnt, és szerencsére nem is okozott meglepetést. A mindössze 160 cm magas, az idén júliusban már 37 éves amerikai először találkozott Szávayval és az eredmény, valamint a meccs statisztikája alapján esélye sem volt a győzelemre. Egyszer nyert játékot fogadóként, míg a magyar összesen négyszer brékelte őt.

A következő rivális sokkal nehezebbnek ígérkezik, mert Alisza Klejbanova ellen az eddigi két találkozójukon még játszmát sem tudott nyerni Szávay Ági. 

 

INDIAN WELLS-I WTA-TORNA, 1. FORDULÓ (4,5 millió dollár, kemény pálya):
Szávay (magyar)-Craybas (amerikai) 6:3, 6:3

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu